10 pentru Olimpiada Gimnaziilor: atletism, badminton, baschet, fotbal, handbal, oină, rugby, șah, tenis de masă și volei. Protocol 2015/19, în locul ONSȘ

Sporttim a promovat în acești ani în nenumărate rânduri, în cadrul categoriilor ”Sport juvenil”, ”Sport de masă” sau ”Olimpism”, dar nu numai, întrecerile din cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, dat fiind importanța activităților școlare pentru descoperirea de noi talente și selecția primară, ca șansă în plus pentru alimentarea sportului de performanță și prin lărgirea bazei de selecție, dar în general pentru practicarea mișcării și educația prin sport. Ei bine, un pas înainte s-a realizat prin semnarea unui protocol pe 4 ani școlari, din 2015 în 2019, între 10 federații de profil și COSR respectiv Ministerul Educației, pentru Olimpiada Gimnaziilor, rezervată așadar elevilor din clasele V-VIII…

Semnatari ai parteneriatului pentru Olimpiada Gimnaziilor

Semnatari ai parteneriatului pentru Olimpiada Gimnaziilor

 

Olimpiada Gimnaziilor va avea loc în fiecare an școlar, în perioada 1 septembrie 2015 – 31 august 2019, conform duratei de valabilitate a protocolului, iar sporturile la care urmează să se organizeze întreceri sunt atât de echipă, în discipline cu minge, cât și individuale, olimpice sau neolimpice, cu o mențiune în privința beneficei mențineri în cadru a badmintonului respectiv a implicării oinei, vechi sport național: atletism, badminton, baschet, fotbal, handbal, oină, rugby, șah, tenis de masă și volei.

Elevii timișeni au participat an de an cu succes în mai multe ramuri sportive din cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, iar arhiva cotidianului nostru stă la dispoziție în acest sens, medaliile fiind nenumărate.

ONSȘ a avut rolul său iar Olimpiada Gimnaziilor va stimula și în continuare lărgirea bazei de selecție din rândul elevilor claselor V-VIII, prin întreceri la nivel local, județean, regional și național, cu ocazia etapelor finale, sportul fiind astfel susținut și ca o componentă a educației, cu avantajul posibilității de a descoperi noi talente, ce ar putea deveni performeri la nivel național și aspiranți la selecționarea în loturile naționale.

Protocolul a fost semnat de Alin Petrache, președinte al COSR, Mihai Sorin Câmpeanu, ministrul Educației, Florin Florea, secretar general la Federației Române de Atletism, Radu Ștefănescu, secretar general la FR de Badminton, Horia Păun, președintele FR de Baschet, Răzvan Burleanu, președintele FR de Fotbal, Alexandru Dedu, președintele FR de Handbal, Nicolae Dobre, președintele FR de Oină, Pompilie Borș, vicepreședintele FR de Rugby, Vladimir Danilov, secretar general la FR de Șah, Cristinel Romanescu, președintele FR de Tenis de Masă, și Gheorghe Vișan, președintele FR de Volei.

Semnalând că este vorba despre lansarea unui proiect major, cu destinație pe termen lung, Alin Petrache, președintele Comitetului Olimpic Sportiv Român, a remarcat că ”școala din țara noastră și sportul din România eu nevoie de acest proiect, prin care se reușește astfel o lărgire a bazei de selecție. Este un acord pentru educație și sănătate. Este vorba despre susținerea sportului de masă”. Mihai Sorin Câmpeanu, ministru al Educației, a explicat că ”Olimpiada Gimnaziilor vine să înlocuiască Olimpiada naționala a sportului școlar. Va crește numărul de copii implicați în sport, iar apoi se lărgește baza de selecție pentru viitorii performeri”. În competiția multisport rezervată elevilor din clasele V-VIII, de la școli din întreaga țară, atât din mediul urban cât și din mediul rural, se pot înscrie atât sportivi legitimați, cât și nelegitimați,

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 + = zece

 


Ultimele articole din categoria Handbal: