Vicecampion național la 12 ani: Mihai Bîncă, pentru Haltere Club Timișoara

Haltere Club Timișoara a cucerit o medalie de argint în weekend la Campionatul Național juvenil reunind două categorii de vârstă, mai exact la cea mai mică grupă de greutate din întrecerile competiționale de profil, 28 de kilograme, Mihai Bîncă devenind vicecampion al țării cu performanțe de 16 kilograme ridicate la stilul smuls respectiv 25 la aruncat.

haltera

Mihai Bîncă s-a clasat pe locul secund în cadrul categoriei de vârstă 9-12 ani, cea mai fragedă, prin a totaliza 41 de kilograme ridicate în întrecerea națională găzduită la Bascov, în județul Argeș, ca un nou record personal, înregistrat tocmai în regim de concurs, cu o îmbunătățire de aproape 50% a fostei sale reușite, de 29 de kilograme.

Campionatul Național juvenil de haltere desfășurat lângă Pitești a combinat două categorii de vârstă 9-12 respectiv 18-20 de ani, din partea timișorenilor îndrumați de antrenorul Călin Milan concurând și Lucian Măranu, care tocmai a împlinit luni 27 martie vârsta de 18 ani, și care, în cadrul categoriei de greutate 69 de kilograme, a ridicat 95 de kilograme în stilul smuls, respectiv cu ușurință 115 la aruncat. Lucian Măranu tocmai a schimbat categoria de vârstă, avansând la 18-20 de ani, și s-a clasat momentan la mijlocul ierarhiei, însă cu un cert potențial de creștere, prioritatea sa pe termen scurt fiind prinderea în greutate, ca masă musculară.

Luna viitoare, în aprilie, vor intra în scenă seniorii, cu ocazia unei etape de calificări, utilă întrecere intermediară de verificare, ca parte a reuniunilor Campionatului Național, de la H.C. Timișoara urmând să ridice greutăți Ion Alin Măranu și principalul protagonist al grupării, Darius Suiugan, în revenire după accidentarea de peste iarnă și având ca principal obiectiv Campionatul Mondial Universitar din Taipei.

Întrecerea argeșeană din weekend va avea o continuare în luna iunie, pentru Naționalul rezervat copiilor de 9-12 ani, respectiv în toamnă pentru juniorii 1 de 18-20 de ani, tendința de la H.C. Timișoara fiind de ”continuu progres al principalilor halterofili din club, iar juniorii, văzându-i la sală cum se antrenează și pregătesc, se străduiesc cu atât mai mult să le urmeze exemplul și să le calce pe urme”, după cum a remarcat profesorul Milan. Iar Mihai Bîncă a dovedit-o și în concurs, la Bascov.

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Haltere, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Haltere: