”Poli”, 10 diferență! Constantin Ștefan: ”Am vrut să jucăm până-n minutul 60, să vedem cât putem ține ritmul”

Zece marcatori, în frunte cu golgheterul Demis Grigoraș, pentru un triumf la finele turului cu 10 goluri diferență, egalând avantajul maxim consemnat în această primă jumătate a sezonului regular în Liga Națională: ”Poli” Timișoara – CSU Suceava 41-31 (23-13), de la ora 17, în sala ”Constantin Jude”, în etapa a XIII-a. Iată lista marcatorilor și ce-a spus Constantin Ștefan, antrenorul alb-violeților învingători…

Grigoraș: 12 goluri din 41 ale violeților

 

La primul succes acasă în ultimele 4 apariții au contribuit cu reușite Grigoraș, tânăr inter dreapta autor a 12 goluri, dintre care 7 în prima parte și 5 la reluare, Irimescu 9 (3/6), Timofte 8 (4/4), Chikovani 3 (2/1), Halcă 3 (2/1), Ciubotariu 2 (2/0), Kaftin 1 (1/0), Ursu 1 (1/0), Leordean 1 (1/0) și Păiuș 1 (0/1), iar în poartă mai ales Daskalovski, cu 10 intervenții.

Davidovic a înscris de 10 ori pentru suceveni, 3 goluri fiind în prima parte și 7 în repriza secundă, pentru oaspeți mai marcând Tîrzioru 7 (4/3), Sandu 4 (1/3), Burlacu 3 (2/1), Gavrilovic 3 (3/0) și Roban respectiv Trifkovic, cu câte două goluri, ambele după pauză.

Constantin Ștefan a spus: ”O victorie importantă pentru noi, după ce în ultimele două meciuri ne-am bătut joc de avantajul avut, și la București, și cu Bacăul acasă. Astăzi am vrut să jucăm până în minutul 60, să vedem cât putem să ținem ritmul, și din păcate iarăși am avut o cădere de circa 12 minute la începutul reprizei a doua, care a făcut ca Suceava să se apropie la 5 goluri, dar băieții și-au revenit, au jucat la fel de concentrați și scorul reflectă realitatea din teren. E o victorie importantă pentru noi, pentru moral! Să nu uităm că am trecut foarte ușor peste câteva meciuri care puteau însemna victorie pentru echipa noastră și punctele ar fi fost mult mai multe. Azi am jucat bine, cu o apărare agresivă, am făcut foarte bine contraatacul și faza a II-a, practic am încercat să contracarăm cu aceeași armă faza lor cea mai importantă, și ne-a ieșit, e un meci… I-am felicitat pe băieți, dar de săptămâna viitoare trebuie să ne pregătim la fel de conștiincios, căci ne așteaptă meciul din Cupa României cu HC Adrian Petrea Reșița și trebuie să-l abordăm cu mare seriozitate, astfel încât să accedem în faza superioară a Cupei și după aceea, la o săptămână, să întâmpinăm returul de campionat, care începe cu un meci foarte, foarte greu acasă, cu Dinamo”.

Reșițenii s-au impus astăzi, tot de la ora 17, cu 38-22 la pauză 16-12, acasă cu CS Universitatea Cluj, reușind și a zecea victorie din tot atâtea etape ale ligii secunde. ”Poli” îi va primi pe cărășeni pe Bega joi, în optimile Cupei României.

Constantin Ștefan a mai remarcat că ”Nu am legat până acum nici măcar două victorii, dar sper ca sfârșitul acesta de an calendaristic să ne aducă în postura de a obține 3 victorii la rând în campionat plus cel din Cupă, să fie 4, și atunci vom pleca în vacanță bucuroși și liniștiți. Dar nici un meci nu seamănă cu altul, ați văzut ce rezultate contradictorii sunt în campionat, însă sperăm ca după acest meci să urmeze încă o victorie! Suporterii ne-au susținut, ne bucurăm că au fost lângă noi, ne dorim să vină publicul în număr cât mai mare, căci handbalul este un sport foarte spectaculos, cu foarte multe răsturnări de scor, și azi am dovedit că avem un public cu o sală plină. Sper că i-am atras cu aceste evoluții, am jucat bine și cu Bacăul, azi au fost prezenți și mai mulți, și sper ca de la meci la meci să vină cât mai mulți și să-i bucurăm cu meciuri bune și în același timp cu victorii!”

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu × 2 =

 


Alte articole legate de acest subiect: