Vlad Cotuna (CSM Lugoj), trecut de calificările Jocurilor Europene la individual compus și tot pe 9 cu România, pe echipe

Tânărul gimnast Vlad Bogdan Cotuna, sportivul numărul 1 al județului Timiș în anul 2012, a reușit în aceste prime zile ale ediției inaugurale a Jocurilor Europene cel mai bun punctaj în calitate de mezin al lotului de 3 sportivi a gimnasticii artistice masculine românești la Baku.

Vlad Cotuna, cel mai bun gimnast al Timişului, pregătit de profesorul Ioan Boici, antrenorul anului trecut în judeţul nostru, a fost desemnat sportivul numărul 1 al Timişului pe anul 2012

Vlad Cotuna era desemnat în 2012 sportivul numărul 1 al Timişului, pregătit fiind atunci la CSM Lugoj de profesorul Ioan Boici, antrenorul anului 2011 în județul Timiș

 

Cotuna, care în 4 noiembrie va împlini 25 de ani, s-a clasat astăzi cu formația României pe locul 9 în întrecerea pe echipe, încheiată după două zile de competiții, iar tot de pe locul 9 s-a calificat în finalele la individual compus ale întrecerilor din Azerbaijan.

Trecut cu bine anul trecut peste accidentarea suferită în primăvara lui 2014, componentul lotului olimpic al României la J.O. de vară 2012 de la Londra a depășit cu succes faza calificărilor la individual compus, înscriindu-se între cei 11 finaliști ce vor concura joi 18 iunie, și a contribuit la locul 9 ocupat de România în întrecerea pe echipe.

Devenit la finele verii trecute campion de seniori al României în întrecerea pe aparate, la bară, cu ocazia celei de-a 67-a ediţii a Campionatului Naţional găzduit la Bucureşti, cu 14,200 puncte, performanță căreia îi mai adăuga atunci alte două medalii de bronz în întrecerile pe aparate, clasându-se pe locul 3 la cal, cu 13,700 puncte, respectiv la paralele, cu 14,025p, timișoreanul Vlad Cotuna a acumulat la Baku 85,365 puncte, cu care s-a calificat în finalele la individual compus, într-o ierarhie dominată de ucraineanul Verniaiev, ca fruntaș al unui podium cu sportivi din fostele state sovietice.

Tot locul 9 în clasamentul final pe echipe, cu 171,197 puncte, în componență și cu mai experimentații Cristian Ioan Bățagă și Marius Daniel Berbecar, România fiind devansată de Rusia, Ucraina și Azerbaijan, ocupante ale podiumului cu totaluri de 178,963; 177,429 respectiv 174,198 puncte, dar și, în ordine, de Belarus, Germania, Franța, Spania și Regatul Unit. Românii s-au prezentat cel mai bine ca echipă la paralele, cele 30,699 puncte urcându-I pe locul 3.

Pe aparate, Cotuna a obținut cel mai bun punctaj, 15,066, la paralele, al 12-lea în concursul în care Berbecar s-a calificat al doilea pentru finale, dar și 14,800 la bara orizontală, al 9-lea și primă rezervă pentru finala probei, 14,300 la sărituri, aparat la care Bățagă a pătruns în finală, precum și 14,166 la sol, cu locul 24, 13,833 la inele, al 18-lea, și 13,200 puncte la cal cu mânere, al 36-lea.

Federația Rusă a obținut și cu fetele locul 1 în întrecerea pe echipe la gimnastică artistică în cadrul Jocurilor Europene, medaliate mai fiind și Germania și Olanda, pe când România s-a clasat a șaptea, și după Franța, Italia și Elveția.

De fapt, Rusia domină clasamentul provizoriu pe medalii al ediției inaugurale a European Games, spre finele celei de-a patra zile de întreceri, urmată fiind de gazda Azerbaijan, pe când România nu se înscrie momentan între cele 28 de națiuni care au avut deja reprezentanți pe podiumul de premiere. Competiția ce durează peste două săptămâni se va încheia duminică 28 iunie, la finele săptămânii viitoare.

În alte consemnări am punctat despre participarea sportivilor timișeni ca parte a delegației României la European Games și în întrecerile de badminton, triatlon, volei feminin și lupte libere.

 

Acest articol a fost publicat în Gimnastică și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci − = 1

 


Ultimele articole din categoria Gimnastică: