La 43 de ani și în duel doar cu tineri proaspeți între ”cei mai grei”, Sorin Cazacu (AMEFA Arad), al doilea pe țară

Sorin Cazacu continuă să se mențină admirabil în halterele românești, de parcă refuză să se uite în cartea de identitate, longevivul sportiv în vârstă de 43 de ani concurând cu succes în week-end în cadrul celei mai mari categorii de greutate din prima etapă a Campionatului Național al Federației Române de Haltere pentru seniori, dotată cu trofeul ”Cupei României”.

Sorin Cazacu1

 

Într-o companie cu forțe proaspete și foarte proaspete, inclusiv din selecționata națională de tineret, timișoreanul Cazacu, concurând de 6 ani în haltere sub culorile arădenilor de la AMEFA, s-a clasat pe un mai mult decât meritoriu loc secund în cadrul categoriei +105 kilograme a seniorilor, cu o reușită de 145 de kilograme ridicate la stilul smuls și 180 la aruncat, totalizând 325kg.

Categoria +105kg este a greilor și mai restrânsă numeric, cu 7 participanți la competiția adjudecată de stelistul Roman, component al reprezentativei de tineret.

Sportivul halterofil Cazacu schimbă rolurile pentru următorul concurs, preluând postura de mentor, antrenor și conducător de club în powerlifting, cu propria grupare, CS Caza Powerlifting Timișoara, urmând a conduce delegația de pe Bega la Campionatul Național de profil pentru copii și cadeți, unde se vor alinia la start nimeni alta decât fiica sa, Alexandra Cazacu, în cadrulș categoriei 40 de kilograme – feminin, precum și Mario Rădoi, la 59kg, Ilie Stoican, la 53kg, și Emanuel Iordache, la 94kg. Categoria copiilor este cuprinsă între vârstele de 10 și 12 ani iar cea a cadeților de la 14 la 16 ani. Mai apoi în calendar, tot în powerlifting, luna viitoare, pe 14-18 aprilie, Campionatul European de juniori, iar în 19-21 C.E. Tineret, la Malaga, unde timișorenii lui Cazacu se vor prezenta cu 2 juniori.

Acest articol a fost publicat în Haltere și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Haltere: