Lucian Mihai Măranu (HC Timișoara), 3 medalii de bronz la Campionatul Național de juniori 2

Haltere Club Timișoara a izbutit să urce pe podiumul național și cu ocazia ultimei competiții din calendar, adjudecându-și așadar medalii în actualul sezon și în întrecerea juniorilor mici, după reușitele de la seniori și tineret, ceea ce i-a adus în palmares în 2016 medalii atât de aur și de argint cât și, de-acum, de bronz, după titlurile de campion și vicecampion urmând și mai multe clasări pe locul 3. Echivalent cu depășirea obiectivului celor din Circumvalațiunii pe campania în curs.

Lucian Mihai Măranu, un halterofil în vârstă de 17 ani legitimat la gruparea de pe Bega, a concurat cu succes la Campionatul Național de juniori 2 de la Botoșani, unde a cucerit 3 medalii de bronz, după o luptă destul de strânsă pentru ultima treaptă a podiumului, dusă în patru dar mai ales în trei.

HC Timișoara mai are nevoie așadar de o clasare pe podium și la Campionatul Național de juniori sub 20 de ani pentru a completa o salbă de distincții la toate concursurile anuale pe 2016, Măranu urmând a se prezenta dintre bănățeni și la respectiva întrecere.

Aliniindu-se la startul categoriei de greutate 69 de kilograme, Măranu a reconfirmat foarte eficientul său spirit de competiție, evoluând bine motivat și izbutind câteva procedee aproape perfect. Astfel, Lucian Mihai Măranu a obținut locul 3 la categoria smuls, cu 91 de kilograme la a treia încercare, toate 3 fiind bine executate, și tot locul 3 și la stilul aruncat, cu 105 kilograme, detașat de principalul său urmăritor. În ansamblu, Măranu s-a situat pe poziția a treia, cu a treia medalie de bronz, și la total, fiind devansat în cele 3 categorii de sportivii de lot național Dumitraș și Carp.

HC Timișoara a aliniat la startul Naționalului de juniori 2 și 3 boboci, la categoria 50 de kilograme pe Mihai Bîncă, un adolescent cântărind numai 24 de kilograme, dar și pe Robert Lazici, iar pe Bogdan Novacovici la 77 de kilograme, fiind vorba despre un tânăr cântărind 69 kg. Clubul bănățean a lansat așadar la apă și 3 juniori și mai mici, pentru acomodarea la acest nivel al întrecerii, în vederea adaptării la rigorile competiționale, cu năzuințe de mai bine pe viitor. ”Sunt tineri talentați și să sperăm că în viitor vor și puncta”, a spus antrenorul lor, Călin Milan, conducător al HC Timișoara.

Vârful de lance al grupării, Darius Suiugan, se pregătește pentru participările la Campionatul European de haltere tineret și Campionatul Mondial Universitar.

 

Acest articol a fost publicat în Haltere, Sport de masă și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Haltere: