Condusă la pauză de codașă, SCM Politehnica învinge din nou în 2018 în Moldova, la Iași

Handbaliștii prim-divizionari alb-violeți au încheiat în această seară aparițiile din luna februarie în campionat exact în modul în care le începeau, printr-un succes duminica în deplasare, și tot în Moldova. La exact 3 săptămâni după triumful la limită la Suceava, unde conducea la limită și la pauză, SCM Politehnica a învins pe terenul ”lanternei roșii” nou-promovate CS Politehnica Iași prin a răsturna un handicap minim, consemnat în urma primelor 30 de minute, ca ultimă repetiție înaintea primirii joi de la ora 17 a campioanei Dinamo.

Fenici, peste un sfert din golurile violeților la Iași

Învinsă în cascadă acasă de vizitatoarele din București, ”Poli” a beneficiat astăzi de la ora 17 de un intermezzo în fief-ul ultimei clasate, bun prilej de a se reabilita psihic în perspectiva sosirii lui Dinamo, pe care nu l-a irosit, nu de alta dar deplasarea până la Iași este una cât se poate de lungă, timișorenii fiind ca și condamnați să nu se întoarcă pe Bega cu mâna goală.

N-a fost cazul, SCM Politehnica triumfând în cadrul etapei a XX-a cu 27-31 și urcând astfel pe locul 3, de pe care va primi joi 1 martie vizita dinamoviștilor plasați cu 3 puncte în urmă în urma unui triumf la limită prin revenirea pe tabela de marcaj în duelul local disputat acasă vineri cu CSM București.

Deși ar fi părut floare la ureche prin prisma meciului tur, tranșat atunci galopant de ”violeți” cu 37-20, în luna octombrie, returul de la Iași n-a fost o simplă formalitate, atât dat fiind deplasarea în sine până în nordul Moldovei cât și faptul că gazdele au cedat cel mai adesea suficient de strâns în confruntările de pe teren propriu. Ba mai mult, după o serie parcă nesfârșită de eșecuri, CS Politehnica a smuls primul punct de la promovare în chiar ultima rundă a turului, la început de decembrie, 25-25 acasă cu CSM Făgăraș, ceea ce-i deschidea apetitul pentru semnarea peste alte numai 8 zile a întâiului succes, 28-24 tot la Iași cu CS Minaur, de-atunci mai încheind un meci acasă fără a pierde, de fapt primul din 2018, 30-30 pe 1 februarie cu HC Vaslui.

Avizați, bănățenii au început în trombă deplasarea din runda de la mijlocul returului, 0-4 în minutul 7, însă au fost ajunși din urmă până la mijlocul reprizei I, după care, prinzând curaj, moldavii s-au desprins la două goluri avans și au intrat în avantaj la vestiare, 15-14.

Poliștii au răsturnat însă rapid scorul la începutul părții secunde și s-au redesprins fără replică după minutul 40, atingând avantajul maxim de 22-27 în minutul 51. Iar astfel, după victoriile în deplasare începând tocmai cu cea de la campioana Dinamo și continuând la Făgăraș, Vaslui și Suceava, SCM Politehnica s-a impus pentru a cincea oară pe alte terenuri în sezonul regular, triumful cu 27-31 fiind și cel mai detașat dintre cele 3 adjudecate în 5 apariții din noul an.

Triumf la care a contribuit ca principal marcator Cristian Fenici, cu 8 goluri, completat de extreme, Filip Marjanovic cu 5 și Flavius Cîmpan cu 4, în vreme ce de la ieșeni au înscris Anatoli Bulov, 6 goluri, iar Rareș Bursuc și Ciprian Vancea câte 5.

Antrenorul Pero Milosevic a vorbit despre joc, despre importanța punctelor, dar și a revenirii în forma sportivă din toamnă: ”După un start excelent de meci, ne-am deconcentrat deși am avut șanse să menținem avantajul. Am jucat bine în atac, dar am greșit la finalizare. În repriza a doua, am fost mai eficienți și în apărare și am reușit să ne impunem jocul. Sunt mulțumit de rezultat, de punctele câștigate, de faptul că ne-am revenit din punct de vedere moral, după două înfrângeri la rând. Cel mai important este să ne recuperăm după această deplasare lungă, iar în două zile să pregătim jocul cu Dinamo; trebuie să ne regăsim forma pe care am avut-o înainte de februarie!”

Rezultatele etapei a XX-a, programul rundei viitoare, intermediară, și clasamentul la zi, pe coloana datelor tehnice.

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− unu = 8

 


Ultimele articole din categoria Handbal: