Antrenamentul de vineri seară, test pentru jucătorii cu probleme medicale. Poli câștiga în Grecia în 1988 în Cupa IHF și pierdea în 1991 în Cupa Campionilor Europeni

Handbaliștii SCM Politehnica Timișoara joacă sâmbătă seară de la ora 19 returul din faza a II-a a preliminariilor Cupei EHF, la Olympiacos SFP, a treia deplasare pentru alb-violetul pe semicerc pe tărâm elen în cupele europene. Bănățenii fac cunoștință în această seară de vineri cu sala cu 1.800 de locuri Melina Merkouri Rentis, cu prilejul antrenamentului programat la ora 20:30, ședință de pregătire ce se dorește a fi un test pentru jucătorii cu probleme medicale, dar care ar putea fi prezenți pe teren la momentul startului de joc.

Elevii lui Pero Milosevic trag la calificarea în turul 3 preliminar dinaintea fazei grupelor Cupei EHF, având de apărat un avantaj de două goluri, 31-29, conturat în ultimul minut și ceva al manșei I, găzduită duminică în sala ”Constantin Jude”, iar și palmaresul cu oponente grecești în cupele europene este favorabil celor în alb-violet.

Astfel, în toamna lui 1988, în fosta Cupa IHF, ”Poli” pornea la drum tot printr-un meci acasă, în ”Olimpia”, câștigat tot prin a înscrie 31 de goluri în dauna unor vizitatori eleni, de la MAS Nea Helvetia Atena. Matei și Gal înscriau câte 7 goluri în succesul cu 31-19 (14-9), iar Tudor și Ianto câte 4, Dragoș Dobrescu trei, Nichifor Dobrescu două și Horge respectiv Petru câte unul. Ecuația calificării era ca și rezolvată, ”violeții” impunându-se și mai clar în returul din 5 noiembrie din capitala Greciei, cu 14-31, la pauză 7-16.

Mai aveau să treacă 3 ani și alb-violeții se aliniau în Cupa Campionilor Europeni în calitate de deținători ai laurilor în campionatul intern, debutul în competiție având loc tocmai în Grecia, în turul I, pe terenul lui Filipos Veria. Mari au fost atunci peripețiile poliștilor, dat fiind faptul că, în lipsa mijloacelor materiale demne de un club campion național, formația timișoreană a călătorit atunci spre Grecia cu un autocar mai mult decât vechi, defectat pe teritoriul Bulgariei, de unde parcursul a fost continuat cu trenul, călătorie sprâncenată și cu probleme atât în țara vecină cât și la granița cu Grecia. În aceste condiții, ”Poli” pleca învinsă la finele lui septembrie din Veria, cu 28-27, răsturnând însă scorul încă din prima repriză a revanșei din ”Olimpia”, 12-8 la pauză împotriva elenilor îndrumați de Remus Drăgănescu și depășiți în cele din urmă cu 25-20. O altă calificare adjudecată în fața unei formații din Grecia, de astă dată semnatari ai golurilor fiind Nichifor Dobrescu, cu 8 reușite, Horațiu Gal, Ignat și Horge cu câte 4 fiecare, Ștot cu 3 iar Naghi și Panait cu câte unul. Victoria acasă din 6 octombrie 1991 avea să fie însă și ultima a bănățenilor în Cupa Campionilor Europeni, urmând eliminarea, aplicată de USAM Nîmes printr-un dublu succes, 17-18 pe Bega și 23-15 în Franța.

Trecut-au anii și alb-violetul este din nou reprezentat în Grecia, de astă dată în EHF Cup, retur înaintea căruia SCM Politehnica este în dubiu în privința utilizării lui Antonio Pribanic și Marius Sadoveac. În privința pivotului, antrenorul Pero Milosevic este încrezător că va juca, în vreme ce pentru interul dreapta, ”principalul” violeților e deocamdată rezervat.

”Păiuș și Dragas sunt cu echipa, dar nu vor juca, iar Tcaciuc a rămas acasă. Pribanic dorește să ne ajute și cred că va putea să o facă. Îl încercăm pe Marius Sadoveac și vom decide înainte de meci, dacă va fi pe foaie sau nu. Moralul băieților e bun, am revăzut partida tur cu revenirea noastră și atmosfera deosebită din sala de la Timișoara. Suntem siguri că și adversarii noștri vor avea suporteri mulți alături de ei, dar noi trebuie să intrăm cu încredere. Avem nevoie de apărarea, care ne-a făcut cunoscuți, iar în atac să fim exacți. Sunt puțini doar trei jucători la linia de 9 metri – Fenici, Șomlea și Vuk (n. n. Milosevic) – de aceea am avea mare nevoie și de Marius (n. n. Sadoveac) să ne ajute. Am încredere în băieți și sper să dăm tot ce avem noi mai bun; dacă am trece de această fază eliminatorie ar fi ceva extraordinar!” a spus Pero Milosevic înaintea jocului din Agios Ioannis Rentis, locul de desfășurare pentru această întâlnire.

Returul Olympiacos SFP – SCM Politehnica Timișoara va fi transmis în format video pe canalul YouTube al clubului timișorean, sâmbătă de la ora 19. Arbitrii care vor conduce jocul sunt slovenii Ozren Backovic și Mirko Palackovic, iar delegat EHF e israelianul Shlomo Cohen.

Ultimele rezultate din Liga Zimbrilor, pe coloana clasamentelor.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 5 = doisprezece

 


Ultimele articole din categoria Handbal: