Alessandro Moggia (HC Timişoara), pe 3 între juniorii II, la Bistriţa

Alessandro Moggia, cu 80 de kilograme la stilul smuls şi 110 kg la stilul aruncat, totalizînd 190 kilograme, a scăpat printre degete locul secund dar sa clasat pe podium pentru Haltere Club Timişoara în competiţia de calificare pentru Cupa României dar contînd şi ca etapă intermediară în Campionatul Naţional de juniori II, ce a strîns la Bistriţa circa 250 de halterofili de pe tot cuprinsul României.

Într-o întrecere reunind inclusiv sportivi de talie internaţională, la care H.C. Timişoara a participat de lunea trecută pînă sîmbătă dimineaţă, perioada cuprinzînd şi antrenamente de pregătire specifică, Alessandro Moggia a constatat pe pielea sa ce înseamnă acel kilogram care face diferenţa, departajarea fiind dată de cîntar şi greutatea corporală a pretendenţilor. Chiar şi ridicînd cu mult sub valoarea lui, Moggia a fost la un pas de locul secund, ceea ce ăi dă totuşi speranţe pentru finala Campionatului Naţional, ce va avea loc la Botoşani, în luna iulie.

Pe lîngă Alessandro Moggia, care a concurat la cea mai mare categorie dintre cei 5 timişoreni aliniaţi de Călin Milan, pentru Haltere Club au mai participat Ioan Rus, la categoria 85 kilograme, cu 60 la smuls şi 80 la aruncat, greutăţi egalate şi de Alin Măranu, dar în cadrul categoriei 56 kg.

Fratele său, Lucian Măranu, evoluînd la 50 kg, a reuşit 45 la smuls plus 60 la aruncat, adică 105 kilograme.

În fine, mezinul Luigi Moggia, concurînd la 45 kilograme, a izbutit 27 la smuls şi 37 la aruncat, în ceea ce a fost prima sa participare la nivel naţional, la vîrsta de numai 11 ani, după ce acum nici un sezon era adus la sală şi introdus în atmosfera halterelor de fratele său mai mare, Alessandro.

Competiţia de juniori II a beneficiat de această dată de două subgrupe, şi anume categoriile de vîrstă de 16-17 ani respectiv de pînă în 15 ani, şi care ar urma să fie subdivizate chiar în 3, pentru sub 13 ani, adică pentru copiii de 10-12 ani. „Este un lucru bun deoarece cei mai mici nu mai trebuie să se măsoare cu halterofili cu 3-4 ani mai experimentaţi ca ei. De exemplu la juniori II, subgrupa A, concurează cei de 16-17 ani, şi nu mai mici. Calificările le dispută împreună dar finalele sunt departajate”, a explicat profesorul Călin Milan, antrenor-coordonator la H.C. Timişoara.

Timişorenii se vor prezenta în week-end la Cupa CSM Arad, aliniind 4 sportivi la startul unei întreceri punctînd 40 de ani de existenţă a grupării de pe Mureş. Este vorba despre un concurs cu participare internaţională, avînd drept scop şi promovarea halterelor, ca un bun exemplu şi pentru cei de la HC Timişoara: „Am dori să organizăm o competiţie de asemenea profil, la care să participe şi 2-3 cluburi străine”, anticipează Milan.

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Haltere, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase − = 4

 


Ultimele articole din categoria Haltere: