Bis. Învinsă la un gol de Extrem, CSU Vest Timișoara pierde la un gol și cu fruntașa din Baia Mare. CS Minaur merge la barajul de promovare în Liga Națională

Handbalistele secund-divizionare ale Timișoarei au avut parte astăzi după-amiază de un nou joc în decurs de nici 80 de ore tot cu o fruntașă de pe primele două poziții în seria vestică, iar după ce duminică s-au înclinat la Slatina în fața promovatei în avans cu acea ocazie în Liga Națională, de la ora 15,30 au cedat pentru a doua oară consecutiv acasă la un singur gol diferență, și tot în fața unor vizitatoare din Baia Mare. Marți 25 aprilie a fost 39-40 (20-23) cu CS Extrem, iar în penultima apariție a sezonului, 32-33 (16-18) cu maramureșencele care vor merge la barajul de promovare în elita fetelor, CS Minaur.

Băimărencele de pe poziția secundă în Divizia A – Seria B au pierdut de numai două ori în cele 19 apariții din actuala campanie, și anume cu campioana CSM Slatina și cu a treia clasată, CSU Reșița, timișorencele în bleumarin de la CSU de Vest fiind astăzi la doar un gol distanță de știrbirea excelentului bilanț al aspirantei la pătrunderea în primul eșalon, tentativă pe care CS Minaur o abordează în perioada 24-27 mai în barajul de promovare de la Sfântu Gheorghe, unde se va confrunta în triunghiularul cu prim-divizionara CSU Danubius Galați și buzoiencele din Seria A, estică, pentru un loc sub soarele elitei. Pentru celălalt loc în prima ligă vor lupta tot atunci în Covasna și prim-divizionara CSM Unirea Slobozia, CSU Reșița precum și Dinamo.

CSU de Vest a început și astăzi mai bine, conducând inițial cu 1-0, 2-1 și 3-2, însă CS Minaur a trecut apoi la timonă pe fondul unui joc în linii mari echilibrat, în care vizitatoarele din Maramureș s-au desprins totuși până la 4 goluri avans în cursul primei reprize, încheiată cu 16-18.

Gazdele pregătite de profesorul Sorinel Voicu au avut meritul de a nu renunța deloc la luptă și a ține aproape de vicecampioanele seriei, egalate în câteva rânduri pe parcursul unei părți secunde, nu însă și în ultimele faze ale întâlnirii din runda a 24-a, când cursa de urmărire a fost purtată în zadar și ratată la mustață. Bănățencele au alergat cu sârg după egalare dar parcă se blocau psihic în rarele momente când puteau trece din nou la conducere, ceea ce nu s-a întâmplat la reluarea jocului.

”Minaur” a condus și cu două-trei goluri în repriza a II-a dar a tras pentru adjudecarea victoriei, oaspetele aliniindu-se în sala ”Constantin Jude” cu un efectiv de numai zece jucătoare, în absența câtorva junioare prezente în această săptămână la turneul final al Campionatului Național FRH juvenil la cea mai mare categorie de vârstă, ”1”, de 1998-1999, competiție găzduită de Drobeta Turnu Severin cu 8 formații la start dintre care 3 din București și două din Baia Mare, plasate în aceeași serie patrulater în care în ziua inaugurală s-au consemnat rezultatele CSM București – CSȘ2 Baia Mare 26-23 și Marta Baia Mare – Activ Plopeni 35-26.

Una peste alta, prin prisma câtorva bune combinații, finalizate cu execuții frumoase, printre care două în contul Carlei Senciuc, dar nu și singurele, CSU de Vest a reușit o frumoasă figură în fața descompletatei garnituri în roz a ex-jucătoarei Simona Maior-Pașca, însă pe de altă parte unele erori tehnice ca pase greșite precum și mai întortocheate încercări de angajare ce au dat apă la moară jocului la intercepție al favoritei în deplasare le-au costat pe bănățence măcar un punct, echivalent cu o surpriză.

”Este supărător când pierzi la scor dar și mai supărător când cedezi la un singur gol, chiar pentru a doua oară la rând acasă tot cu vizitatoare din Baia Mare, și pe care puteai la o adică să le și învingi, deoarece ai avut jocul cât de cât în mână. Putea fi altfel tranșat, nu prin greșelile noastre”, a remarcat la final antrenorul Voicu.

Alina Marin și Alina Cioriciu au revenit cu cele mai multe goluri în contul timișorencelor, urmate la acest capitol de Mădălina Istrate și Carla Puta, cu mențiunea că Marin a transformat toate cele 4 aruncări de la 7 metri iar Puta pe celelalte două, când golghetera nu se afla în teren, pe când CS Minaur a ratat două de la punct fix.

CSU de Vest a început azi cu Brînzan – Șunei, Țepurică, Puta, Marin, Istrate, Cioriciu și au mai intrat Țurlea – Senciuc, Ciubotariu, Picu, Sîngiorzan și Martin, în vreme ce Prundaru, Negrea și Apostolescu au rămas pe banca de rezerve.

Arbitrajul cuplului ardelean Dan (Hunedoara) – Macarie (Alba), care n-a dictat nici o eliminare, a fost confuz în defavoarea ambelor echipe.

Rezultatele etapei a 25-a, clasamentul actualizat și programul rundei finale a sezonului, de duminică, atunci când CSU de Vest va primi acasă de la ora 10 vizita lui CSU Oradea, pe coloana dreaptă.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 × doi =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: