Ciubotariu, Irimescu, Kaftin, portarul Stănescu și Ursu, despărțiți de Poli. Nici o lună până la reunire…

CH CSU Politehnica Timișoara intră în vară prin a se despărți de unii dintre componenți, fără a putea fi însă momentan confirmate și unele achiziții certe, rămânând așadar de văzut, la reunirea lotului, în data de 16 iulie, care va fi componența noului colectiv. Până atunci, Irimescu și Ciubotariu au plecat înainte de termen, cu păreri de rău și un gust amar fățiș exprimat de influentul pivot veteran, iar Kaftin, Ursu și portarul Stănescu nu vor mai continua nici ei în alb-violet.

Andrei Mihalcea (HC Odorhei) față în față cu Tudor Stănescu

 

Poliștii sunt așadar ceva mai puțini înainte de a redeveni mulți, cu cine va fi abordat sezonul 2015/16 fiind de urmărit în cele 5 săptămâni de pregătiri prevăzute în perioada 16 iulie – 21 august, înaintea debutului de campionat, acasă cu vicecampioana CSM București.

Alb-violeții nu vor efectua cel mai probabil un cantonament, timpul avut la dispoziție înaintea startului unui nou sezon fiind considerat ca prea comprimat pentru un stagiu de pregătire centralizată, ceea ce-i lasă din nou pe handbaliști fără o astfel de perioadă în program, cel mai adesea benefică nu doar în ceea ce privește acumulările de efort dar și coeziunea colectivului.

Fără a fi deja programat cu exactitate, trofeul ”Cupei Politehnica” se pare că nu va lipsi din calendarul verii, pe lângă tradiționalele dispute de verificare cu grupări sârbești sau maghiare, inclusiv peste hotare.

Până la creionarea programului, cert este însă că ”Poli” s-a despărțit de câțiva handbaliști care au avut un aport notabil în campania precedentă, și în special pivotul Ghiță Irimescu, care mai avea un an de contract pe malurile Begăi, respectiv portarul Tudor Stănescu, în suficiente rânduri ca și de netrecut între buturile bănățene, dar și interul rus Denis Kaftin, căruia i-au dat însă târcoale accidentările. Totodată, extrema stângă Ciubotariu și-a reziliat contractul cu ocupanta locului 9 în ierarhia finală, centrul Ursu figurând și el pe lista celor plecați.

Rămâne de văzut cum se va descurca ”Poli” pe piața transferurilor în perspectiva unui nou sezon cu 14 cluburi în Liga Națională pentru care majoritatea participantelor dau parcă deja semne ceva mai intense de viață, Pandurii, finalistă a Cupei României, atrăgând cel mai mult atenția cu cele peste zece cedări dar și nu mai puțin decât 12 achiziții. Unii n-au stat așadar pe gânduri după o campanie în care și-au salvat pielea prin intermediul competiției numărul 2, eliminatorie, și au acționat în consecință, pe când alții, deși s-au regăsit tot în grupa secundă valorică, 9-13, par a repeta scenariul de a fi pe undeva cu un pas în urmă, doar cât să nu piardă prea mult teren, ori chiar în contratimp.

O vară în care, înainte ca handbaliștii alb-violeți să transpire în pregătiri, ar fi cazul și absolut necesar ca alții mai cu pâinea și cuțitul în mână la club să transpire mai întâi mult mai mult pentru a asigura bugetul adecvat și a aduce pe sprânceană.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 − = trei

 


Ultimele articole din categoria Handbal: