Darius Suiugan (Haltere Club Timişoara), locul 3 la Cupa României

Darius Suiugan, de la Haltere Club Timişoara, s-a clasat al treilea din 19 sportivi la Cupa României, disputată la Oneşti, contînd ca etapă de Campionat Naţional pentru juniori 20 de ani, cu un total de 248 kilograme.

Darius Suiugan (Haltere Club Timişoara; n. 18.12.1993), un junior ajuns al doilea pe ţară la smuls şi aruncat

 

Suiugan, care a concurat la categoria 69 kilograme, a fost cel mai uşor la cîntar dintre cei urcaţi pe podium, cu 66,2 kilograme, dar a reuşit să puncteze foarte bine la stilul smuls, impunîndu-se la aruncat, cu 136 kilograme, ceea ce i-a asigurat poziţia a treia, în condiţiile unei întreceri acerbe pentru ultimul loc pe podium, între 3-4 halterofili despărţiţi de… un kilogram.

Reuşita lui Suiugan este cu atît mai meritorie cu cît a concurat în compania a 5-6 sportivi aflaţi în vederile loturilor naţionale de juniori şi cadeţi.

Suiugan, care se află în pragul admiterii la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport a Universităţii de Vest Timişoara, vizează o medalie de argint la finala Campionatului Naţional de juniori, din luna august, după care speră să intre printre medaliaţi şi la Campionatul Naţional de seniori, din toamnă.

În altă ordine de idei, H.C. Timişoara, condusă de profesorul Călin Milan, antrenor al halterofililor, organizează în 1-2 iunie un concurs de powerlifting pentru juniori, ca modalitate de pregătire pentru întreceri viitoare de haltere, în ceea ce priveşte cadeţii îmbunătăţirea modului de desfăşurare al competiţiilor constînd în delimitarea pe două grupe de vîrstă, sub 17 respectiv sub 15 ani, benefică, pentru a nu mai dispune la aceeaşi linie de start sportivi şi de 13 ani dar şi de 16.

Acest articol a fost publicat în Haltere și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase × 3 =

 


Ultimele articole din categoria Haltere: