Cluburi din 19 țări în 16-imile Men’s EHF Cup, nu și din România. Franța și Germania cu câte 4 echipe, Polonia, Spania și Ungaria cu câte trei

SCM Politehnica Timișoara și HC Butel Skopje au fost singurele grupări eliminate din turul secund preliminar al Cupei EHF după ce au câștigat acasă manșa I, alte 8 formații gazdă în ansamblul celor 16 dispute tur-retur din faza disputată în ultimele două weekend-uri mergând în schimb mai departe după ce au învins pe teren propriu în prima întâlnire. Pe de altă parte, alb-violeții au fost protagoniști ai uneia dintre cele mai strânse duble manșe prin prisma scorului general, trei fiind confruntările în care diferențierea s-a făcut la limită, pe când una la egalitate de goluri marcate. În turul următor, al treilea preliminar, dinaintea fazei grupelor, Franța și Germania țin capul de listă cu câte 4 echipe, iar Polonia, Spania și Ungaria le urmează cu câte trei între cele 19 federații reprezentate la acest nivel.  

Parcursul european al handbaliștilor Timișoarei în actuala ediție 2019-2020 Men’s EHF Cup s-a încheiat sâmbătă seară la marginea Atenei, printr-o înfrângere cu 29-26 (13-15) în fața campioanei Greciei, Olympiacos SFP, de care dispuneau cu 6 zile înainte cu 31-29 (14-15) în manșa I din sala ”Constantin Jude”, scorul general fiind favorabil la limită celor în roșu-alb, 58-57, pe același calapod cu diferența dintr-o altă confruntare în care oaspeții învinși în prima manșă au răsturnat de puțin soarta calificării în revanșa de pe teren propriu, ucrainienii de la ZTR Zaporozhye impunându-se acasă cu 29-24 după ce pierdeau cu 18-14 în tur la HC Butel Skopje. 

A mai fost o încleștare decisă la un gol diferență în ansamblul celor două meciuri, dar de fiecare dacă cu victorii ale oaspeților, danezii de la Skjern Handbold învingând cu 25-26 în tur în Austria, la ALPLA HC Hard, dar ratând calificarea în returul acasă, depășiți sâmbătă de vizitatorii din țara alpină cu 33-35. Într-o singură altă situație gazdele pierzătoare ale manșei I au câștigat afară în retur, însă în acest caz nu s-au și calificat, AHC Dobrogea Sud impunându-se sâmbătă cu 19-21 la Csurgói KK, și totuși insuficient, conform criteriului de departajare legat de numărul mai mare de goluri înscris în deplasare, favorabil ungurilor, care învingeau în tur pe litoral cu 22-24. Scorul general, cu puține goluri, 43-43, unicul la egalitate din turul 2 preliminar.

În rest, zece dintre cele 16 duble manșe au înregistrat victorii tur-retur ale acelorași echipe, în consecință calificate, încă o dublă manșă consemnând un succes și un rezultat de egalitate. Așadar în numai 5 întâlniri, printre care și cea cu implicare alb-violetă, victoriile au fost împărțite.

În concluzie, cluburi din 19 țări vor participa la turul 3 și ultimul de calificare înaintea fazei grupelor în actuala ediție din Men’s EHF Cup, însă nu și din România, timișorenii și constănțenii fiind eliminați. La tragerea la sorți a 16-imilor, câte 4 grupări din Franța și Germania, câte trei din Polonia, Spania și Ungaria, iar două din Danemarca, câte una provenind din Austria, Belgia, Belarus, Cehia, Croația, Elveția, Grecia, Macedonia, Norvegia, Portugalia, Slovenia, Suedia și Ucraina.

România se numără printre cele 4 țări care deține o formație în Champions League, și anume campioana Dinamo, dar nu este reprezentantă și în Cupa EHF, pe aceeași listă cu Finlanda, Rusia și Slovacia, pe când națiunile care au exponente în acest sezon în întrecerea numărul 2 ca importanță dar nu și în Liga Campionilor sunt Austria, Belgia, Cehia și Grecia.

De notat că mai multe cluburi aveau locul asigurat în turul 3 preliminar de calificare din Cupa EHF, calificate din oficiu și așteptându-și acum startul în noua ediție, și anume cele patru cluburi din Germania, și anume Fuchse Berlin, MT Melsungen, Rhein-Neckar Lowen și SC Magdeburg, precum și 3 din Franța, Chambery Savoie Mont Blanc – unde joacă ex-polistul Demis Grigoraș, HBC Nantes și USAM Nîmes Gard, respectiv câte două din Danemarca, și anume Bjerringbro-Silkeborg și TTH Holstebro, din Spania, mai exact BM Logrono La Rioja și Liberbank Cuenca, și Ungaria, Balatonfuredi KSE și Grundfos Tatabanya KC, iar în plus câte o grupare din Croația, Macedonia și Polonia: RK Nexe, HC Metalurg și KPR Gwardia Opole.

Polonia și-a triplat prezența prin calificarea altor două formații din turul 2 preliminar, și anume KS Azoty-Pulawy SA și NMC Górnik Zabrze, unică federație cu două calificări din faza încheiată duminică, pe când Franța, Spania și Ungaria și-au îngroșat la rândul lor rândurile în 16-imile Cupei EHF după meciurile din weekend, pe lângă echipele calificate oricum din oficiu. De notat și că grupul trupelor din spațiul ex-iugoslav mai mult decât s-a înjumătățit după turul 2 de calificare, de la opt cluburi la numai 3 în 16-imi, și anume RK Nexe, RK Gorenje Velenje și HC Metalurg Skopje, din Croația, Slovenia respectiv Macedonia.

Cât despre poliști, reconectarea la pulsul Ligii Naționale, plasați fiind la mijlocul turului pe locul 10 din 14 prim-divizionare, cu o singură victorie în primele 6 etape, în program având deplasarea restantă la Vaslui, în calendar duminică 20 octombrie. Apoi, stagiul de pregătire al lotului reprezentativ, cu Fenici și Sadoveac convocați, urmat de primirea lui CSM București în runda a VIII-a, miercuri 30 octombrie de la ora 18:25. La finele aceleiași săptămâni, debutul în noua ediție a Cupei României, în calitate de apărători ai trofeului câștigat în primăvară, primul pas fiind în 16-imile de finală de duminică 3 noiembrie, la secund divizionara ACS Szejke Odorheiu Secuiesc, într-o relansare a fostului HC Odorhei. Și-apoi în etapa a IX-a în campionat, duminică 10 noiembrie de la ora 18 la Constanța…

Ultimele rezultate din Liga Națională și Divizia A, pe coloana dreaptă, a clasamentelor.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× sapte = 21

 


Ultimele articole din categoria Handbal: