Alte fete de la HC Cîtu Timișoara convocate la loturi: după junioare, și cadetele de 2006 Lorena Blejușcă și Naomi Știr. Bănățence între 40 de selecționate în trialul din Vâlcea

Handbalul juvenil suferă cumplit în plan competițional, sezonul 2020-2021 fiind momentan lăsat pe butuci de absurdele impuneri normative fără justificare științifico-medicală, de fapt inginerii sociale sub falsul pretext al protejării sănătății populației, activitatea echipelor rezumându-se la pregătiri în așteptarea startului, cât pot fi efectuate și aceste pregătiri în încorsetările protocoalelor, cu o mai mare emulație în schimb în ceea ce privește loturile naționale. Unul dintre acestea, de cadete, este anunțat pentru sâmbătă în vederea unui stagiu centralizat de o săptămână la Râmnicu Vâlcea, pe convocator fiind enumerate și două sportive lansate de HC Cîtu Timișoara, călcând astfel pe urmele altor jucătoare din ”pepiniera” aceluiași mic club privat local ajunse la ”Centru” și la loturi, de junioare.

Lixăndroiu Diana (stânga), Mezei Noemi, Predescu Vanessa și Emili Paula (dreapta)

HC Cîtu, rod al pasiunii și viziunii ”Familiei Handbal” Cîtu, a furnizat deja din 2018 aspirante la handbal selecționatelor juvenile naționale,  din generațiile 2004-2005 activând și acum în Centrul Național de Excelență de la Râmnicu Vâlcea un ”careu” de pe Bega, Paula Emili, Vanessa Predescu, Diana Lixăndroiu, sub formă de împrumut de la LPS Slatina, și Noemi Mezei, împrumutată de la concitadina LPS Banatul, eligibile lotului de junioare.

Acum a venit rândul primei convocări la un stadiu de pregătire centralizată ca trial al naționalei de cadete din generațiile 2006-2007 și altor două fete crescute de ex-handbalista divizionară Mirela Cîtu la gruparea timișoreană, și anume Lorena Blejușcă și Naomi Știr, ambele născute în anul 2006 și care din luna septembrie s-au antrenat în Centrul Național Olimpic de Pregătire a Junioarelor de la Baia Mare, ca exponente ale HC Cîtu. Din 2015 în grija clubului bănățean, Blejușcă și Știr se vor pregăti o săptămână pe malurile Oltului în cadrul lotului național de cadete cu 40 de sportive în alcătuire, timișorencele din componența efectivului.

Cele mai multe învățăcele ale handbalului de la HC Cîtu sunt în schimb pe Bega, în pregătiri în măsura posibilităților vizavi de impunerile normative, în linii mari de 3 ori pe săptămână, în aer liber dar și cu antrenamente în sala din Dumbrăvița, axate pe individualizare, dat fiind plierea activității pe protocoalele stipulate.

HC Cîtu are circa 50 de sportive în pregătiri în 4 grupe de vârstă, minihandbal și de junioare 4, 3 respectiv 2, sub supervizarea Mirelei Cîtu, secondată de o altă fostă handbalistă divizionară, Daniela Ianto, staff-ul fiind completat de preparatorul fizic William Wokan, un fost golgheter la nivel juvenil la LPS Banatul, cu mențiunea că alte detalii despre activitatea clubului pot fi lecturate în secțiunea Interviu a cotidianului, într-un dialog purtat spre finele anului trecut cu Mirela Cîtu.

Antrenamente în așteptarea unui start competițional juvenil deja mult întârziat, anunțat inițial pentru luna decembrie, în vederea căruia termenul limită de înscriere în competiții a figurat pe 29 octombrie, fără mulți adepți, debutul fiind amânat pe finele lunii ianuarie, în 2021.

Până atunci, turneul final EHF Euro 2020 la handbal feminin pentru senioare, programat din 3 în 20 decembrie în Danemarca și Norvegia dar urmând a se restrânge strict la Danemarca dat fiind renunțarea luni a forului federal de la Oslo la a mai fi implicat în găzduirea organizatorică pe fondul încorsetărilor birocratice pseudo-medicale induse de starea actuală de fapt, zi de luni în care și selecționerul Bogdan Burcea a anunțat lotul de 21 de ”tricolore” convocat pentru competiție, cu mențiunea că Neagu&Co nu vor mai juca așadar în grupe la Trondheim, ci într-o localitate daneză.

Convocatorul: Buceschi Eliza (CS Rapid București), Băcăoanu Raluca (CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud), Dedu Denisa (CSM București), Dincă Nicoleta (CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud), Dindiligan Alexandra (HC Zalău), Dumanska Yuliya (Podravka Koprivnica), Iuganu Ana Maria (SCM Gloria Buzău), Laslo Cristina (CS Minaur Baia Mare), Măzăreanu Ana-Maria (CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud), Moisă Laura (CSM București), Neagu Cristina (CSM București), Ostase Lorena (CSM Slatina), Pintea Crina (CSM București), Polocoșer Anca (CS Minaur Baia-Mare), Popa Andreea (CS Minaur Baia-Mare), Popa Laura (CS Rapid București), Rotaru Andreea (SCM Gloria Buzău), Savu Ana-Maria (SCM Craiova), Seraficeanu Sonia (CS Minaur Baia-Mare), Severin Alexandra (HC Zalău) și Țicu Ana-Maria (SCM Craiova).

Handbaliste de la 9 cluburi prim-divizionare din Liga Florilor, dintre care câte 4 convocate de la CSM București și CS Minaur, 3 de la bistrițence respectiv câte două de la CS Rapid, HC Zalău, SCM Gloria Buzău și SCM Craiova, una provenind de la CSM Slatina, pe când Dumanska venind de la Koprivnica. Burcea îl are ca secund pe Robert Licu, Mauri Jaume Fort fiind antrenor de portari.

În fine, start și în Divizia A de handbal masculin pentru seniori, ligă secundă sub forma a trei serii conturate pe criterii geografice dar care vor demara vineri în aceeași zonă, în județul Cluj, sub forma unor turnee în 3 zile consecutive, precum în elită, în acest caz la Cluj, Mihai Viteazu și Turda, și cu participarea timișorenelor CNOPJ și CSU Politehnica, în grupa nord-vestică. Trei apariții pentru fiecare, vineri, sâmbătă și duminică. Programul va fi publicat în timp util pe coloana datelor tehnice a secțiunii Handbal.

Iar săptămâna viitoare va reveni în arenă Liga Zimbrilor, după mai bine de o lună de pauză, și prim-divizionara de seniori SCM Politehnica, în București, contra celor din Focșani, în cadrul rundei a XI-a, după ce în cea de-a zecea ”violeții” au pierdut la ”masa verde” prin neprezentare la Sfântu Gheorghe în fața Minaurului.

Ultimele rezultate din Liga Națională a băieților, programul etapei viitoare și ierarhia la zi a elitei, pe coloana datelor tehnice.

 

 

Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 + doi =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: