Alexandru Șimicu, 4 goluri în România – Lituania 28-23

Selecționata României a câștigat în această seară în premieră în seria patrulater a fazei a doua a preliminariilor Campionatului European de handbal masculin al cărui turneu final va avea loc la începutul anului viitor, 28-23 (16-13) la Târgoviște cu Lituania, timișoreanul Alexandru Șimicu numărându-se între cei 9 marcatori ai ”tricolorilor”, cu 4 goluri, listă în fruntea căreia s-a aflat ex-polistul Demis Grigoraș, cu 8 reușite. 

Învinsă drastic în toamnă în Portugalia și acasă cu Franța, naționala României a învins în etapa a III-a din Grupa 6 în calificările pentru 2020 EHF Euro, distanțându-se încă din prima repriză, de la 4-4 la 10-5 și chiar cu 6 goluri avans, înjumătățit până la pauză dar conservat în partea secundă.

Gabriel Bujor, jucător al Dunării Călărași, care miercurea viitoare va juca la Timișoara în runda secundă din seriile patrulater ale fazei play-off, a fost al doilea cel mai prolific marcator al câștigătorilor, cu 6 goluri, urmat de ex-alb-violetul Alexandru Șimicu, cu 4 goluri, Rotaru înscriind de 3 ori, Negru și cu Szoke de câte două ori iar Căbuț, Fotache și portarul Ionuț Iancu, câte un gol. 

Românii vor începe returul Grupei 6 duminică la Klaipeda, în Lituania, reprezentativă pentru care au înscris în această seară nu mai puțin de 12 handbaliști. La ore târzii, și duelul fruntașelor cu punctaj maxim, Portugalia – Franța, pe care ”tricolorii” le vor întâlni în rundele finale ale seriei, din iunie.

S-a mai jucat în această seară și în Grupa 2, la Beograd, Serbia – Croația 25-25 (13-13), gazdele rămânând fără victorie în 3 runde iar vizitatorii, neînvinși, sau de exemplu în Grupa 7, maghiarii păstrându-și procentajul maxim, 19-25 (10-15) la Astrahan, în Rusia. Iar în Grupa 8 s-au impus compatrioții antrenorului Politehnicii Timișoara, Muntenegru pricinuind la Podgorica întâia înfrângere a încoronatei Danemarca în cele 3 etape din faza a II-a a preliminariilor, 32-31 (16-17), inclusiv cu 7 goluri ale lui Bozovic.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 3 = doi

 


Ultimele articole din categoria Handbal: