Cărăşenii câştigă derby-ul Banatului, Liceul Teoretic Traian Vuia Reşiţa – LPS Banatul 34-29 (17-14), timişorenii fiind în miezul a 7 jocuri în 15 zile!

Aflaţi în mijlocul unei serii de 7 apariţii în 15 zile, jonglând între secund-divizionara „Poli II” şi LPS Banatul, pe ruta Timişoara – Hunedoara – Timişoara – Reşiţa – Turda – Timişoara – Sighişoara, juniorii I ai handbalului masculin de pe Bega s-au străduit astăzi cât au putut să reuşească un joc cât mai bun în fief-ul fruntaşei Liceul Teoretic Traian Vuia Reşiţa, ceea ce au şi izbutit, încheind totuşi meciul pe scut, de puţin: 34-29, la pauză 17-14. Iar 8 dintre timişoreni sunt pe drum spre Turda, pentru a evolua mâine cu „satalitul” violeţilor în Divizia A…

LTTV Reşiţa - LPS Banatul Timişoara 34-29 (sursa foto: www.arenabanateana.ro)

 

 

Zile grele aşadar pentru adolescenţii de clasa a XII-a ai „Banatului”, împărţindu-se între noile rigori ale seriei vestice în liga a II-a divizionară, în care luni vor juca la „satelitul” Potaissei, şi hopurile Seriei E în Campionatul Naţional de juniori 1, în care, după meciurile câştigate duminica trecută la Hunedoara şi joi cu cei din Alba Iulia, s-au prezentat astăzi pe terenul „nucii tari” Reşiţa.

Doar „Traian Vuia” îi mai depăşise în actualul sezon la juniori 1, în turneul dinaintea turului, 35-30 (19-16) pe 18 septembrie, iar handicapul s-a păstrat şi astăzi în Caraş-Severin, cu o opoziţie crescută din partea timişorenilor.

Cu un ochi a râs şi cu altul a plâns, profesoara Daniela Ionescu-Tomanyicska bucurându-se să-i revadă în rândurile lotului pe juniorii de la Centrul Naţional de Excelenţă din Sighişoara, succint „repatriaţi” joi seară, pentru acest duel, dar pe care i-a putut pregăti doar vineri şi ieri, astăzi intrând la joc. După care, revenirea în Ardeal… Vokan, Inişconi şi Neamţu, aflat la doar a doua sa apariţie după o operaţie de menisc la genunchiul stâng, de bătaie, intervenţie chirurgicală avută în vară, în urma unei accidentări suferite la „Centru”, au fost reintegraţi pe cât posibil, de pe-o zi pe alta, în sistemul de joc, iar „Banatul” n-a evoluat deloc rău, cu menţiunea că extrema stîngă Denis Neamţu a jucat doar până în minutul 24, tocmai pentru a nu se ivi potenţiale neplăceri.

De fapt, pe fondul acestui solicitant du-te – vino în ritmul actual sâmbătă, duminică, joi, duminică, luni, miercuri, sâmbătă, căci şi în săptămâna ce bate la uşă îi mai aşteaptă 3 meciuri în Divizia A, juniorii sunt expuşi unei oboseli care deschide uşa şi unor eventuale neplăcute accidentări, pe lista pentru deplasarea la Turda fiind Teşan, Furak, Dascaliuc, Jigovan, Niţă, Micle Predoi şi Măruşcă.

De menţionat că „Poli II” va mai juca apoi şi miercuri, acasă cu RomCri Braşov, tot în liga a II-a, aşa încât ritmul e infernal, cu o supapă în schimb în seria juvenilă, unde ostilităţile se vor relua abia în 9 noiembrie, acasă cu cei din Novaci, joc urmat până la finele turului de deplasarea la Târgu Jiu şi un duel timişean, acasă cu lugojenii.

Revenind la deplasarea de azi la Reşiţa, „Banatul” a egalat de două ori în primele 3 minute şi apoi la 7-7, în minutul 14, în rest cărăşenii desprinzându-se mai mult sau mai puţin: la 5-2, 12-9 şi apoi 16-12, cea mai mare diferenţă din prima parte, dar şi imediat după pauză, de la 17-14 la 19-14.

LPS Banatul a avut două bune reveniri, la 22-20 şi 29-27, moment în care cărăşenii s-au redesprins decisiv, 32-27.

Marcatori ai învinşilor au fost Robert Furak, în special, cu 9 reuşite, dar şi Dascaliuc şi Neamţu, cu câte 7, Vokan, Jigovan şi Micle, cu câte 3, Niţă, cu două, şi Vişan, cu un gol, în vreme ce pentru gazde au punctat Raul Puia, de 10 ori, Raul Heimbach, cu 9 goluri, Marius Drăgănescu, cu 6, Denis Ionescu 4, Dorian ionescu şi Sebastian Sonohat cu câte două, şi Elian Apostol, cu un gol.

Timişorenii au început în formula Măruşcă – Neamţu, Vokan, Micle, Furak, Dascaliuc, Jigovan, iar ca o plăcută surpriză Cristian Berbec s-a arătat a fi cel  mai în formă dintre cei 3 portari, pe un fond de oarecare echilibru valoric între apărătorii buturilor, plusul de experienţă al lui Măruşcă fiind uşor erodat la ora actuală de oboseala instaurată după un an destul de trepidant, cu prezenţe şi la lot, de-acum şi în handbalul divizionar, dar şi în toate cele şcolare.

Profesoara Ionescu-Tomanyicska, care nu i-a jucat astăzi doar pe Custură şi Florea, s-a arătat mulţumită de aportul elevilor săi, „chiar nu am ce să le reproşez, au fost doar inerentele greşeli”, dar n-a fost în schimb deloc încântată de maniera de arbitraj a arădenilor Mihai Botez şi Sorin Guţu, spunând că nu poate fi doar o simplă coincidenţă redelegarea celor doi la acest duel Reşiţa – Timişoara: ”Le-am spus, fraţilor, dacă vă mai văd la vreun meci de-al nostru, cu toate riscurile de rigoare, retrag echipa de pe teren. Există oare vreun arbitraj de-al vostru în care nu trebuie să-mi iau calmantele de acasă!? Sunt aceiaşi, acasă la Reşiţa, şi anul trecut la fel, arbitrii casei cum ar fi. În momentul în care ne apropiam la două, hop aveam eliminare, am notat 8 în total. Am jucat şi în 4, pe când Reşiţa a avut 8 de 7 metri…”

*

Vom reveni cu o cronică şi imagini de la jocul secund-divizionar CS Timişoara – CSU Politehnica Timişoara, rezultat 30-25 (15-12).

*

S-a jucat şi etapa a III-a în Campionatul Judeţean Timiş de handbal masculin, la Lovrin, Ştiinţa din localitate fiind surclasată de HC Giroc, cu 21-44 (7-22). Marcatori ai învingătorilor au fost Chira Cosmin, cu 13 goluri, Solojan Emil 8, Durnea Ovidiu 7, Alin
Trifa 4, Andrei Trifa 4, Dulgheru Ovidiu 4, Anghel Mircea 3, Bodola Marko 1.

 

Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Cărăşenii câştigă derby-ul Banatului, Liceul Teoretic Traian Vuia Reşiţa – LPS Banatul 34-29 (17-14), timişorenii fiind în miezul a 7 jocuri în 15 zile!

  1. ionescu spune:

    Buna .Ptr.Traian Vuia a marcat Raul Heimbach nu Geimbach,iar aceasta doamna antrenoare de la Banatul nu cred ca a fost prezenta la acest meci deoarece este cu totul invers cand Resita se distanta acei albitri faceau in asa fel incat Timisoara sa se apropie.Sa nu mai vorbim de violenta din teren acestor sportivi Timisoreni care ai impresia ca vin la meciuri de box.Imi pare rau doamna antrenoare daca dmv.ati avut curajul sa indrazniti doar sa va ganditi ca ati putea bate aceasta echipa, cum de altfel nici nu ati reusit vreodata sau probabil ati gandit ca aducand tot lotul de la centru veti izbuti?Aceasta generatie de jucatori 1997-1998 nu ati reusit sa-i invingeti niciodata si ar fi trebuit sa va ganditi inainte de a da acest interviu sau ati uitata ca lotul dmv este 1996.Cam rusinos nu ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ doi = 9

 


Ultimele articole din categoria Handbal: