Bittenbinder: „Ne-am făcut singuri viaţa grea”

Dacă prim-divizionara CSU Politehnica Municipal a eşuat la un singur gol diferenţă sâmbătă după-amiază, în schimb echipa secundă a alb-violeţilor s-a impus la aceeaşi diferenţă, într-un joc al marilor orgolii timişene, disputat în compania Unirii Sânnicolau Mare în deschiderea meciului de Liga Naţională cu „U” Bucovina Suceava.

„Am jucat bine până în minutul 50, menţinând un avantaj de 4-5 goluri avut la pauză, însă – şi pe fondul eliminării lui Ionuţ Chipăruş – am resimţit o dezechilibrare pe final, comiţând multe erori, ratând pe măsură şi făcându-ne viaţa grea. În ansamblu, în plan tactic, nu ne-a ieşit sâmbătă cum ne-am fi dorit”, a caracterizat Uwe Bittenbinder, antrenor principal la CSU Politehnica Municipal II Timişoara, succesul cu 27-26, la pauză 16-11, repurtat în prima etapă a părţii a doua a campionatului Seriei C în Divizia A de handbal masculin.

Marius Cozma, cu 11 goluri, s-a evidenţiat comparativ cu restul componenţilor echipei, „care au jucat conform mediei lor valorice, noi sperând să contribuie pe viitor cu un mai bun randament, cu o mai mare implicare”, după cum a apreciat profesorul Bittenbinder. Pe lângă Cozma, au mai marcat Cristian Arseni – 6 goluri, Ionuţ Chipăruş şi Levente Szentpeteri, câte 3, Andrei Luca, Ioan Luca, Bogdan Ungureanu şi Andrei Olea, câte un gol, ultimii doi fiind recente achiziţii în lot, care urmează a fi integraţi complet în schemele tehnico-tactice.

După victoria lejeră cu 35-18 în precedenta rundă, tot acasă, cu CSM Lugoj, şi succesul de sâmbătă cu 27-26 în faţa Unirii, garnitura secundă polistă va disputa un al treilea meci la rând în sala „Constantin Jude”, sâmbătă, cu Handbal Club Arad, de care dispunea într-un meci pregătitor, în urmă cu două săptămâni, utilizând exclusiv jucători de la această formaţie secundă a prim-divizionarei. „Meritoriu este că sâmbătă ne-am impus fără a utiliza vreun jucător de la echipa mare”, a completat profesorul Dan Dumitru, antrenor secund la echipa a doua, referindu-se la utilizarea lui Vâlceanu în poartă respectiv Luca, Ungureanu, Cozma, Roşca, Chipăruş, Arseni şi Szentpeteri.

Pentru Unirea, antrenată de Slobodan Boban Lavrenski, care câştiga cu 27-25 la Timişoara, în chiar prima etapă de campionat a sezonului, au marcat sâmbătă Alex Morar, 7 goluri, Foros – 6, Roateş – 6, Ritar – 3, Dan Morar şi Aldea, câte două.

La ora actuală, nici un component al formaţiei secunde poliste nu evoluează în cadrul primei garnituri, unde sunt cooptaţi „secondanţi” în funcţie de nevoile echipei din Liga Naţională, ţinând de indisponibilităţile date de accidentări. Ca o caracteristică, echipa secundă efectuează şi antrenamente individualizate cu câte un jucător în parte, de exemplu pentru aruncările la poartă.

În celelalte jocuri ale etapei a 11-a, HC Arad – CSM Lugoj 40-24 (19-11) şi HCM Făgăraş – Universitatea Craiova 38-29 (18-14), făgărăşenii fiind lideri detaşaţi, urmaţi fiind de echipa a doua a alb-violeţilor, cu 14 puncte acumulate din 7 victorii, şi de HC Arad şi Unirea Sânnicolau Mare, cu câte 12, Unirea urmând a primi sâmbătă vizita craiovenilor.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 4 = doisprezece

 


Ultimele articole din categoria Handbal: