Darius Suiugan, locul 2 pentru HC Timişoara la Bistriţa, în Cupa României la tineret

Clubul de Haltere Timişoara, din zona Circumvalaţiunii, se împarte în această lună între etapa de Campionat Naţional de tineret, bifată cu succes în weekend în Ardeal, şi un concurs demonstrativ pe plan local, la Şag, pentru popularizarea şi pe mai departe a acestei discipline sportive.

Gruparea de pe Bega a revenit de la Bistriţa cu o medalie de argint în buzunarul lui Darius Suiugan, adjudecată la combinata celor două stiluri, locul 2 la total în Cupa României pentru tineret, etapă de Campionat Naţional.

Cupa României la haltere pentru Tineret: Darius Suiugan, al doilea la Bistriţa

 

Suiugan a acumulat 271 de kilograme, dintre care 116 la smuls, cu care s-a clasat pe locul 3, şi 155 la aruncat, locul 1, într-o prestaţie fără eroare, în care l-a devansat pe campionul Ionuţ Ilie (Bacău).

Darius Suiugan a concurat în limitele categoriei 69 de kilograme, aliniindu-se la start cu o greutate corporală de 67kg, şi a dovedit din nou că este printre cei mai buni tineri halterofili români. Bursier la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport a UVT, Suiugan, care anul acesta împlineşte 21 de ani, încadrându-se aşadar în limitele categoriei tineret, de la 20 la 23 de ani, manifestând un potenţial care, cu susţinerea necesară, ar putea da roade inclusiv la nivel internaţional.

“Darius a obţinut un rezultat foarte bun, ceea ce ne dă speranţe pentru finala Campionatului Naţional de tineret, din luna septembrie, la Oneşti. Este un sportiv foarte conştiincios, care are viziunea antrenamentului şi a pregătirilor ce trebuiesc efectuate, este dedicat halterelor dar şi studiilor, dovedind că şcoala şi sportul se pot combina într-un mod armonios”, a explicat antrenorul său, profesorul Călin Milan, coordonator al grupării timişorene de haltere şi fiu al regretatului Costică Milan, a cărui activitate o continuă.

Timişorenii au mai avut 2 reprezentanţi la Cupa României pentru tineret, mai tineri halterofiri din rândurile junioratului, dar care au fost induşi în febra unei întregeri de categorie superioară. Alin Măranu, concurând la categoria 56 de kilograme, a totalizat 172 de kilograme ridicate, dintre care 76 la smuls iar la aruncat, 96. “S-a prezentat destul de bine pentru vârsta sa”, a precizat Milan.

Alessandro Giorgio Moggia, “gruel” delegaţiei, s-a aliniat în limitele categoriei 94kg, radicand un total de 213kg, dintre care 94 la stilul smuls şi 123 la aruncat. “Alessandro e mult mai puternic dar nu s-a concentrat, l-au năpădit emoţiile la ora concursului. Ridică cu peste 20 de kilograme în plus la total, cu cel puţin 10 kilograme în plus la fiecare stil, dar chiar şi aşa a avut un concurs destul de bun, din nou, ţinând cont că e un junior concurând la tineret!”, a adăugat Milan.

HC Timişoara are planificată competiţia “Cupa Primăverii”, care va fi precedată de un concurs demonstrative organizat în luna mai în Şagul lui Suiugan, ca parte a unei campanii de popularizare a halterelor în localităţile timişene, limitrofe Timişoarei. “Darius Suiugan se trage din Şag şi mereu ţinem să organizăm acolo un concurs demonstrativ, pentru a atrage copiii spre haltere. Ideal ar fi să şi rămânem cu ceva, cu câţiva tineri care să practice acest sport, şi sunt destui pasionaţi. Ar fi benefic, pentru a face mişcare şi a fi integraţi într-un mediu sportiv. Clubul are câţiva juniori dar este în căutare şi de speranţe pentru noul val. La Şag ar fi de exemplu 3 sportivi cu aptitudini pentru a urma halterele ca sport de performanţă, însă este important să fim şi în asentimentul părinţilor, pentru a-i încuraja să îmbrăţişeze acest sport”, a mai spus Călin Milan.

HC Timişoara va mai avea 3 reprezentanţi şi la o competiţie constănţeană rezervată cadeţilor şi juniorilor III, în luna iulie.

 

 

Acest articol a fost publicat în Haltere și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 + trei =

 


Ultimele articole din categoria Haltere: