Ion Alin Măranu (HC Timișoara), locul 1 la categoria 62kg în Cupa României la haltere tineret

Clasare pe prima treaptă a podiumului pentru halterofilul timișorean Ion Alin Măranu, care a furnizat o plăcută surpriză prin triumful înregistrat la Cupa României la haltere rezervată categoriei Tineret, sportivilor cu vârste de 20-23 de ani, competiția programând în paralel și concursul juniorilor III, copii până în 12 ani.

unnamed

 

Ion Alin Măranu – foto (centru), de la Haltere Club Timișoara, s-a impus în cadrul categoriei 62 de kilograme cu o performanță de 95 de kilograme la stilul smuls și 115kg la aruncat, obținând locul 1 după o prestație cu mici greșeli și un pic sub așteptări, dar cu un rezultat foarte bun, remarcându-se în vederea unei eventuale convocări într-o pregătire centralizată la nivel național dar și recomendându-se ca potențial viitor medaliat la categorii de juniori și tineret.

Principalul vârf de lance al celor de la HC Timișoara, Darius Suiugan, care a concurat în cadrul categoriei 69 de kilograme, s-a clasat pe locul 2 cu 131 de kilograme ridicate la stilul smuls și 157kg la aruncat, ratând de puțin ștacheta celor 136 de kilograme la smuls. Suiugan se află pe un palier de menținere a formei sportive în vederea atingerii unui vârf în a doua jumătate a anului, în care are programate participări la Campionatul European de tineret și Campionatul Mondial universitar.

HC Timișoara, cu antrenorul Călin Milan la cârmă, a aliniat totodată în competițiile de la Onești 3 copii în cadrul concursului juniorilor III, aflați astfel la botezul focului la nivel național, trecut cu brio în ceea ce a fost un criteriu de calificare pentru faza finală de luna viitoare, de la Botoșani.

Cele 3 speranțe timișorene au luat contact cu rigurozitatea unei întreceri de anvergură națională, reușind bune clasări. Mihai Bâncă, în concurs la categoria 32 de kilograme dar cântărind 22 de kilograme, a ridicat 12 kilograme la stilul smuls, cu un record personal de 4 kilograme, la stilul aruncat ridicând 18kg, cu două în plus față de precedenta cea mai bună reușită.

Din ”pepiniera” de la Șag, HC Timișoara l-a aliniat la categoria 36 kilograme pe Robert Lazici, care a înregistrat ridicări de 17kg la stilul smuls și 20 kg la aruncat, iar la 57kg pe Bogdan Novacovici, cu 20 de kilograme la stilul smuls și 28kg la ridicat.

 

 

Acest articol a fost publicat în Haltere și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Haltere: