H.C. Timişoara, două locuri I la „Cupa CSM Arad” la juniori

Halterofilii de la H.C. Timişoara, de fapt elevi de gimnaziu, iar în cazul lui Alessandro Moggia, un licean-junior, au impresionat plăcut la concursul exclusiv de juniori găzduit de gruparea CSM Arad, o nouă ocazie de a-şi testa forţele avînd cît de curînd, pe 8 decembrie, cînd clubul din Circumvalaţiunii va organiza cea de-a doua ediţie a „Memorialului Costică Milan”, dedicată tot copiilor şi juniorilor, ca o rampă de lansare către Campionatul Naţional, şi la care sunt invitate formaţii din Arad şi Oradea.

Adrian Jigău, un multiplu laureat al halterelor şi organizator al „Cupei CSM Arad”, a remarcat la concursul din week-end cît de bine a ridicat pentru H.C. Timişoara mezinul delegaţiei de pe Bega, Luigi Moggia, care practică halterele de la vîrsta de 10 ani şi care pare a călca pe urmele fratelui său mai mare, Alessandro.

Călin Milan, conducător al clubului timişorean şi antrenor la H.C. Timişoara, asistat fiind la întrecerea de pe Mureş de sportivul Darius Suiugan, care i-a impulsionat la rîndul său în concurs pe mai tinerii componenţi ai grupării, a aliniat în întrecere 4 sportivi.

Iar cei mai mici dintre ei au izbutit recorduri personale la ambele stiluri, Luigi Moggia (11 ani), la categoria 40 kilograme, ridicînd un total de 50 de kilograme, iar Lucian Mihai Măranu (13 ani), la 45 kg, ridicînd 93 kilograme. Ambii s-au clasat cu aceste totaluri pe locul 2.

Ioan Rus, în vîrstă de 12 ani, frate al lui Adrian Rus, concurînd la 77 kilograme, a ridicat 132 kilograme, ceea ce reprezintă un record personal la smuls, în vreme ce Alessandro Moggia, decan de vîrstă al delegaţiei, la 16 ani, a încheiat tot pe locul I, la 94 kilograme, ridicînd un total de 80 kilograme.

Au participat 3 cluburi din Arad, şi anume CSM, CSŞ şi AMEFA, precum şi HC Timişoara. Club care îşi continuă pregătirile, vizînd pentru 2013 atacarea titlului naţional de juniori, prin Darius Suiugan, în strategia pentru viitorul sezon vizîndu-se renunţarea la o competiţie de tineret în favoarea încercării tot prin Suiugan a alinierii la startul Campionatului Naţional de seniori, pentru că, după cum a explicat Călin Milan, „Darius ar fi reuşit şi anul acesta să puncteze binişor la seniori, cu ceea ce a reuşit la juniori”. 

Acest articol a fost publicat în Haltere și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 − = zero

 


Ultimele articole din categoria Haltere: