Condusă cu 3 goluri, SCM Politehnica răstoarnă scorul la limită în ultimele 10 minute. Tot 100% acasă și după ”valul” Constanța

Handbaliștii alb-violeți s-au întrebuințat la maxim încă din debutul oficial în 2018 pentru a-și păstra punctajul maxim pe teren propriu în actualul sezon, conturând în această seară cel mai strâns succes acasă din campania în curs, la limită dar cât se poate de semnificativ și poate cel mai prețios din sala ”Constantin Jude” în ediția 2017/8, în dauna învingătoarei din toamnă a lui SC Magdeburg în EHF Cup. Dacă și-ar fi conservat avantajul de 3 goluri luat în ultimul sfert de oră, HC Dobrogea Sud ar fi sărit în clasament peste timișoreni, dar SCM Politehnica s-a desprins tot la două goluri și spre finele reprizei a II-a, precum înaintea pauzei, de fiecare dată când conta mai mult: 24-23 (13-11).

Vicecampionii de toamnă au inaugurat în cele din urmă pe placul lor seria celor 5 dificile și foarte dificile partide acasă din retur, apropiindu-și un triumf de bun augur în perspectiva primirii lui CSM București, Steaua, Dinamo și Potaissa contra urmăritorilor din Constanța, lăsați astfel la 5 puncte diferență după o dispută și între contingente din spațiul ex-iugoslav ale unor semifinaliste în Cupa României.

Conform previziunilor, duelul direct pentru un loc în prima jumătate a ierarhiei zonei 1-8 de play-off a fost cât se poate de echilibrat și pe alocuri chiar foarte încins, tare puțin separând oponentele încleștării televizate de la ora 19, devenită partida vedetă a etapei a 16-a dat fiind retragerea din cursă a lui HC Odorhei, ceea ce i-a asigurat liderului CSA Steaua un succes la ”masa verde” în meciul care ar fi trebuit să aibă loc joi în capitală.

Miza jocului și lipsa partidelor oficiale inter-cluburi din ultima lună și ceva au dus la un start și cu ezitări de ambele părți, în care oponentele s-au anihilat reciproc, mergând cap la cap fără ca vreuna să se desprindă la două goluri diferență, ceea ce avea totuși să se întâmple tocmai la pauză, și pe fondul intervențiilor lui Adam Savic, introdus în ultima treime a reprizei I.

Apărările au fost în general la înălțime iar egalitățile au fost cele mai frecvente, SCM Politehnica având însă ultimul cuvânt printr-o desprindere la încheierea primei reprize, de la 11-11 la 13-11, ceea ce a dus la o premieră în acest campionat, și anume ca HC Dobrogea Sud să fie condusă la pauză într-un joc în deplasare.

Constănțenii au dat tonul cu două goluri unei părți secunde de totul sau nimic, în care și emoțiile au crescut treptat spre punctul de fierbere, inclusiv în spațiul tehnic al timișorenilor, cu Pero Milosevic în prim-plan, la 15-14 fiind dictată o eliminare la bancă.

Vizitatorii au egalat din nou pe fondul unui joc defensiv tot mai stânjenitor pentru bănățeni iar pe mijlocul reprizei a II-a chiar au luat avans, spre îngrijorarea susținătorilor poliști. Astfel, dacă mai întâi s-a opus la 17-17, Savic n-a mai avut replică la aruncarea deviată a sârbului Crnoglavac, iar Stevan Vujovic i-a desprins pe dobrogeni pe când adversarele evoluau în inferioritate numerică.

Ratările succesive de la 7 metri ale extremei Marjanovic, altfel golgheterul sezonului pentru poliști, păreau a întări senzația că gruparea de pe litoral va părăsi și de această dată sub scut sala ”Constantin Jude”, mai ales că a izbutit și cea mai clară diferență din meciul rundei a treia a returului, 17-20 în minutul 48, însă ”violeții” nu s-au dat bătuți, regrupându-se în apărare și fiind mai dinamici în atac, cu efect în cele din urmă pe tabela de marcaj.

Angajând mai eficient pivotul, Didi Hrimiuc a ieșit din nou bine la rampă în momente de cumpănă, generând inclusiv superiorități numerice pentru gazde, apropiate la 20-21.

În reviriment, cu 3 goluri în 3 minute, timișorenii au trecut în sfârșit din nou la conducere prin extrema Marko Lasica, 23-22, iar Daskaloski și-a făcut și el din nou simțită prezența între buturi după reintrare, interul Krsto Milosevic aducându-i apoi pe ”violeți” tot la două goluri avans, precum la finele reprizei I: 24-22 în minutul 58.

Semn că se întorsese roata, iar chiar dacă gazdele s-au pierdut apoi cu firea în ofensivă, elevii lui Sandu Iacob doar au micșorat la limită handicapul însă n-au smuls și egalarea în ultimele 20 de secunde, pe ultimul atac, izbit la final de la 9 metri de zidul timișorenilor, cu o mai mare prezență de spirit în momentele cheie și totuși mai omogeni după perioada cu convocări la loturi naționale și prezențe la EURO 2018. Ar putea oare să fie chiar și sezonul poliștilor după acest prim triumf acasă în campionat în acest deceniu în dauna oaspeților de la Marea Neagră?

Tare contrariați de arbitraj după remiza de la malul mării din jocul tur, poliștii și-au făurit în această seară prilejul unei mari satisfacții, fără însă a dispune de prea mult timp la dispoziție pentru a savura momentul, duminică la ora 18 având prima deplasare pe 2018, tocmai în nord-estul țării, la Suceava, depășită de la ora 17:30 în ”Sala Rapid” de CSM București cu 24-21 (18-9).   

Extrema Filip Marjanovic a marcat 6 goluri dintre care 4 din aruncări de la 7 metri, pivotul Didi Hrimiuc și interul Milos Orbovic înscriind de câte 5 ori, pe când Cristian Fenici a semnat 3 reușite, Krsto Milosevic și Marko Lasica câte două iar Vuk Milosevic un gol.

Dejan Malinovic a devenit principalul marcator al oaspeților prin stabilirea scorului final, cu 5 goluri în 24-23 (13-11), HC Dobrogea Sud având în total nu mai puțin de 10 autori: Vujovic 4 goluri, Buricea 3, Nistor Ioniță, Nikolic, Mladenovic și Rohozneanu – fiecare câte două, respectiv Crnoglavac, Cutura și Soare – câte unul.

Rezultatele serii și clasamentul actualizat în Liga Zimbrilor, plus programul rundei a XVII-a, din weekend, pe coloana dreaptă.

Sala ”Constantin Jude” găzduiește un derby tot al etapei a 16-a și sâmbătă de la ora 15, dar în Divizia A – Seria B de handbal feminin, SCM Timișoara – CS Minaur Baia Mare.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru × 2 =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: