Cazacu, pe podium și în haltere la aproape 44 de ani

Longeviv în competitivitatea sa, multiplul laureat la nivel național și internațional Sorin Cazacu nu se dezminte nici în acest început de an, deși merge întins spre 44 de primăveri. În decurs de două săptămâni, timișoreanul a cucerit noi medalii atât în powerlifting cât și în haltere, după pleiada de distincții de la Campionatul Național adăugând una și vineri la Cupa României.

Sorin Cazacu câștiga în prima decadă a acestei luni 3 medalii de aur și una de argint în cadrul categoriei 120 de kilograme a Campionatului Național de powerlifting pentru juniori, tineret și seniori, desfășurat în județul Prahova, unde încheia în plus pe locul 2 în Open-ul masculin al seniorilor și stabilea un nou record național la împins din culcat, cu 300 de kilograme, ajustându-și și recordul personal la total, dar ușurința cu care ridică greutăți se regăsește și în versatilitatea cu care poate trece de la o disciplină la alta, vineri revenind cu succes la ramura care l-a consacrat peste ani, în haltere.

Timișoreanul a ridicat 136 de kilograme la stilul smuls și 170 la stilul aruncat, izbutind un total de 306 kilograme și cucerind locul 2 în cadrul categoriei sale de vârstă la Cupa României la haltere pentru seniori, găzduită de Complexul Sportiv Național Bascov-Budeasa. Reușita lui Cazacu din județul Argeș este cu atât mai semnificativă în contextul în care, deși în ultimele sezoane a concurat cu mare succes în special în powerlifting și inclusiv la nivel mondial, de fiecare dată când s-a întors an de an la prima sa dragoste, concursurile de haltere, a reușit să rămână performant, chiar dacă în curând, în luna iulie, va împlini 44 de ani.

Dacă recent, la Blejoi, a concurat cu succes pentru clubul al cărui sportiv dar și antrenor și conducător este, CS Caza Powerlifting Timișoara, grupare strângând 49 de medalii în competiția de powerlifting din Prahova, în schimb săptămâna aceasta, lângă Pitești, Cazacu a ridicat greutățile Cupei României la haltere pentru vecinii de la AMEFA Arad, care l-au adoptat în acest deceniu.

Iar veteranul nu se oprește aici, jonglând în continuare, de la o ramură la alta. Căci luna viitoare urmează participarea alături de alți 2 sportivi de la CS Caza Powerlifting ca parte a lotului României la Campionatul European de powerlifting pentru seniori de la Malaga, exponenți ai grupării de pe Bega în lotul ”tricolor” fiind George Moise la categoria 66 de kilograme și tatăl și fiul, Sorin și Alexandru Cazacu. ”Mulțumesc SmartFit Studio, Cosmin Șorban, Eugen Vitabolic și tuturor celor care au fost alături de mine”, a ținut să spună Sorin Cazacu după reușita de lângă lacul de acumulare Bascov-Budeasa.

Acest articol a fost publicat în Haltere și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Haltere: