Darius Suiugan, locul 1 la smuls, aruncat și general în Cupa României, etapă de Campionat Național

Darius Suiugan, sportivul în vârstă de 22 de ani de la HC Timișoara concurând în ultimul sezon la categoria tineret, a reușit în premieră să-și adjudece o întrecere națională de haltere rezervată seniorilor atât la smuls cât și la aruncat, și implicit la general, încheind etapa I a Campionatului Național, dotată cu trofeul ”Cupei României”, cu un avans de 10 respectiv 15 kilograme pe fiecare stil în parte față de ocupanții locului secund în cadrul uneia dintre cele mai aprig disputate și bogate numeric categorii de concurs, cea la 69 de kilograme.

Darius Suiugan

Darius Suiugan

 

 

”Cupa României” a fost găzduită în sala grupării bucureștene CS Olimpia și a fost programată într-un week-end incluzând și Adunarea Generală a Federației Române de Haltere, în care s-a purces pe încărcata ordine de zi și la actualizarea statutului federal, împietrit în timp în ultimii ani, pentru alinierea la noile tendințe regulamentare, de anti-doping și așa mai departe.

Haltere Club Timișoara, una dintre cele 31 de cluburi prezente la startul etapei de campionat național, reunind circa 170 de sportive din întreaga țară, a avut satisfacția bunei prestații a lui Darius Suiugan, primul la nivel național în cadrul categoriei de greutate 69 de kilograme. ”Darius a reușit un concurs foarte bun, doar cu o mică ratare la aruncat. A manifestat o tehnică foarte bună, multă motivație, generată de antrenamentele pe care le efectuează cu lotul național, și se observă că prezența în pregătirile centralizate cu selecționata națională și tot ceea ce induce o asemenea participare, atmosfera de lot, i-au șlefuit concentrarea, tehnica, personalitatea, modul de gândire”, a explicat antrenorul și conducătorul HC Timișoara, Călin Milan, unul dintre membrii reprezentanți de club cu drept deplin de vot la Adunarea Generală FRH.

Suiugan a înregistrat 130 de kilograme ridicate la a treia încercare la stilul smuls și 155 de kilograme la aruncat, lăsând în cele din urmă pentru altă dată tentative superioară la 160 de kilograme. Implicit, s-a detașat cu 10-15 kg pe stil față de fiecare din cei 18 sportivi participanți în categoria 69kg, printre cele mai disputate ale competiției.

Suiugan se mai impunea în trecut între seniori fie la smuls, fie la aruncat, dar niciodată la ambele stiluri și la general. Rezultatele sale din week-end la categoria 69kg pot fi considerate destul de bune pentru primul ciclu de pregătire, țintele reale fiind date de participarea la Campionatul European de Tineret și eventual Campionatul Mondial Universitar, în calitatea sa de student la Facultatea de Educație Fizică și Sport a UVT. Vârful de formă este preconizat pentru jumătatea a doua a anului competițional, acum preponderente fiind acumulările.

Ion Alin Măranu

Ion Alin Măranu

 

 

Darius Suiugan este implicat de peste un an în pregătirile centralizate cu lotul național de profil – U23, sub îndrumarea multiplului medaliat la nivel internațional Valeriu Calancea și a lui Ionuț Onel.

De la HC Timișoara a mai concurat și Ion Alin Măranu, încă junior și înscris tot în limitele categoriei 69 de kilograme, conformă pregătirii unei viitoare participări în cursul primăverii dar puțin peste gabaritul său actual, care, pentru un surplus de un kilogram, nu s-a încadrat grupei de 62kg. Chiar și așa, Măranu a conturat o evoluție promițătoare. ”Sunt fericit de rezultatele bune ale băieților și faptul că se mișcă bine în întreceri”, a concluzionat Călin Milan, de la HC Timișoara.

 

Acest articol a fost publicat în Haltere și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Haltere: