5 victorii la rând! CSU de Vest semnează al patrulea cel mai clar succes din Divizia A – Seria B, la 18 diferență, pricinuindu-i lui Sepsi cel mai sever eșec

În sezoanele trecute, secund divizionara de handbal feminin CS Universitatea a avut parte de corecții dintre cele mai aspre în Seria B, fiind pe alocuri ciuca bătăilor. Revenită însă în vechea matcă, sub egida UVT, formația timișoreană a renăscut în acest început de 2017, înregistrând astăzi al cincilea triumf consecutiv, și nu oricum, ci prin a administra celor de la Sepsi cea mai drastică înfrângere din ediția în curs. Mai mult, doar victoriile reușite de CS Minaur Baia Mare la 30, 20 respectiv 19 goluri diferență, precum și cele semnate de Extrem Baia Mare cu 20 avans și CSM Slatina cu 19 au fost mai detașate decât acest 39-21 (23-12) izbutit astăzi de la 11 de CSU de Vest Timișoara.

Care a învins fără a fi măcar egalată vreodată, desprinzându-se din start, de la 2-0 și 3-2 la 9-3, galop de sănătate la care a participat tot efectivul, mai puțin o jucătoare, menajată în urma unei accidentări, cu mențiunea că nu mai puțin de 11 handbaliste dintre cele 15 s-au înscris pe lista marcatoarelor, în frunte cu Carla Puta, autoare a 7 goluri.

Antrenorul Sorinel Voicu a început partida din Sala ”Constantin Jude” împotriva vizitatoarelor din Sfântu Gheorghe în șaptele Brînzan – Șunei, Puta, Marin, Picu, Istrate, Cioriciu, iar pe parcursul meciului din etapa a 19-a le-a asigurat cel puțin câte 20 de minute de joc fiecăreia dintre componente, și anume Prundaru, Senciuc, Sîngiorzan, Țepurică, Negrea, Apostolescu, portarul Țurlea și Popan.

Iar disciplina tactică a fost menținută de fiecare în parte, ceea ce a dus la depășirea cu 39-21 a unei formații care în deplasare a mai remizat în județul Arad și a cedat pe rând la două goluri diferență la Național Brașov, la 8 la Târgu Mureș, la 14 la Slatina, la 13 la Reșița respectiv cu 17 handicap, cel mai recent, la CS Dacia Mioveni.

Pentru CSU de Vest au mai marcat astăzi Istrate și Cioriciu de câte 6 ori, Senciuc 5 goluri, Picu și Marin câte 3 goluri, Prundaru, Șunei, Sîngiorzan și Țepurică – fiecare câte două respectiv Negrea, un gol.

Profesorul Sorinel Voicu a spus după victorie că ”au jucat toate bine, le-am introdus pe toate, una din 16 n-a putut juca, și sunt mulțumit că au putut să țină ștacheta acolo, sus. E o doză benefică pentru colectivul nostru, deoarece în spate este o muncă pe care am făcut-o împreună și se vede la echipă. Au păstrat un ritm bun și toate și-au adus contribuția respectând sarcinile de joc, de la prima titulară și până la ultima rezervă. Mulțumim mult și publicului care a rămas alături de handbalul feminin local și ne-a încurajat prin prezența la sală, puțin mai mare astăzi!” Ciubotariu, cu probleme medicale, a fost menajată, rămânând pe bancă.

CSU de Vest va sta în etapa viitoare, când avea programat un meci cu CSȘ Caracal, care s-a retras din campionat, dar peste două săptămâni va juca la Mureșul Târgu Mureș iar apoi acasă cu Extrem Baia Mare și CS Minaur, tot din Maramureș. Finishul de sezon va aduce o deplasare la Slatina și partida de pe teren propriu cu CSU Oradea.

Rezultatele celei de-a șasea etape din retur, în care CSU de Vest a învins pe linie, precum și clasamentul la zi și programul rundei a 20-a, din 26, pe coloana dreaptă.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Handbal: