Sorin Cazacu: ”E la fel de important să aduci în sală un sportiv de peste 50 de ani, precum e să aduci un copil până în 10-11 ani”

Printre sportivii nominalizați în cadrul ”Galei Sportului Timișorean”, și cel mai longeviv halterofil român încă în activitatea competițională, Sorin Cazacu, proaspăt ocupant al locului secund în cadrul categoriei +105 kilograme din etapa I a Campionatului Național de profil, dotată cu trofeul ”Cupei României”, dar totodată și conducător, antrenor și competitor al grupării locale de powerlifting CS Caza Powerlifting Timișoara.

12895479_10209404084125630_1799997798_n

 

La încheierea ceremoniei de marți după-amiază, Sorin Cazacu, în vârstă de 43 de ani, și-a exprimat nădejdea ca anul 2016 să aducă sportivilor din powerliftingul de pe Bega la fel de bune rezultate precum în 2015: ”Sper să evoluez și cu toții să evoluăm la fel de bine ca anul trecut. De 32 de ani sunt dedicat sportului, asta știu să fac și îl practic cu brio, datorită caracterului, așa cum am fost crescut, și sper ca prin clubul CS Caza Powerlifting să nu lipsim de la nici o Gală a Sportului Timișorean. Anul trecut am reușit să cucerim 122 de medalii, dintre care 11 internaționale, la nivel european, mondial și Cupa Dunării”.

Sorin Cazacu a remarcat faptul că gruparea CS Caza Powerlifting este incluzivă, reunind sportivi din mai multe generații: ”Pregătim atât generațiile de mâine cât și sportivi de vârsta a doua și a treia, căci este la fel de important să aduci în sală un sportiv cu vârsta de peste 50 de ani, precum e să aduci un copil de până în 10-11 ani”. 

Sorin Cazacu a mărturisit mândria de a urca pe podiumul premierilor la ”Gala Sportului Timișorean” – 2015 alături de fiul său Alexandru, care îi calcă apăsat pe urme: ”Într-adevăr, este un sentiment plăcut, un sentiment extraordinar, și îmi pare bine că a reușit să devină campion european și vicecampion mondial. Am reușit să-l duc pe culmile cele mai înalte!” Și n-ar fi exclus ca în viitorul apropiat prezența familiei Cazacu pe aceeași scenă a premierilor să fie și mai numeroasă: ”Să sperăm că și Alexandra va reuși performanțe frumoase, fiica mea cochetează la rândul ei cu powerlifting-ul. A participat deja la Campionatul Național de împins din culcat, a împins 25 de kilograme la Campionatul Național de copii sub 12 ani, iar în săptămâna care urmează să vedem ce reușesc cu ea la Campionatul Național de copii și cadeți, de 3 probe…”

Acest articol a fost publicat în Haltere, Powerlifting și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Haltere: