Darius Suiugan (Haltere Club Timişoara), 3 x argint la Naţional

Darius Suiugan continuă să confirme şi pe mai departe progresul înregistrat în halterele juvenile româneşti, sportivul legitimat la Haltere Club Timişoara adunînd nu mai puţin decît 3 medalii de argint la Campionatul Naţional de juniori sub 20 de ani, disputat la finele săptămînii trecute la Bistriţa Năsăud.

Darius Suiugan, de 3 ori argint pentru H.C. Timişoara, la Naţionalul de juniori (20 ani)

Darius Suiugan, deja un halterofil consacrat în sistemul juvenil autohton, a concurat la categoria 69 kilograme, obţinînd 3 medalii de argint într-o întrecere la vîrf cu 2 rivali de nivelul lotului naţional, în cazul cîştigătorului Ionuţ Ilie, de la Arena Bacău, care s-a impus atît la smuls cît şi la aruncat, şi implicit per total, respectiv al ocupantului locului 3, Sebastian Călugăreanu, un arădean de la Centrul Naţional Olimpic.

„Handicapul de 14 kilograme faţă de cîştigătorul Ionuţ Ilie, din aceeaşi generaţie ca a sportivului nostru, este una abordabilă pentru întrecerile de anul viitor, cînd Darius va tinde să cucerească aurul naţional”, ne-a spus Călin Milan, antrenor principal la H.C. Timişoara.

CSM Arad a fost cel de-al doilea club din această parte de ţară prezent la întrecerea naţională din Ardeal, şi care a reunit la categoria 69 kilograme un frumos număr de 12 sportivi, întregul concurs avînd la start spre 100 de competitori.

Suiugan a înregistrat 111 kilograme la stilul smuls şi 135 kg la aruncat, rezultînd un total de 246 kilograme: „Darius a reuşit un concurs fără greşeală, ieşindu-i toate cele 6 încercări. A ridicat tot ce i s-a pus pe bară, ceea ce este un lucru foarte bun, de exemplu ocupantul locului 3, ce-i drept mai mic ca vîrstă, ratînd o încercare la smuls, două la ridicat”, după cum a mai relevat profesorul Călin Milan.

Suiugan, născut în 18 decembrie 1993, se îndreaptă spre ultimul său an de juniorat, care se doreşte a fi şi o încununare a bunului său progres din anii precedenţi. „Am avut drept obiectiv obţinerea a minim 3 medalii, ceea ce s-a atins, după ce Darius a evoluat foarte bine şi în calificări, la Bucureşti, unde a avut un concurs foarte bun, reuşind să se încadreze tot la categoria 69 kilograme, deşi ar fi fost mai avantajat în cazul în care concura la o categorie mai mică de greutate. Dar a reuşit să şi pună cîteva kilograme în plus, el fiind într-un continuu progres şi reuşind, foarte important, să evite şi accidentările…”, după cum a mai explicat Milan jr.

Darius Suiugan (Haltere Club Timişoara; n. 18.12.1993), un junior ajuns al doilea pe ţară la smuls şi aruncat

Pentru halterofilii timişoreni urmează în calendarul competiţional datele de 16-19 ale lunii, cu ocazia finalei Campionatului Naţional de Tineret de la Oneşti, iar apoi, luna viitoare, în noiembrie, la Arad, este vizată o medalie chiar şi la finala Campionatului Naţional de seniori.

Adrian Rus (n. 1995) a mai concurat la rîndul său în naţionalul de juniori sub 20 de ani de la Bistriţa Năsăud, dar nu a punctat pentru Haltere Club Timişoara, fiind uşor accidentat.

În altă ordine de idei, gruparea timişoreană va găzdui la finele toamnei competiţia dotată cu trofeul „Memorialul Costică Milan”, în amintirea tatălui actualului antrenor principal al clubului, trecut anul trecut în nefiinţă, precum şi alte întreceri de amatori şi juvenile, cum ar fi concursul de casă din pragul iernii, „Cupa Timişoara”. Totodată, la sfîrşitul lunii noiembrie, 4-5 sportivi de la H.C. Timişoara îşi vor încerca forţele şi în powerlifting, într-un concurs de împins din culcat ce va avea loc la Alba Iulia.

 

Acest articol a fost publicat în Haltere, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt + 7 =

 


Ultimele articole din categoria Haltere: