Ca în tur, 5 diferență: CSM Școlar Reșița – Unirea Sânnicolau Mare 32-27. Universitatea Craiova – Unirea, în optimile Cupei României, televizat de TVR

Liderul cu punctaj maxim al seriei vestice în liga a doua de handbal masculin a inaugurat etapa a VII-a din sezonul de toamnă printr-o victorie la un scor aproape identic celui din tur de la Sânnicolau Mare, 26-31 pe 29 septembrie pentru CSM Școlar Reșița, de astă dată 32-27 (16-14) în ”Polivalenta” din capitala județului Caraș-Severin. Și jocul a curs în linii mari la fel, cu diferența că Unirea a mai și condus la limită în fiecare repriză a celei de-a treia sa deplasări din prima jumătate a campionatului. În deplasare vor juca alb-albaștrii de pe Aranca și în Cupa României, la colega de eșalon din Craiova, după cum au aflat conform tragerii la sorți de marți, iar partida eliminatorie din 8 decembrie din optimi va fi televizată de FRH, conform anunțului primit de bănățeni în preziua meciului de la Reșița.

CS Unirea a izbutit așadar să mai și conducă pe terenul favoritei reșițene în uvertura celei de-a doua etape din partea a doua a sezonului autumnal în Seria C a Diviziei A, dar în linii mari partida s-a derulat după tiparele celei de pe Aranca din urmă cu aproape 6 săptămâni, aspect reflectat și de rezultatul final.

CSM Școlar a condus în mare parte a meciului, cu excepția momentului când Unirea a trecut în față cu 8-9 în repriza I, dar și cu 16-17 în prima parte a celei de-a doua, în care oaspeții timișeni au înscris în serie fără replică.

Experimentatul Ilie Vaidasigan a făcut însă decisiv diferența prin reintrările sale pe teren, punctate de goluri în momente cheie, de exemplu în ultimele secunde ale primei părți, când a și stabilit scorul după 30 de minute, 16-14, sau spre mijlocul reprizei a II-a, când, în minutul 40, la 17-17, a semnat o ”dublă” în tot atâtea minute, 19-17.

Avantaj pe care cărășenii aveau să nu-l mai risipească, ba din contră.

”Sunt mulțumit la ce jucători avem și la antrenamentele pe care le putem face, sunt foarte mulțumit de jucătorii noștri. Le-am ținut bine piept reșițenilor! Ori ei au alte pretenții, pe când noi, dacă prindem locul doi e mană cerească, însă e bun și locul 3. Altul le este nivelul, inclusiv cel al salarizării, noi nu suntem nici măcar la jumătate cât ei, băieții joacă pe 5-6 sute, ei pe 3-4 mii de lei”, a explicat după 32-27 (16-14) antrenorul principal al vizitatorilor din Timiș, Joszef Roosz Suba.

Pentru CS Unirea au replicat la sud Ralph Roosz Suba cu 7 goluri, Ursu 5, Vișan 4, Morar 3, Parasca, Drăgănescu și Cristea câte două fiecare, iar Balog și Mutu cu câte un gol. Cărășenii s-au impus acasă prin reușitele lui Starchenko, de 7 ori, Vaidasigan, Daia și Heimbach cu câte 5 goluri, Vulpe 4, Belchite și Boriceanu câte două respectiv Kirsch și Gîrban câte unul.

Cei din Sânnicolau Mare vor juca următorul meci acasă, sâmbăta viitoare de la ora 15 cu CS Universitatea Craiova, pe al cărui teren se va disputa pe 8 decembrie intrarea în sferturile de finală ale Cupei României, meci televizat în direct de TVR. Până atunci însă, Unirea va mai evolua și la Timișoara, în ultima sa apariție în campionat din 2018, pe 24 noiembrie, cu CSU Politehnica, în etapa a IX-a. Alb-violeții de pe Bega vor găzdui și luni de la ora 12 în ”Banu Sport” celălalt meci al rundei în curs, cu CSU Constantin Brâncuși Târgu Jiu. Programul etapei a VIII-a și clasamentul la zi, pe coloana datelor tehnice.

Tocmai s-a încheiat jocul inaugural al rundei a 9-a în Liga Zimbrilor, CSM București – CS HC Buzău 2012 33-23 (18-10). Ierarhia actualizată și programul incluzând și CSM Făgăraș – SCM Politehnica sâmbătă de la ora 18, pe aceeași coloană.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 × = zece

 


Ultimele articole din categoria Handbal: