Bota, înaintea returului, vineri la ora 17: „Insistăm pe montarea psihică a lotului”

Jocul CSM Satu Mare – CSU Politehnica Municipal Timişoara, contând pentru prima etapă a returului Ligii Naţionale, a XIV-a, va avea loc vineri 25 februarie de la ora 17, cu o zi înaintea desfăşurării normale a rundei, la solicitarea conducătorilor clubului gazdă, în dorinţa de a-şi împărţi weekendul între prezenţa în asistenţă la partida de handbal şi participarea ulterioară la congresul naţional al partidului UDMR, din care fac parte.

Poliştii mai efectuează câte un antrenament miercuri şi joi, după care vor face deplasarea spre Oradea, în lot inclusiv cu principalul marcator de sâmbătă, Ioan Stan, care, în ciuda accidentării din jocul cu Universitatea Bucovina Suceava, una „dureroasă dar nu gravă”, reintră în această după-amiază în programul normal de pregătiri, după două zile de repaus, după cum a precizat Eugen Bota, noul antrenor principal al alb-violeţilor.

„După eşecul de sâmbătă, au fost două zile grele pentru noi toţi, în care am analizat situaţia echipei şi am strâns rândurile, ştiind ceea ce ne aşteaptă în retur şi insistând pe remontarea psihică a jucătorilor”, a mai spus Bota, care s-a declarat „foarte mulţumit” de atitudinea lor în amicalul cu Handbal Club Arad: „Se vede că vor, tot aşa cum şi sâmbătă cei avizaţi au observat şi înţeles că echipa joacă, integrarea lui Fenici şi Stan devenind un fapt real. Într-adevăr, le-a lipsit maturitatea, decisivă în momentele cheie din finalul meciului, însă jucătorii n-au mai fost în nici un caz apatici ca în înfrângerea de la Baia Mare”.

Cât despre înlocuirea şi nu prea de la conducerea tehnică a poliştilor, întrebat fiind cât de oportun a fost momentul ales pentru această decizie, Eugen Bota a spus: „Mie îmi pare rău de ceea ce s-a întâmplat. Nu este de competenţa mea să opinez în privinţa oportunităţii momentului ales, care rămâne la latitudinea conducerii. Oricum, noi tot împreună vom conlucra, cu domnul profesor Hell, ne vom sfătui şi ne vom ajuta, schimbându-se poate doar modul cum ne divizăm munca. Dacă era să spunem 66%-33% înainte, acum raportul e 33%-66%, însă nici nu mă gândesc să schimb ceva cu cine ştie ce modalităţi inovatoare, orice minte care cunoaşte lumea sportului înţelegând bine acest aspect”.

CSM Satu Mare, gazda jocului de vineri, ocupă locul opt în Liga Naţională, cu 13 puncte, mai mult decât dublul totalului polist, însă, sugestiv, este a patra marcatoare în acest sezon, cu 404 reuşite în 13 jocuri, venite din mai multe „surse” cu experienţă competiţională: Savlovschi (28 ani) – 52 goluri, Libert (26 ani) – 48, Vizhbovsky (33 ani) – 48, Timofte (31) – 46, Surducan (32) – 41, Savic (29), 32 de goluri. În prima etapă, alb-violeţii se desprindeau în câştigători după pauză, 32-25 (14-13) cu sătmărenii.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci × 1 =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: