GALERIE FOTO. „Cupa 1 Iunie”, şi pe semicerc, în organizarea AS CH Politehnica Timişoara: 100 de juniori, mai multe vârste, şi mai multe speranţe

Ziua Copilului a fost punctată şi pe semicercul timişorean, mai exact în plăcuta ambianţă a sălii-„balon” a Bazei Sportive 2 a Universităţii Politehnica Timişoara, bună gazdă a celei de-a V-a ediţii a „Cupei 1 Iunie” la handbal pentru juniori de 10-15 ani, în care a fost implicată şi o generaţie de pe Bega care joi dimineaţa va debuta contra lui Extrem Baia Mare în turneul final al Campionatului Naţional de minihandbal.

Circa de 100 de copii şi juniori din handbalul juvenil timişorean au participat în mai multe capacităţi la tradiţionala iniţiativă a clubului prim-divizionar AS CH Politehnica Timişoara, în colaborare cu UPT, Ziua Copilului sărbătorind-o activ, fie jucând, fie ţinând scorul, fie arbitrând, cazul unor juniori alb-violeţi, cei doi Bogdan, Bonchiş şi Bradea, de-acum liceeni ai „Banatului”.

În arenă s-au perindat echipa de juniori III, 1999-2001, a Politehnicii, pregătită de ex-jucătoarea divizionară Daniela Ianto, şi cea a Şcolii Generală 30, cu o altă ex-handbalistă de ligă la timonă, Rodica Scutelnicu, apoi generaţiile omoloage mai mici, de 2002-2004, respectiv formaţia alb-violetă de juniori IV contra finalistei la nivel naţional LPS Banatul, 2003-3004, pe mâinile ex-polistului Atilla Horvath şi aflată înaintea debutului în faza finală a întrecerii FRH.

N-au fost uitaţi nici cei mai mici dintre handbaliştii Politehnicii, încă neînscrişi în competiţii, cei din 2005-2007, care au jucat contra unei echipe de fete a Şcolii Generale Numărul 19 (2005-2007).

Desigur, rezultatele contează mai puţin, „Poli” luându-şi partea leului, iar mai mult a cântărit apropierea copiilor de handbal. Participanţii au fost răsplătiţi cu câte o diplomă, dar şi dulciuri, în aplauzele unei asistenţe incluzând-o şi pe Lili Cojocăriţa, fostă handbalistă a Politehnicii cu implicare tehnică în lansarea actualelor generaţii mici ale poliştilor, dar şi pe Narcis Cîtu, selecţioner naţional la nivel juvenil.

Al cărui fiu, stângaciul Robert, a şi fost implicat pe teren, în generaţia de 2003, juniorul fotbalist la LPS Banatul manifestând aptitudini şi în aruncarea mingii mai mici.

Apropo de LPS Banatul, elevii lui Atilla Horvath vor evolua în această săptămână la turneul final al celei de-a V-a ediţii a Campionatului Naţional FRH de minihandbal, rezervat juniorilor de 2003 şi mai mici, juniori V (E), la Turda, în organizarea Potaissei, unde vor juca pe rând, în prima fază a grupelor, cu Extrem Baia Mare şi CSM Ploieşti, iar vineri cu CSŞ Bacău.

Finalele de joi până duminică reunind 16 grupări, fiecare formaţie va beneficia de 7 meciuri, cu menţiunea că din jumătatea vestică a ţării se vor mai regăsi la Turda şi Academia „Adi Petrea” Reşiţa respectiv grupări din Severin şi Seini, pe lângă cele deja menţionate, din Baia Mare, Timişoara şi Turda.

Este de fapt o fază finală la care obţineau calificarea, în urmă cu 3 ani, şi mini-handbaliştii Politehnicii, generaţia de 2000, care în 2014-2015 vor păşi deja la juniori III, la vremea respectivă timişorenii nedeplasându-se însă la Suceava. Iar apropo de acea generaţie, de menţionat şi un al treilea junior ajuns de la „Poli” la LPS Banatul, Denis Faur, proaspăt intrat pe porţile liceului.

O bună iniţiativă de suflet punctată la final de organizatoarea Daniela Ianto cu mulţumiri pe adresa grupării Politehnica şi a UPT, şi în general a tuturor celor care au susţinut „Cupa 1 Iunie”.

  

 

Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 × noua =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: