Memorialul Costică Milan, la ediția a V-a, în găzduirea Haltere Club Timișoara

O tradițională întrecere anuală de haltere, desfășurată spre finele toamnei și dotată cu ”Cupa Timișoara”, consemnează sâmbătă o nouă ediție, a cincea a ”Memorialului Costică Milan”, un omagiu adus fostului sportiv și antrenor care a activat până în acest deceniu la cârma grupării organizatoare a întrecerilor, Haltere Club Timișoara, în activitate în zona Circumvalațiunii.

Competiția este dedicată copiilor, juniorilor și halterofililor ajunși la categoria tineret, și are drept scop promovarea acestui sport în rândul junilor săi practicanți, ca o șansă de a concura în condițiile în care puține sunt întrecerile de profil.

Organizatorii, în frunte cu profesorul Călin Milan, fiul fostului regretat sportiv și antrenor, estimează participarea a peste 30 de copii și juniori, până la categoria tineret, începând de la cei mai mici, din școala primară. Deși nu va concura cu această ocazie, în asistență se va regăsi și principalul exponent al clubului gazdă, Darius Suiugan, participant în această toamnă la Campionatul European de tineret.

Pe lângă speranțele de la HC Timișoara, opt la număr, se vor alinia la start și halerofili de la CSM Arad și CSȘ Arad. ”Aceastră întrecere pe care o găzduim anual are darul de a-i familiariza pe cei mai tineri dintre halterofili cu atmosfera de concurs, să se obișnuiască cu bara în regim de competiție, să simtă apartenența de acest sport, de lumea halterelor”, a explicat Călin Milan. Organizatorii îi vor recompensa pe participanți cu tricouri, diplome și cupe, fără a-i uita pe voluntarii dintre membrii clubului care vor pune umărul la buna desfășurare a ”Memorialului Costică Milan”, programat sâmbătă dimineață.

Timișorenii vor roda cu această ocazie și dintre tinerii care au fost cooptați în pregătiri în urma acțiunilor de selecție derulate în acest an la Șag și Săcălaz, și care au inclus reuniuni demonstrative, ținute de halterofili ai clubului.

Acest articol a fost publicat în Haltere, Sport juvenil și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Haltere: