A.J.Handbal pune pe roate turnee de juniori IV

Handbalul juvenil timişean demarează duminică un nou turneu, reeditând iniţiativa din sezonul trecut, şi anume reuneşte la start 7 echipe de la şase secţii de handbal fete ale cluburilor de pe raza judeţului, competiţia pornind la drum cu şapte meciuri în organizarea LPS Banatul Timişoara, care va alinia două grupe de vârstă, cea a profesoarei Florica Gallovits, generaţia 1998-´99, a cărei destinatară este această întrecere a junioarelor IV, şi cea a profesoarei Adriana Hajdu, generaţia 2000-2001.

Turneele vor avea loc, pe rând, în Timişoara, pe data de 20 februarie, apoi la Jimbolia, joi 24 februarie, la Sânnicolau Mare, în 10 martie, din nou în Timişoara, în 13 martie, la Peciu Nou, în 20 martie, şi înapoi în Timişoara sau eventual în comunele limitrofe, în 7 martie, în organizarea Şcolii cu clasele I-VIII numărul 7.

Competiţia are drept scop impulsionarea handbalului judeţean la nivelul copiilor şi juniorilor, demersul A.J. Handbal, în cooperare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, fiind susţinut inclusiv de Marin Popescu, inspector general în Ministerul Educaţiei şi Cercetării. Ioan Râpa, din partea forului handbalistic timişean, a fost semnificativ sprijinit în organizarea întrecerii de profesorul Gavrilă Mureşan, inspector de specialitate în Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, care, având o bună cunoaştere a şcolilor care ar putea alinia echipe în acest turneu, le-a înaintat o adresă oficială în vederea înscrierii acestora.

Turneul, sub egida Asociaţiei Judeţene de Handbal, este o competiţie cu caracter oficial, generând câte şapte meciuri în fiecare dintre cele 6 turnee, fapt salutat de una dintre profesoarele-antrenoare ce se va regăsi la start. „Avem nevoie de cât mai multe meciuri, pentru a obişnui junioarele cu jocurile în sine şi spiritul de competiţie. Junioarele mele fiind mai mici, din anii 2000-2001, suntem înscrişi benevol la o categorie superioară de vârstă, tocmai pentru a le obişnui cu rigorile întrecerilor. În paralel, fetiţele evoluează şi în competiţia de minihandbal a categoriei lor de vârstă, tot sub egidă federală, cât şi în recent lansatul turneu <Prietenii semicercului>, unul cu caracter amical, tot între echipele noastre din Timiş”, a explicat Adriana Hajdu, de la LPS Banatul.

Duminică, în prima etapă, vor juca LPS Banatul II, junioare 2000-2001 antrenate de Adriana Hajdu, cu Unirea Sânnicolau Mare, apoi CS Diniăşanca Peciu Nou cu reprezentantele Făgetului, Asociaţia Sportivă Şcolară Olimpia, înscrise ca o noutate în turneu, „Generală 7” – HC Jimbolia, LPS Banatul I – LPS Banatul II, Unirea Sânnicolau Mare – CS Diniăşanca, făgeţencele cu HC Jimbolia şi „Generală 7” cu LPS Banatul I.

Noua iniţiativă va avea parte de o întrecere similară şi în rândurile juniorilor IV, la start în 20 februarie, la Lugoj, cu echipe ale LPS Banatul, CSU Politehnica, Unirea Sânnicolau Mare, Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 7 şi CSS din localitate.

Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la A.J.Handbal pune pe roate turnee de juniori IV

  1. ddd spune:

    hai banatulllll

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 × noua =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: