Moggia, Rus, Suiugan, Măranu, tari la Memorialul Costică Milan

Majoritatea categoriilor de concurs ale celei de-a doua ediţii a „Cupei Timişoara- Memorialul Costică Milan” la haltere, care a reunit 21 de sportivi de la 3 cluburi, printre care şi arădenele CSŞ şi CSM, au fost adjudecate de halterofilii grupării locale Haltere Club Timişoara.

Întrecerea, desfăşurată sîmbătă în sala clubului timişorean, din zona Circumvalaţiunii, a fost găzduită la iniţiativa lui Călin Milan, conducător şi antrenor al clubului, în memoria tatălui său, ex-halterofilul şi antrenorul Costică Milan, trecut în nefiinţă în anul precedent.

Antrenorul Costică Milan, cel în memoria căruia s-a organizat cea de-a doua ediţie a concursului găzduit sîmbătă de Timişoara, l-a antrenat pe Darius Suiugan, cîştigător la categoria 69 kilograme

H.C. Timişoara va pune punct întrecerilor pe 2012 în 18 decembrie, marţea viitoare, cu un concurs de casă în care probei de împins din culcat îi va fi adăugată o alta, populară şi prezentă în competiţiile de peste ocean, cea de „one more rep”, urmărind reuşita ridicării prin cît mai multe repetări cu greutatea corporală, destinată inclusiv practicanţilor care se prezintă la sala de forţă fără a viza participarea la întreceri din calendarul competiţional.

Pînă atunci însă, de notat că toţi cei 7 halterofili legitimaţi înscrişi de H.C. în concursul-memorial de sîmbătă au obţinut clasări pe podium, Alessando Moggia ocupînd locul I la categoria 94 kilograme, cu un total de 175 kilograme ridicate.

Ioan Rus s-a impus la categoria 77 kilograme, cu un total de 130 kg, iar deja consacratul Darius Suiugan la 69 kilograme, cu un total de 233 kilograme. „Cu acest total, Darius s-a apropiat de vîrful performanţelor şi sperăm ca anul 2013 să fie fructuos pentru tînărul nostru halterofil. Încercăm obţinerea unei medalii la Campionatul Naţional de Juniori dar şi alinierea în competiţiile similare de seniori. Cupa României, din luna martie, va fi un criteriu de calificare pentru Campionatul Naţional, a cărui finală va avea loc în noiembrie”, a explicat Călin Milan, antrenorul său.

Sebastian Inoveanu, concurînd tot la 69 de kilograme, a ocupat locul 3, cu 140 kilograme.

Oti Kardos s-a clasat al doilea la 62 kg, cu un total de 105 kg, categorie în care s-a impus Adrian Antal, de la CSM Arad.

Mihai Lucian Măranu a cîştigat la 45 kilograme, cu 100 kilograme ridicate, categorie în care locul II a fost ocupat de Luigi Moggia, care abia a împlinit vîrsta de 11 ani, ridicînd 49 kilograme. „Practică haltere de 6 săptămîni şi este cel mai mic din lot. Mai avem copii şi mai mici dar nu i-am introdus încă în concurs”, a mai spus Milan.

N-a participat Adrian Rus, aflat în refacere după o accidentare.

 

Acest articol a fost publicat în Haltere și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 × doi =

 


Ultimele articole din categoria Haltere: