5 pînă-n pauză:”Am greşit mult în prima parte, aici am pierdut”

Marile speranţe în aşteptarea bombei campionatului au fost pulverizate sîmbătă de liderul campion HCM Constanţa, care i-a pricinuit lui CSU Politehnica Timişoara al doilea eşec stagional în „Constantin Jude”, dar alb-violeţii şi-au dat sufletul pe teren într-o repriză secundă în care s-au tot reapropiat la un gol handicap, cedînd cu capul sus şi dovedind că devin o nucă tot mai tare a elitei. A fost 19-21 (5-9), într-un tipic joc ermetic şi restrîns în goluri, conform uzanţelor poliste în actuala campanie, care alb-violeţi s-au văzut de fapt doborîţi de un start fals, cu doar 5 goluri în prima jumătate de oră, dintre care unul singur după minutul 17.

Ambiţii uriaşe, orgolii şi mai mari, fiind inclusiv vorba de nu mai puţin decît 7 jucători, de ambele părţi, care evoluau cîndva pe baricada adversă, dar finalmente calculele hîrtiei n-au fost infirmate, spre dezamăgirea spectatorilor prezenţi sîmbătă de la ora 11 în „Constantin Jude”, unde, umplînd tribunele, au fost al optulea jucător al Timişoarei. Insuficient, căci barele şi paradele portarilor Constanţei au frustrat un outsider ce a dat totul dar s-a ales fără puncte într-un clasament în care nu stau confortabil…

Primul gol a fost dat pentru oaspeţi de către Nikolaos Riganas, anunţînd evidenţa lucrurilor, şi anume dificultatea extremă a examenului cu „marinarii”. Poliştii au pregătit intens acest redebut în campionatul elitei, de fapt penultima rundă a turului, şi şi-au făcut speranţele lor, dar – deşi remarcabilul Ioan Stan a dat la rîndul său tonul sarabandei golurilor gazdelor – Timişoara s-a menţinut la egalitate pînă puţin după mijlocul primei părţi: 4-4 în minutul 17. Ulterior repriza a fost dominată de HCM Constanţa, campioana fiind mai apoi la conducere tot timpul iar scorul la pauză fiind 5-9 pentru oaspeţi.

Repriza a doua a început tot cu un gol înscris de constănţeni, prin Laurenţiu Toma, primul gol pentru Timişoara venind un minut mai târziu, marcat de Mihai Timofte, altfel şters, în minutul 32 şi 58 de secunde. În minutul 40 scorul era 10-13 şi încet încet Timişoara a început să îşi revină, micşorând diferenţa până la un gol, în minutul 50, scor 14-15.

În minutul 57 diferenţa se măreşte din nou, scor 17-19 pentru Constanţa, şi se părea că zarurile au fost aruncate… De aici a început însă Poli Timişoara să se zbată şi mai abitir, şi a reuşit să ajungă la un gol diferenţă în minutul 59 şi 20 de secunde, scor 19-20, moment în care gazdele mai că s-au dat peste cap pentru a-şi străpunge vizitatorii, cu speranţa că mai pot înscrie unul, chiar două goluri.

Însă această speranţa a fost spulberată de arbitri, când au dictat un ultim şapte metri echipei HCM Constanţa, înscris de Laurenţiu Toma în plasa lui Djuricin, cu 15 secunde înainte de finish. Şi astfel a reuşit liderul să câştige cu 19-21, tras de păr şi oarecum controversat. Arbitrajul a fost dur, penalizându-se orice greşeală, iar atmosfera a fost tensionată într-o sală mai plină ca niciodată la meciurile lui Poli.

Publicul a fost foarte numeros, umplînd tribunele, şi a încercat tot meciul sa îi încurajeze şi să îi motiveze pe jucători, iar la final a blamat ultimul şapte metri, acordat de arbitri pentru apărare în semicerc la Continghiu, această decizie fiind considerată de către fani ca nedreaptă. Susţinătorii au demonstrat încă odată că sunt alături de echipă, fie şi dacă Poli pierde, şi că au… sânge alb-violet.

Alex Buligan, cîndva înger păzitor polist, acum la constănţeni, a recunoscut că a fost „un final de meci tensionat. Oricum, ştiam că ne aşteaptă un meci foarte greu aici, la Timişoara, care are o echipă foarte bună şi azi a făcut un joc deosebit. A fost o victorie meritată, din punctul meu de vedere, cu o echipă bună a campionatului. Să nu uităm că Timişoara joacă bine acasă, a bătut Odorheiul, şi cu atât mai mult victoria asta este importantă pentru parcursul nostru în continuare.”

Întrebat dacă H.C.M a jucat bine, Buligan a mai răspuns: ”Sigur că nici jocul H.C.M. nu a fost cel pe care l-am dorit, nici prea mult timp nu am avut să lucrez cu băieţii care au venit de la echipa naţională, zece jucători care au jucat la echipa natională. A fost un meci destul de slab jucat, dar mă bucur că nu am luat goluri şi am avut doi portari în formă maximă”. Credeţi că a fost cu noroc? ”Nu cred că e vorba de noroc, eu zic că am câştigat meritat, barele nu se contorizează şi aşa finalul a fost câştigat de Constanţa.”

Ce s-a întâmplat la ultima fază a meciului, când au protestat timişorenii? “Ce aţi văzut, ce au dat arbitrii, s-a recuperat mingea, apărare în semicerc şi s-a dat şapte metri.” Ce credeţi despre arbitraj? “Cred că arbitrii au scăpat meciul din mână, iar presiunea publicului şi jocul bun al Timişoarei a făcut ca partida să fie mai tensionată”. Are Constanţa rivali în campionat? ”N-aţi văzut Timişoara!? Orice meci pentru noi este greu şi important dar suntem pregătiţi să abordăm fiecare meci la victorie. Suntem convinşi că la fiecare meci, în special în deplasare, o să avem partide dificile”.

Nedeljko Vuckovic, antrenorul poliştilor, a declarat: „Eu am zis în direct la DigiTv, eu sunt mulţumit, felicit Constanţa, am fost aproape de un handbal mondial ca la partida cu Serbia. Noi am greşit mult în prima repriză, aici am pierdut, numai 5 goluri am putut marca, vom trece peste aceste momente cu Constanţa şi ne pregătim la maxim pentru partida cu Satu Mare.” Reporterii menţionează că dacă nu se ratau cele doua şapte metri acordate scorul era egal, iar antrenorul încuviinţează, spunând „dacă ne concentram, dar ăsta este handbalul”.

„Eu i-am presat puţin în ultimile minute, încercând să facă ceva. Problema este arbitrajul, ca şi la meciul Croţia – Norvegia, tot la fel fluierat ca şi la noi. Sunt supărat pe cele două extreme, au jucat foarte slab în prima repriză şi începutul  celei de-a doua.” Antrenorul a menţionat în privinţa lui Lalic, un jucător sârb care va debuta oficial în curând la Poli Timişoara, că a înaintat documentele către Federaţie, iar luni la 10.00 va avea loc o întrunire şi speră să îl poată folosi la Satu Mare: „Poate azi era altfel dacă juca, antrenorul are încredere în el. Aştept primul punct în deplasare, cu Satu Mare, suntem o echipă bună, el ştie asta, noi ne pregătim la maxim.”

CSU Poli Timisoara: golgeteri: Cristian Fenici – 6 goluri, Ioan Stan – 5 goluri, Dragan Mrakic – 2 goluri, Mihai Timofte – 2 goluri, Gabriel Continghiu – 2 goluri, Marius Ignat – 1 gol, Doru Cătălin Hagiu – 1 gol.

HCM Constanţa: golgeteri– Mihai Laurenţiu Toma – 6 goluri, Iuliu Alexandru Csepreghi 5 goluri, Gheorghe Alexandru Irimescu 3 goluri, Marius Stavrositu-2 goluri, Nikolaus Riganas 2 goluri, Novanc Marius Ioan 1 gol, Alexandru Viorel Şimicu 1 gol, Alexandru Stamate-1 gol. Şapte de start:Ionuţ Stănescu (1) – portar, Alexandru Viorel Şimicu (7),  Marius Stavrositu (11), Mihai Laurenţiu Toma ( 14), Alexandru Stamate ( 26), Iuliu Alexandru Csepreghi ( 28), Nikolaus Riganas (84).

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la 5 pînă-n pauză:”Am greşit mult în prima parte, aici am pierdut”

  1. cezar spune:

    Cand veti scrie de turneul de la Sannicoalu Mare din 20-22 ianuarie 2012

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt + 9 =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: