Boanchiș (LPS Banatul), internat în spital după lovitura din repriza I cu CSM București. Timișorenii și CSȘ Lugoj, învinși clar de lideri în etapa a II-a a semifinalelor de juniori 1

S Banatul Timișoara și CSȘ Lugoj au pierdut și astăzi în faza semifinală a Campionatului Național FRH la handbal masculin pentru juniori 1, după ce miercuri debutau în grupele a câte 6 echipe cu înfrângeri la 5-6 goluri diferență. Iar pentru cei de pe Bega a fost și mai dur prin faptul că pentru al doilea joc la rând au pierdut un sportiv pentru întreg turneul, Sebastian Boanchiș fiind internat peste noapte în spitalul din Sfântu Gheorghe, în urma unei lovituri recepționate la cap, după ce Pascari se accidenta miercuri la genunchi.

Eșecurile au fost mai drastice astăzi, în cea de-a doua rundă de meciuri, înregistrate fiind în fața liderilor celor două serii cu implicare timișeană, însă rezultatele au trecut în plan secundar, în raport cu situația buletinului medical din lotul timișorenilor pregătiți de profesorii Luciean Vasilache și Dana Ionescu-Tomanyicska. Cei de la ”Banatul” s-au înclinat în fața celor de la CSM București cu 32-21 (16-9), juniorii mari din capitală semnând a doua victorie în turneul de la Sfântu Gheorghe, dar handbaliștii de pe Aleea Ripensia au suferit încă o pierdere în efectiv odată cu partida de la ora 16, centrul Sebastian Boanchiș fiind reținut sub observație în unitatea spitalicească din Sfântu Gheorghe, cu formele de internare efectuate.

Pe o fază de atac purtată de timișoreni în prima parte a jocului cu bucureștenii, fiind la minge, Sebastian Boanchiș a recepționat o lovitură în zona capului într-o ciocnire cu un oponent, fiind imediat înlocuit, fără a mai reveni ulterior pe teren. Juniorului timișorean i s-a aplicat câtă vreme a urmărit restul meciului de pe bancă o compresă cu gheață pe zona tumefiată de țesut cranian, pe partea stângă, spre creștet, deasupra tâmplei, însă, dat fiind starea de vomă manifestată mai apoi la vestiar, a fost însoțit de antrenori la spital.

Boanchiș a fost supus unei investigații cu computer tomograf, rezultatul fiind liniștitor în ciuda comoției suferite, dar medicii au decis totuși menținerea sa sub observație, cel puțin în această noapte, rămânând ca mâine să fie luată o decizie, în funcție de starea sa, bună la ora 20, când antrenorii au revenit la echipă.

Ca joc, portarul junior 2 de 2000, Maiorovits, a bisat prin alte câteva intervenții foarte bune și contra bucureștenilor, de această dată remarcându-se prin incisivitatea sa și colegul de generație Ciobanu, așadar tot un junior 2, care a semnat și câteva frumoase goluri. Timișorenii au abordat partida în același șapte, cu excepția lui Pascari, accidentat ieri la genunchi, în continuare inflamat, și căruia i s-a efectuat o radiografie, urmând a nu mai evolua în ultimele 3 reprezentații ale bănățenilor în Covasna, cea din această după-amiază fiind abordată în schimb cu Badea.

Tot în grupa din județul Covasna, LPS Suceava s-a mai impus și astăzi, cu 31-24 (12-14) în dauna lui CSȘ Făgăraș, după ce bucovinenii treceau ieri de timișoreni. Cea de-a doua etapă a fost inaugurată de la ora 12,30 de meciul adjudecat de CSȘ1 Constanța, 32-29 (18-18) cu CSȘ Sighișoara.

LPS Banatul joacă în runda a treia vineri de la ora 12,30, în compania lui CSȘ1 Constanța.

În grupa de la Mediaș, CSȘ Lugoj a suferit o înfrângere mult mai drastică, 54-25 (26-10) pentru Potaissa Turda, care dispunea și ieri cu 10 goluri avans de dinamoviștii cu care urmează a juca vineri de la ora 13 elevii timișeni ai lui Nicolae Băban. Tot două victorii a strâns deja și LPS Piatra Neamț, învingătoare astăzi cu 43-25 cu Dinamo.

 

 

Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Handbal: