HC Timişoara, 5 x aur la „Memorialul Costică Milan”

Haltere Club Timişoara, care are sediul şi sălile de pregătire şi concurs în preajma Bulevardului Circumvalaţiunii, a cucerit 5 medalii de aur şi a urcat pe podium prin fiecare dintre cei 8 copii, cadeţi şi juniori aliniaţi la „Cupa Timişoara – Memorialul Costică Milan” la haltere, întrecere pe care a găzduit-o în memoria fostului halterofil, antrenor şi coordonator al acestui club, Costică Milan, trecut în nefiinţă în acest an. Ştafeta este purtată mai departe de fiul său, profesorul Călin Milan, care se ocupă de coordonarea activităţii grupării şi pregătirea tinerilor halterofili, la final de an perpetuând tradiţia organizării „Cupei Timişoara”, care a reunit de această dată un total de 21 de sportivi inclusiv de la CSS şi CSM Arad precum şi Crişul Oradea.

Ca rezultate, timişorenii s-au bazat pe 8 sportivi, dintre care 5 au fost medaliaţi cu aur, unul cu argint şi doi cu bronz. Adrian Rus, în progres continuu şi monitorizat de selecţionerii federali în vederea prezenţei la Campionatul European, ce va avea loc în anul 2012 în România, s-a impus la categoria 77 kilograme, cu un total de 225 kilograme ridicate, Darius Suiugan, la rândul său cu şanse de a participa la competiţia continentală, a smuls la categoria 62 kilograme aurul cu un total de 210 kg, pe primul loc clasându-se şi Alin Măranu, un cadet, la 45 kilograme, cu un total de 110 kilograme, Mihai Măranu, fratele său, la 40 kg, cu 70 kilograme ridicate, şi Alessandro Moggia, la categoria 85 kg, cu un total de 150 kg.

Flavius But a obţinut locul 2 în cadrul categoriei 69 kilograme, cu 105 kilograme ridicate, pe locurile 3 clasându-se Sebastian Inoveanu, la 62 kilograme, cu 125, respectiv Ioan Rus, la categoria 56 kilograme, cu 78 kg.

Costică Milan a practicat haltere de la vârsta de 19 ani, dedicându-se acestui sport până la 55 de ani, ca antrenor. „La Memorial au venit mulţi prieteni, colegi de-ai tatălui meu, oameni de sport, şi cu toţii au apreciat întrecerea ca fiind reuşită. Sperăm să o facem să fie şi mai puternică, având invitaţi sportivi mai de seamă, mai mulţi, dar cei mai importanţi tot copiii rămân, pentru că prin pregătirea lor pot veni şi rezultatele pe viitor”, a spus Călin Milan.

„A fost o întrecere dedicată copiilor şi juniorilor, care au fost recompensaţi cu premii şi medalii, noi decernând cupe de participare pentru fiecare club aliniat la Memorial”, a explicat Călin Milan, care anunţă totodată pentru luni 19 decembrie şi derularea unui „concurs de casă” al clubului, de fapt un campionat de împins din culcat pe categorii şi căruia i se adaugă o probă inedită, „care împinge mai multe kilograme cu greutatea corporală ca barem, după genul competiţiilor din străinătate, în special din Statele Unite. Sperăm să se ridice cel puţin 180 de kilograme”, după cum a mai precizat tânărul profesor. Milan scontează la concursul de luni pe participarea a cel puţin 20 de practicanţi ai halterelor, „care vin în număr mai mare la sportul cu greutăţi. Avem practicanţi ce vin la clubul nostru din Calea Şagului, Zona Soarelui sau Dâmboviţa”.

HC Timişoara are porţile deschise copiilor care doresc să practice haltere ca sport competiţional, înscrierea fiind gratuită iar fluxul în cursul primei jumătăţi a anului 2011 fiind de peste 60 de începători la sală, într-un proces de selecţie continuă.

HC Timişoara îşi va reîncepe pregătirile după câteva zile de pauză de Crăciun, anticipând alinierea în luna martie la Campionatul Naţional de juniori până în 20 de ani.

 

 

Acest articol a fost publicat în Haltere și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 2 = sase

 


Ultimele articole din categoria Haltere: