Antrenori din Arad, Caraș Severin și Timiș la prima conferință de Beach Handball din România

Prim-planul jocului cu mingea mică este dominat zilele acestea de turneul final EHF Euro 2018 la handbal feminin, în care România abordează de pe primul loc ultimul joc din Grupa D, cu Norvegia, diseară de la ora 22, însă și pe plan intern continuă activitatea în sportul cu mingea mică, diversificată, spre exemplu marți după amiază având loc la Timișoara prima conferință de Beach Handball din România.

Invitați ai primei conferințe de Beach Handball din România au fost Romeo Mihai Ștefan, delegat EHF, și Mihai Rohozneanu, antrenor al lotului național masculin de beach handball, iar în auditoriu s-au aflat profesori de Educație Fizică și Sport și antrenori de handbal din zona vestică, din județele Arad, Caraș-Severin și Timiș, precum și tineri practicanți ai handbalului de plajă.

Organizatori ai primei conferințe de Beach Handball din România, găzduită de sala de evenimente Cochet Ballroom din Timișoara, au fost Asociația Județeană de Handbal Timiș prin președintele Florin Toacă, arbitrii EHF de Beach Handball Iasmina Lascu și Amalia Constantinescu, precum și Dan Dumitru, manager sportiv al prim-divizionarei masculine SCM Politehnica.

Iată și câteva fotografii realizate cu ocazia evenimentului de Patrick Stoian, dar mai întâi punctuala trecere în revistă a situației la zi în turneul final din Franța al Campionatului European de handbal feminin.

Serbia, Suedia și Danemarca au încheiat în această ordine pe locurile de calificare din Grupa A, cu câte 4 puncte fiecare, urmate de Polonia, fără nici un punct, iar în Grupa B au prins primele 3 poziții Rusia și Franța, cu câte 4 puncte, respectiv Muntenegru, cu două puncte, în vreme ce Slovenia a ieșit din cursă tot cu două puncte, după prima fază pe serii. În consecință, Rusia va aborda de pe primul loc Grupa 1 de 6 echipe a fazei principale a competiției, cu 4 puncte, având de jucat pe rând sâmbătă, luni și miercuri cu Serbia, Danemarca și Suedia, aceste formații pornind cu câte două puncte, precum gazda Franța, iar Muntenegru fără nici un punct. Prima întâlnire dintre cele 9 ale seriei este programată joi de la ora 19, Franța contra Danemarcei.

Iar diseară se va completa de pe cealaltă jumătate a tabloului competițional și componența Grupei 2 din faza principală a turneului final, în funcție de rezultatele ultimelor meciuri din Grupa C, din care Olanda, cu 4 puncte, și-a asigurat biletele, urmată de Spania și Ungaria, cu câte două, respectiv Croația, fără nici unul, precum și din Grupa D, din care și România, cu 4 puncte, și-a asigurat calificarea, urmată de Norvegia și Germania, cu câte două, respectiv Cehia, fără nici unul. Într-una dintre seriile patrulater de la ora 19 se joacă Olanda – Croația iar în cealaltă Germania – Cehia.

* Astăzi continuă cu încă 3 meciuri etapa finală a turului în Liga Națională de handbal masculin. Programul și ierarhia la zi, pe coloana datelor tehnice.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru × 9 =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: