HC Timişoara, 5 medalii la Campionatul Naţional de juniori II, cu recorduri personale pe linie: 10!

Cei 5 halterofili aliniaţi de H.C. Timişoara la Campionatul Naţional de cadeţi, juniori II, găzduit de Botoşani, au reuşit recorduri personale pe linie, cîte două, la stilul smuls respectiv aruncat, obţinînd şi 5 medalii, 3 de argint prin Ioan Rus respectiv două de bronz prin Alessandro Moggia.

Deşi aparţinînd unei categorii inferioare de vîrstă, sub 15 ani, Ioan Rus a încheiat al doilea întrecerea la 85 kilograme, atît la total, cu 162 kg ridicate, cît şi la fiecare stil în parte, 72 la smuls şi 90 la ridicat, în ultimul caz depăşind cu 10 kilograme precedenta sa cea mai bună performanţă. De 3 ori vicecampion naţional.

Alessandro Moggia, concurînd în cadrul categoriei sale de vîrstă, 15-17 ani, la cea mai mare categorie, 116 kg, a confirmat faptul că „aruncatul ia medalia”, încheind pe 3 la stilul aruncat, cu 116 kilograme, şi pe aceeaşi poziţie la total, însumînd 199 kg. Într-o competiţie acerbă, Moggia a ratat la un kilogram la stilul smuls, reuşind 83 kg.

Alin Ioan Măranu, un alt halterofil care s-a regăsit în cadrul categoriei de vîrstă a concursului, 15-17 ani, a totalizat 147 de kilograme în cadrul categoriei 56 kg, cu 71 la smuls şi 76 la aruncat, izbutite din prima încercare, fără însă a urca pe podium.

Fratele său mai mic, Lucian Mihai Măranu, sub 15 ani şi ridicînd într-un concurs cu o categorie mai mare de vîrstă, şi-a depăşit cu 3 respectiv 5 kilograme fostele recorduri personale, înregistrînd 53 la smuls şi 65 la ridicat, în evoluţii fără greşeală.

În fine, mezinul echipei, Luigi Moggia, care bate la poarta celor 11 primăveri, a izbutit la rîndul său două recorduri personale, cu 28 de kilograme ridicate la stilul smuls şi 40 la aruncat, în cadrul categoriei de concurs 45 kg.

Pentru H.C. Timişoara urmează acum alinierea în concurs prin principalul său exponent, Darius Suiugan, care, aflat înaintea examenelor de admitere la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport a UVT, va participa în 13-17 august la finala Campionatului Naţional de juniori sub 20 de ani, de la Arad.

Tinerii sportivi sunt pregătiţi la Clubul de Haltere Timişoara, din zona Circumvalaţiunii, de profesorul Călin Milan, fiu al regretatului fost halterofil şi antrenor Costică Milan, trecut în nefiinţă în urmă cu 2 ani, în iulie 2011, la vîrsta de 55 ani.

Acest articol a fost publicat în Haltere, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte × = 35

 


Ultimele articole din categoria Haltere: