Adi Petrea: „Vreau să mulțumesc și celor care ne-au trimis să jucăm aici la Timișoara”. Viorel Fotache (Minaur): „Jucătorii tot pleacă și cam asta e principala noastră problemă”

CS HC Adrian Petrea Reșița a primit vizita campioanei HCM Minaur Baia Mare, la Timișoara, într-o restanță din etapa a 13-a din Liga Națională. Deținătoarea titlului s-a impus cu 27-26, la pauză 15-10. Adrian Petrea, antrenorul formației care-i poartă numele, a mulțumit publicului timișorean, dar a precizat că dacă meciul se disputa la Reșița rezultatul putea fi altul. Jucătorii băimăreni Bușecan și Fotache au vorbit despre problemele cu care se confruntă echipa lor. La final, câteva imagini de la meciul jucat la sala Constantin Jude.

Reșițenii au găzduit partida la sala din Timișoara pentru că sala Polivalentă din orașul de pe Bârzava a fost închisă deoarece nu are toate avizele ISU. HC Adrian Petrea va disputa și următoarea partidă de campionat tot la „Constantin Jude”. Reșițenii vor primi vizita penultimei clasate, CSM Focșani 2007, duminică de la ora 17:30, după meciul de baschet feminin programat la ora 15.

În prima partidă jucată la Timișoara, HC Adrian Petrea a fost condusă și cu opt goluri (11-19), a egalat la 24 prin Pârâianu de la 7 metri, dar a irosit pe final mai multe șanse să treacă la conducere, ratând și de la 7 metri prin Lela. Bănățenii au irosit patru aruncări de pedeapsă în acest meci. „Eu l-am desemnat tot pe Pârâianu să execute, probabil că a fost o înțelegere între ei doi. Probabil că a avut încredere în Lela și l-a lăsat pe el să execute. Au contat toate ratările la scor egal din timpul meciului. Am avut, într-adevăr acel 7 metri la scor egal, am mai avut un pași, tot așa, la scor egal și cumulate, Baia Mare este o echipă care nu te iartă”, a spus antrenorul Adrian Petrea, care a adăugat: „A fost foarte greu de gestionat, în primul rând, toate fazele atacului, toate fazele apărării, contra unei echipe Baia Mare campioană a României. Chiar dacă știam de problemele lor din interior, încă rămân o echipă puternică. Probabil că forța lor fizică a dominat mai mult și greșelile noastre pe unele faze de atac și apărare. Dar, per ansamblu, ca și meci, pot să spun că au fost momente când am fost de la egal la egal cu ei. Trebuie să iau părțile pozitive: am ținut piept 60 de minute. Am revenit prin dorință, în primul rând, pentru că nu am cedat”.

Atmosfera la această partidă a fost asigurată de galeria venită de la Reșița. Tehnicianul reșițean a mulțumit publicului timișorean, dar nu numai. „Trebuie să trecem cât mai repede peste înfrângere pentru că urmează pentru noi meciuri foarte importante unde trebuie să ne câștigăm punctele. Vreau să mulțumesc publicului care a fost alături de noi la Timișoara și vreau să mulțumesc și celor care ne-au trimis să jucăm aici la Timișoara. În condițiile în care acest meci se disputa la Reșița, nu știu dacă rezultatul era același”, a mai spus Petrea. Acesta a vorbit și despre situația din campionat. „Chiar dacă la început de campionat au fost câteva echipe care s-au distanțat, eu eram sigur că pe parcursul campionatului clasamentul se va strânge. Echipa Minaur Baia Mare are potențialul să joace pe toate fronturile, și Liga Campionilor, campionat, Cupa României. Campionatul a devenit mult mai strâns și fiecare echipă se va bate pentru punctele puse în joc. Cred că asta va fi benefic pentru handbalul din România, pentru nivelul campionatului de aici”, a concluzionat antrenorul de la HC Adrian Petrea Reșița, care speră că accidentările lui Stan și Pârvan nu sunt foarte grave.

HCM Minaur Baia Mare a venit la Timișoara între două meciuri de Champions League. Mihai Bușecan s-a bucurat pentru victorie, chiar dacă pe final maramureșenii au avut emoții. „Acesta este sportul. Am avut 8 goluri, au venit ei la egal aproape, asta este. N-am cuvinte după meciul ăsta, ne bucurăm că am câștigat și mergem mai departe. Ne gândim la campionat, fiecare meci îl tratăm la victorie, câți suntem, noi ne batem pentru șansa noastră. Sperăm să batem duminică pe Elverum acasă și, de ce nu, să sperăm la calificarea în faza următoare”, a declarat Mihai Bușecan.

Viorel Fotache a vorbit atât despre arbitraj, cât și despre oboseala acumulată la echipă. „Am avut de muncit datorită mai multor factori, după cum am observat. Nu știu exact care a fost atitudinea arbitrilor, sincer, eu am rămas foarte surprins. Am demonstrat că suntem o echipă de luptători, cu băieți cu caractere, care nu cedează niciodată, indiferent de problemele care sunt la club. 7, 8 câți suntem, 10, 15, noi luptăm până la capăt. Important e că am câștigat. Suntem pe locul 4, 5. Sper de acum să mergem în sus, dacă o să rămânem în aceeași formulă. Sper să nu ne mai împuținăm. Obiectivul nostru a fost campionatul de la început, dar cât trece timpul jucătorii tot pleacă și cam asta e principala noastră problemă, nu mai avem cu cine. Deja joc 60 de minute de cinci meciuri încoace, din trei în trei zile. E oboseală mare, se vede pe umerii noștri, încercăm să mergem cât mai departe și în campionat, și în Champions League”, a declarat și Viorel Fotache. Acesta a vorbit și despre competiția continentală, despre meciul pierdut la liderul Motor Zaporozhye și despre șansele la ultimul meci acasă, cu Elverum. „Au fost condiții vitrege acolo la Motor. Am jucat într-un patinoar, într-un teren de hochei, gândiți-vă că sub era gheață. Erau vreo 10 grade în sală. Ucrainienii obișnuiți cu chestia asta. Nu e o scuză, am avut un meci foarte prost acolo. Pentru meciul de duminică nu știu exact cine joacă. Dacă ar mai pleca doi, șansele scad la zero. O să fie foarte greu, ei au un joc rapid, n-o să meargă ca și azi cu Reșița. Victoria e singurul lucru care îl dorim și cu o victorie putem spera la calificare”, a mai spus Fotache.

Dacă băimărenii joacă duminică în Champions League, reșițenii se pregătesc de un nou meci la Timișoara, în care vor figura ca și gazde. HC Adrian Petrea Reșița – CSM Focșani 2007 se joacă duminică de la ora 17:30 la sala Constantin Jude, după disputa dintre BCM Danzio și CS Phoenix Galați, din prima ligă de baschet feminin.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Alte articole legate de acest subiect: