ACTUALIZARE. HCM Constanţa, locul 4 în Final 4 la Berlin. Şimicu şi Sadoveac, printre principalii marcatori

HCM Constanţa, campioana României, a ratat sâmbătă seară calificarea în ultimul act al Cupei EHF, pierzând cu 31-36 semifinala din „Final 4” disputată în compania francezilor de la Montpellier Agglomeration.

Alexandru Şimicu a fost al doilea cel mai prolific marcator al constănţenilor, cu 6 goluri marcate, Csepreghi reuşind 10. Liderul Ligii Naţionale a jucat duminică pentru locul 3, în compania grupării gazdă a turneului final, Fuchse Berlin, învinsă sâmbătă în cealaltă semifinală, cu 24-22, de Pick Szeged.

Aşadar o finală franco-maghiară, pe când HCM Constanţa şi clubul german s-au reîntâlnit după ce se calificau la braţ din faza grupelor, 16-imi de finală, în care Fuchse se impunea la Berlin şi remiza pe litoralul românesc. Din Franţa este şi noul selecţioner al reprezentativei masculine a României, Christian Gaudin, fostul portar campion mondial, actualmente la cârma prim-divizionarei St. Raphael.

Nemţii s-au impus în finala mică, 29-28, la pauză 13-14, joc de consolare în faţa a 7.000 de spectatori în Max-Schmeling Halle în care foştii juniori ai „Banatului”, Marius Sadoveac şi Alexandru Şimicu, au marcat 5 respectiv 4 goluri, Csepreghi contribuind cu şase.

Finala Challenge Cup, programată a începe sâmbătă seară, cu manşa tur a duelului Metaloplastika Sabac – Savehof (Suedia), a fost amânată datorită inundaţiilor abătute asupra spaţiului ex-iugoslav, returul fiind iniţial programat weekend-ul viitor, iar turneul final al Ligii Campionilor se dispută pe 31 mai şi 1 iunie, semifinalele fiind Barcelona – Flensburg-Handewitt şi MKB-MVM Veszprem – THW Kiel.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase + 6 =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: