CH Poli caută la Vaslui primele puncte externe din sezon, cu o contracandidată la play-off. „Apărarea va câștiga acest meci”

CH CSU Politehnica Timișoara joacă la Vaslui, în etapa a 7-a a Ligii Naționale, cel mai important meci din această perioadă, cu o adversară directă la calificarea în play-off. Alb-violeții consideră confruntarea de duminică, ora 12, ca una vitală. Pero Milosevic și-a pregătit elevii să facă față diverselor tipuri de apărare pe care se așteaptă ca adversarii să le încerce, în timp ce Irakli Chikovani are încredere că echipa se poate întoarce cu trei puncte din Moldova. Cei doi au vorbit și despre problemele care afectează în această perioadă echipele păstorite de autoritățile locale.

HC Vaslui, la care s-a transferat în această vară fostul portar a lui Poli, Tudor Stănescu, a înregistrat în cele șase etape disputate până acum două victorii, un egal și trei înfrângeri. Moldovenii au câștigat cu 30-25 meciul din prima etapă, acasă cu Energia Târgu Jiu, după care au făcut egal la Reșița, 27-27. Etapa a 3-a le-a adus vasluienilor cel mai sever eșec în actuala ediție a Ligii Naționale, 29-39 acasă cu Dinamo. Au urmat două înfrângeri la limită cu formațiile care ocupă primele două poziții în clasament: 28-29 la Odorhei și 27-28 acasă cu CSM București. Elevii lui Sandu Iacob au obținut o primă victorie în deplasare, 35-32 pe terenul Stelei. „Vaslui a jucat foarte bine în ultima perioadă: a făcut egal la Reșița și a câștigat ultimul meci la Steaua. E o echipă puternică ce luptă mult. Au un public bun, antrenor bun, jucători buni și îi respectăm mult dar ne-am pregătit în aceste ultime zece zile și știm că pentru noi este o partidă vitală”, a declarat Pero Milosevic, antrenorul lui Poli Timișoara.

IMG_4854Tehnicianul muntenegrean a oferit o atenție sporită atacului în pregătirea meciului, așteptându-se ca moldovenii să utilizeze diverse tipuri de apărare. „Echipa este bine. Jucătorii s-au antrenat foarte bine în ultima perioadă. Ne-am pregătit ca și pentru orice alt meci, cu câteva lucruri pe care am văzut că le face Vasluiul. Ne-am pregătit să atacăm împotriva apărării 6-0, împotriva apărării 5-1. Dacă văd că încep să piardă teren încep să se apere cu o apărare profundă 3-3, cum au făcut în ultimul sezon aici când am jucat la Sânnicolau. Mai ales apărarea va câștiga acest meci. Trebuie să fim la înălțime, să avem contacte bune. Trebuie după atacuri, fie că înscriem, fie că nu, să alergăm înapoi. Echipa asta aleargă mult mai ales acasă, la Vaslui”, a mai spus Milosevic.

IMG_4756Irakli Chikovani consideră că HC Vaslui este o contracandidată directă la un loc în primele 8. „E o partidă foarte dificilă dar echipa noastră e pregătită. O să mergem acolo să câștigăm, să venim cu trei puncte înapoi și o să facem tot să luăm aceste trei puncte. Eu zic că e adversara directă pentru play-off și o să fie un meci foarte greu, dar eu am încredere în băieți, în echipa noastră și eu zic că trebuie să batem acolo și să luăm trei puncte”, a declarat Chikovani.

Cei doi au vorbit și despre cum afectează echipa situația dificilă în care se află colega de sală, BC Timișoara, dar au încredere că la Poli nu se va ajunge într-o astfel de postură. „Chiar acum a fost vorba de asta și ne-a  promis… dar cu promisiuni deja stăm trei luni. Așa cu promisiune o să vedem. Mai stăm o lună, două, trei și cred că o să fie mai bine pentru noi”, a spus Irakli Chikovani, completat de antrenorul său. „Jucătorii sunt profesioniști buni. Se întâmplă ceva dar ne antrenăm la maximum și vom aștepta. Eu cred că Politehnica la handbal este un club istoric și Timișoara un oraș care trebuie să aibă tot timpul handbalul sus. În plus, în acest an trebuie să facem munca cu un buget mai mic și toți jucătorii și corpul tehnic au acceptat o scădere în iulie. Jucătorii s-au purtat foarte bine, tot clubul a înțeles situația care s-a întâmplat. Am acceptat scăderea și să muncim bine. Nu mi-e frică. Am încredere în oraș, la Politehnica handbal nu trebuie să se întâmple asta. Normal că este un stres pentru fiecare echipă. Nu îți pică bine că te antrenezi în această sală, pentru cea mai importantă partidă pentr noi din această perioadă, și se întâmplă ceva cu baschetul. Noi încercăm să ne concentrăm pe munca noastră și să pregătim bine meciul de la Vaslui, dar personal nu îmi place pentru că mă pun în pielea antrenorilor și a jucătorilor de la baschet. Nu e bine pentru sport”, a adăugat Pero Milosevic.

Ambele echipe vin după o victorie obținută în ultima etapă. Vasluienii sunt cu moralul ridicat după ce au întrerupt ghinionul și s-au impus în deplasare la Steaua și își doresc să lege victoriile, profitând de aportul publicului și de oboseala timișorenilor de pe drum. Poli are cu două puncte în plus, dar nu a simțit gustul victoriei în deplasare în acest început de campionat, cele trei victorii ale timișorenilor venind în partidele pe care le-au găzduit. Astfel, elevii lui Pero Milosevic vor încerca să spargă gheața la a treia partidă în deplasare și să obțină un rezultat pozitiv pe terenul uneia dintre contracandidatele la play-off.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Handbal: