Vlad Cotuna (CSM Lugoj), bronz la Montpellier cu România

Chiar dacă performanţele selecţionatei masculine n-au avut strălucirea celor reuşite de fete, gimnaştii „tricolori” au revenit aseară în ţară cu medaliile de bronz cucerite în finala pe echipe a celei de-a 30-a ediţii a Campionatului European rezervat băieţilor, la locul 3 contribuind şi mezinul lotului de 5 echipieri ai României, Vlad Bogdan Cotuna, legitimat la CSM Lugoj şi desemnat al cincilea sportiv al judeţului Timiş în anul 2011.

Vlad Cotuna, cel mai bun gimnast al Timişului, pregătit de profesorul Ioan Boici şi reprezentând CSM Lugoj, al cincilea în topul pe 2011 al sportivilor olimpici timişeni, a luat bronzul la Europene cu naţionala României

Cotuna, în vîrstă de 21 de ani, a fost gimnastul cu numărul 4 al selecţionatei României, din această postură contribuind în finala pe echipe cu trei reprezentaţii, la sol, probă în care a acumulat 14,966 puncte, la paralele (14,433 puncte) şi la bară fixă, în care a fost cel mai bun dintre cei 3 gimnaşti „tricolori” aliniaţi, cu 14,633 puncte. În total, Cotuna a înregistrat 44,032 puncte, ocupînd locul 27 individual în finala pe echipe, care, mult mai important, a regăsit reprezentativa ţării noastre pe cea de-a treia treaptă a podiumului, în urma Regatului Unit şi a Rusiei dar înaintea altor 5 selecţionate.

La medaliile de bronz pe echipe cucerite la Montpellier au contribuit Flavius Koczi, ca gimnast numărul 1 al României şi medaliat cu aur în finala individuală la sărituri, Marius Berbecar, Ovidiu Buidoso, Vlad Cotuna şi Cristian Bataga.

Vlad Bogdan Cotuna, născut în 4 noiembrie 1990, s-a remarcat în mod deosebit anul trecut, la finele căruia s-a regăsit pe locul 5 în topul celor mai buni sportivi ai judeţului Timiş pe 2011 în disciplinele olimpice, fiind în consecinţă premiat şi recompensat împreună cu antrenorul său de club, profesorul Ioan Boici, atît la nivel judeţean cît şi al grupării CSM Lugoj.

Gimnastul Clubului Sportiv Municipal Lugoj a avut ca rezultate în 2011 un loc 3 la Campionatul Mondial Universitar, impunîndu-se la bară fixă în Campionatul Naţional de Maeştri, unde a obţinut şi două locuri secunde, la sol respectiv paralele, plus un loc 3 la inele.

Acest articol a fost publicat în Gimnastică, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 − opt =

 


Ultimele articole din categoria Gimnastică: