Rus, trei locuri 3 la juniori II pentru Haltere Club Timişoara

Adrian Rus, un halterofil care a concurat la categoria 77 kilograme în cadrul Campionatului Naţional de juniori II, sub 17 ani, ce a avut loc în weekend la Constanţa, a obţinut trei medalii de bronz, clasându-se al treilea cu performanţele 95 kilograme la stilul smuls, 120 la aruncat şi 215 la total, cu încercări de la egal la egal cu juniori de lot naţional respectiv din cadrul centrului olimpic.

Profesorul Călin Milan, antrenor şi conducător al delegaţiei alcătuite din 4 juniori, a remarcat organizarea la standarde internaţionale realizată de gazda LPS Constanţa, într-o nouă sală de sport din incinta liceului, unde competiţia a reunit 191 juniori, inclusiv de la Centrul olimpic din Bistriţa Năsăud.

„Am revenit în propria sală, la pregătiri, dar este mai degrabă o săptămână de respiro, după care urmează alte trei de antrenamente, să prindem vârful de formă la Campionatul Naţional de juniori mari, de luna viitoare, la Botoşani”, a explicat Călin Milan, antrenor la Haltere Club Timişoara, care a aliniat în concurs alţi 3 juniori, şi anume la categoria 36 kg pe Mihai Măranu, 12 ani, la 45 kg pe Alin Măranu, fratele său, iar la 94 kilograme pe Alex Moggia, pe locul 5 la debutul său la acest nivel, ca junior în vârstă de 14 ani care „a fost la 10 kilograme de o medalie. Pentru un începător, este o reuşită promiţătoare”, după cum a remarcat Milan.

Finala Campionatului Naţional de juniori mari, sub 20 de ani, va reuni între 12-16 iulie la Botoşani crema halterelor juvenile în România, speranţele Timişoarei punându-se în Darius Suiugan şi Adrian Rus, medaliatul de la malul mării.

În altă ordine de idei, ca o noutate, Haltere Club Timişoara s-a afiliat la Federaţia Română de Powerlifting, ca o activitate complementară a grupării, debutând în competiţii la finele lunii trecute, la Alba Iulia, cu ocazia Campionatului Naţional de juniori, unde halterofilul Darius Suiugan s-a remarcat prin cucerirea unei medalii de aur, două de argint şi una de bronz, stabilind totodată un record naţional de cadeţi şi juniori la genoflexiuni, categoria 74 kilograme, cu 160 kg ridicate. Locul doi l-a obţinut la îndreptări respectiv la total, iar la împins din culcat de la piept „bronzul”, locul 3.

Acest articol a fost publicat în Haltere și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Rus, trei locuri 3 la juniori II pentru Haltere Club Timişoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei × = 21

 


Ultimele articole din categoria Haltere: