Achiziții poliste. Aleksandar Milenkovic: ”Apăr precum majoritatea portarilor din spațiul iugoslav”. Coordonatorul de joc Liviu Caba: ”Mă bucur că am venit acasă!”

Handbaliștii prim-divizionari în alb-violet continuă antrenamentele pentru viitorul sezon, iar alți doi jucători veniți în această vară, și anume portarul Aleksandar Milenkovic și coordonatorul de joc Liviu Caba, au împărtășit impresiile lor după primele săptămâni de pregătire la SCM Politehnica.

Portarul Aleksandar Milenkovic, al doilea stranier al lotului timișorean pentru viitorul sezon competițional, a arătat calități ce ne dau speranțe pentru acoperirea acestui post important. Trecutul carierei lui cuprinde doar formații din Serbia, astfel că acomodarea cu noii colegi reprezintă o provocare pentru goal-keeper-ul din țara vecină: ”Până acum e bine, îmi plac antrenamentele și atmosfera din echipă. Îmi doresc o clasare cu echipa în partea superioară a clasamentului, să apăr cât mai bine și cu toții să ne prezentăm bine”.

Milenkovic nu are neapărat un model de portar pe care-l urmează, dar spune că apără precum majoritatea portarilor din spațiul iugoslav, care care au o tradiție solidă la acest capitol. Despre handbalul nostru, noul portar alb-violet are amintiri mai ales de la nivelul echipelor naționale, care au avut numeroase dueluri în ultimele două decenii.

Coordonatorul de joc Liviu Caba a vorbit și el despre sosirea la Timișoara: ”Mă bucur că am venit acasă, după o lungă perioadă. Cred că Politehnica e cea mai bună variantă pentru viitorul meu; Timișoara a fost mereu o echipă ce a urmărit clasarea în prima jumătate a clasamentului și a demonstrat spirit de luptă, lucru pe care l-am simțit anterior și ca adversar. În momentul de față, suntem un grup format din tineri și jucători cu experiență, dar diferențele nu se simt; ne înțelegem din ce în ce mai bine și sper să fim tot mai puternici împreună”.

Începutul pregătirilor a fost destul de greu ținând cont de pauza lungă din această primăvară, dar acomodarea cu efortul s-a făcut treptat. Inevitabil a venit și subiectul colaborării ”de familie” cu tatăl său pe post de antrenor principal, iar răspunsul a fost sincer: ”E o situație specială, dar atât timp cât îmi fac treaba pe teren nu se poate întâmpla nimic rău” a spus Caba jr.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − = 1

 


Ultimele articole din categoria Handbal: