Alex Șimicu, 6 goluri pentru St. Raphael în primul eșec al lui Paris-SG în 23 de etape

Timișoreanul Alexandru Șimicu a fost în această după-amiază al doilea marcator al gazdei învingătoare Saint-Raphael Var Handball în jocul inaugural al etapei a XXIII-a din elita semicercului masculin francez, cu 6 goluri împotriva liderului cu 8 puncte avans Paris-SG, care în precedentele 22 de runde câștigase 21 de meciuri, remizând unul. Hexagonul nu mai are nici un club în semifinalele ediției în curs din Champions League și EHF Cup, iar prima divizie internă se apropie de încheierea returului, odată cu etapa a 26-a.

St. Raphael Var Handball a câștigat cu 33-31 într-un meci în care portarul gazdelor, Mihai Popescu, a avut 15 intervenții din 44 de aruncări, provocând întâia înfrângere din actualul campionat liderului Paris-SG, împotriva căruia Raphael Caucheteux a înscris de 14 ori iar Adrien Dipanda și Alexandru Șimicu câte 6 goluri fiecare, ex-alb-violetul din 12 aruncări.

St. Raphael a fost eliminată la finele lunii trecute din sferturile de finală ale Cupei EHF, 30-30 pe teren propriu și 34-30 în retur pentru gazda FC Porto, care în semifinala din 17 mai va da piept lui Fuchse Berlin, iar PSG a fost scoasă din cursă de PGE Vive Kielce după 34-24 în Polonia și 35-26, insuficient în returul de la Paris pentru pătrunderea în semifinalele Champions League, propunând pe 1 iunie duelurile Barca – Vardar Skopje și Telekom Veszprem – Vive Kielce.

Echipa la care joacă Șimicu este a șasea în ierarhia Division 1, cu bilanțul 23 10 3 10 23 puncte, în urma cvintetului fruntaș PSG – cu 43 de puncte, HBC Nantes (35), Montpellier (35), Nîmes (34) și Chambery (33 de puncte). 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru − 2 =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: