Barcelona ratează la limită intrarea în finala Champions League, Telekom Veszprém la fel. Ultim act PSG – HC Vardar duminică la Köln

FC Barcelona Lassa și Telekom Veszprém, cele care își disputau în urmă cu 2 ani la Köln finala ediției 2014-2015 în EHF Champions League la handbal masculin, adjudecată atunci de catalani cu 28-23, se văd nevoite la capătul actualului sezon să se mulțumească cu întâlnirea din finala mică a aceleiași principale competiții, după ce astăzi au pierdut la rând de fiecare dată la limită în penultimul act din Final4, și tot la Köln…

Implicit, se reeditează astfel disputa între maghiari și catalani la ocuparea locului 3 și medalia de bronz în turneul Final 4 din Champions League în 2014, finală mică tranșată atunci la limită de barcelonezi.

Tot la limită s-au decis sâmbătă seară în Germania și semifinalele ediției în curs, Telekom Veszprém – PSG Handball 26-27 (11-11) și HC Vardar – FC Barcelona Lassa 26-25 (13-12). Așadar o finală duminică seară între macedonienii din Skopje și parizieni, campioni în Hexagon care s-au răzbunat pentru eliminarea din semifinalele de anul trecut, atunci în fața viitoarei câștigătoare în ultimul act, KS Vive Tauron Kielce.

Cu croatul Ivan Cupic și Dushebaev autori a câte 7 goluri, muntenegreanul Borozan înscriind de 5 ori, croatul Cindric în 4 rânduri, compatriotul său Karacic de două ori iar Maqueda Pena o dată, HC Vardar a izbutit astfel o primă pătrundere în finala Champions League pentru handbalul masculin ex-iugoslav din 2004 încoace, când slovena Celje și triumfa în dubla manșă a ultimului act.

Tocmai un macedonean, Kiril Lazarov, a fost principalul marcator dintre cei 10 autori de goluri ai catalanilor, cu 6 reușite, dar triumful a fost al lui Vardar.

În prima semifinală a sâmbetei, finaliștii învinși ai precedentelor două ediții, maghiarii din Veszprém, au condus de puțin pe începutul de reprize al duelului cu PSG, cu 2-1 și 3-2 în prima parte respectiv 12-11 și 15-14 la reluare, dar în rest cel mult i-au egalat pe parizieni spre finaluri, 9-9, 10-10 și 11-11 la pauză, precum și 21-21, 22-22 și 23-23 în ultimul nici un sfert de oră, în care PSG însă s-a redesprins la două goluri, după ce răsturna decisiv situația de la 15-14 la 16-19, în doar 5 minute, spre mijlocul părții secunde. Telekom doar a redus din handicap la începutul penultimului minut de joc, 26-27, după care însă nu s-a mai înscris…

Neamțul Uwe Gensheimer și danezul Mikkel Hansen au fost golgheterii partidei, cu câte 7 reușite pentru PSG, pe când maghiarii au avut tot 9 marcatori, dintre care Nagy autor a 6 goluri iar slovenii Gajic și Marguc câte 5. Un pas înapoi pentru principala forță a handbalului masculin maghiar, după ce în finala de anul trecut era depășită de polonezii din Kielce abia după două reprize de prelungiri. Satisfacția victoriei a fost conferită în Ungaria pe semicercul fetelor din Champions League, Gyori Audi ETO KC cucerind finala ediției din acest an, 31-30 cu… HC Vardar, pe când Rostov Don a triumfat la feminin în EHF Cup și HC Lokomotiva Zagreb în Challenge Cup.

PSG e lider desprins în Championnat D1 înaintea rundei finale din retur, cu 5 puncte avans față de HBC Nantes, urmată la alte 5 puncte de Montpellier, deținătoare la rândul ei a tot 5 puncte avans în fața celor de la Saint Raphael Var Handball, pe locul 4. Secondanta parizienei, HBC Nantes, a câștigat finala Cupei Franței, 37-32 cu Montpellier, dar a pierdut cu PSG ultimul act al Cupei Ligii, 31-27, întrecere în care St. Raphael a fost semifinalistă, 31-32, precum în Final 4 din EHF Cup. De fapt, galben-albaștrii tocmai au pierdut în penultima etapă cu 38-33 la HBC Nantes, deplasare în care timișoreanul Șimicu a marcat de 3 ori, pierzând astfel orice șansă de a mai prinde locul 3, din postura de vicecampioni în exercițiu, care vor încheia ediția joi seară, acasă cu Ivry, a 9-a clasată.

Ora finalelor și pe plan intern, în Liga Zimbrilor la handbal masculin, luni de la ora 18 fiind programată în sala Rapid revanșa aceluiași ultim act și din 2016, CSM București – Dinamo, după ce campioana în alb-roșu și-a adjudecat cu 24-23 (13-12) miercuri seară în propria sală meciul inaugural al ultimului act în ediția 2016/7.

Duminică de la ora 16 se joacă și pentru locul 3, finala mică la ”bronz”, AHC Dobrogea – Potaissa Turda, dobrogenii fiind pierzători ai finalei Cupei României, cu Dinamo, 23-21 de la 11-13 la pauză, iar ardelenii învinși la vârf în acest final de campanie pe mai multe fronturi, atât în cupă, pe locul 4 în Final4, cât și în semifinala de campionat cu CSM respectiv în ultimul act cu trofeul pe masă din Challenge Cup, de către Sporting, 37-28 la Lisabona și 30-24 în retur sâmbăta trecută în ”Gheorghe Barițiu”.

În zona 5-8, se știe deja, SCM Politehnica a încheiat pe locul 6, cu o poziție mai sus față de Dunărea Călărași atât după sezonul regulat cât și în urma fazei play-off, după play-out salvându-se CSA Steaua și CSU Suceava, pe când cei din Focșani și Făgăraș vor juca în barajul de supraviețuire/promovare, iar CSM Satu Mare a retrogradat, din seria vestică luându-i locul Minaur.

La nivelul naționalei masculine de seniori, etapele finale din calificările la Euro 2018 din Croația bat la ușă, joi 15 iunie de la ora 19 la Craiova cu Belarus, iar în Polonia duminică după-amiază, pe 18 ale lunii, la Gdansk.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− doi = 1

 


Ultimele articole din categoria Handbal: