Condusă la pauză, SCM Politehnica învinge cel mai clar acasă în acest campionat: 25-21

Handbaliștii alb-violeți au urcat pe locul 7 la finalul turului în sezonul regular al Ligii Zimbrilor grație celei de-a patra victorii consecutive pe teren propriu, dar nu la limită, ca și până acum, ci cu 25-21 (11-13) în fața lui CSM Bacău, totodată cel de-al patrulea triumf succesiv în urma eșecului de la Constanța. SCM Politehnica a preluat o singură dată conducerea în repriza I, din 7 metri, în minutul 22, când a rămas 49 de secunde în avantaj, revenind în frunte în minutul 38, dar odată ce Milos Dragas a marcat de 3 ori la rând, timișorenii s-au desprins decisiv la mijlocul părții secunde, 20-17. Și-au trecut deja 76 de zile și 9 etape de când bănățenii n-au mai pierdut acasă, atunci în fața campioanei…

Poliștii s-au zbătut mult și au avut nevoie de multă răbdare pentru a-și face în această după-amiază un cadou de Moș Nicolae, binemeritat în cele din urmă, depășindu-i și de această dată pe băcăuanii de care treceau de 3 ori în sezonul trecut, în două rânduri în Moldova. Nu le-a fost deloc ușor să înfrângă rezistența vecinilor de clasament care jucau în deplasare și marți în capitală, pierzând la CSM București, dar odată ce au preluat doar pentru a treia oară conducerea, în minutul 40, prin sârbul Dragas, n-au mai cedat-o, atingând un maxim de 4 goluri diferență, cel mai mare avans la care s-a impus SCM Politehnica pe teren propriu în acest campionat.

Teren al sălii de sport a Universității de Vest din zona Popa Șapcă pe care mai revenea la nevoie, inclusiv în pregătirile de vară, și pe care a savurat escaladarea pe locul 7 la încheierea turului, la numai 5 puncte în urma ocupantei ultimei trepte a podiumului, dar și cu doar un punct în fața focșănenilor de pe locul 9, așadar nici prea, prea, nici foarte, foarte. Însă, prin prisma situării pentru multe etape la rând în limitele zonei play-out, SCM Politehnica a pus punct cât se poate de bine primei jumătăți a sezonului regular, în revenire.

Era însă neapărată nevoie de victorie în duelul direct al vecinelor despărțite de un singur punct, ”Poli” desprinzându-se astfel la patru de CSM Bacău, a zecea clasată. Iar de-acum poate aspira la egalarea la puncte a steliștilor, în cazul unei noi victorii joia viitoare, la startul returului. A început șovăielnic sezonul, învingând abia în etapa a șasea, dar l-a încheiat cu o salbă de victorii, ultima dintre acestea, tot printr-o revenire pe turnantă, după pauză. Iar astfel, alb-violeții sunt la egalitate de puncte după 13 runde cu vicecampionii constănțeni, ceea ce spune destule…

Miza punctelor și-a spus cuvântul în primele faze ale meciului de la ora 16, abia minutul 4 aducând spargerea gheții, din partea sârbului Crnoglavac, pentru vizitatori, care a dat tonul dominației băcăuanilor, care preluau apoi din nou conducerea și prin Tărâță, după egalarea semnată de Vuk Milosevic, dublându-și avantajul prin Păunică și detașându-se la 2-5 mulțumită ”dublei” aceluiași Crnoglavac, care înscria din 7 metri după ce Filip Marjanovic rata o asemenea aruncare.

Al treilea gol polist venea abia la mijlocul primei părți și doar în superioritate numerică, autor Fenici, iar cel de-al patrulea prin Sadoveac pe respingerea unei aruncări de la 7 metri, după încă o eliminare dictată taberei oaspeților.

A venit însă și rândul lui Crnoglavac să rateze de la 7 metri iar Vuk Milosevic a restabilit din nou egalitatea, 5-5, fără însă ca ”Poli” să preia în sfârșit conducerea. Din contră, Păunică și Tărâță au marcat la rând pentru băcăuani, în vreme ce ”violeții” au suferit eliminarea lui Cîmpan, dar reabilitarea gazdelor a fost bruscă, prin golurile lui Șomlea, Marjanovic și Sadoveac, care apreluat conducerea din 7 metri în minutul 22, 8-7, iscând un mai prolific final al primei părți. Însă tot pentru vizitatori…

Reveniți la conducere prin reușite ale lui Huta, Tîrzioru, Tărâță și Mihai Cotinghiu, ultimii doi chiar cu ”duble”, pe când ”violeții” au ripostat de pe 9 metri prin Șomlea și Sadoveac, insuficient însă… 11-13.

Erau însă conduși tot cu două goluri la pauză și în precedentul meci acasă, 10-12 cu Dunărea Călărași, adjudecat în cele din urmă la limită, iar pauza a fost din nou sfetnic bun, chit că nu s-a resimțit imediat.

Din contră, Sadoveac a mai ratat de la 7 metri după eliminarea lui Păunescu, dar ”Poli” a egalat din acțiune prin Marjanovic și Șomlea. Pe fondul echilibrului, CSM Bacău a preluat apoi de 3 ori la rând conducerea, prin Cotinghiu și Tărâță, ultima oară în minutul 35, 15-16, dar desele răsturnări de situație au continuat, ”dubla” lui Vuk Milosevic aducându-i pe ”violeți” în frunte. Mai egala Sadovyi însă masivul Dragas și-a intrat complet în mână și a egalat cea mai mare diferență de până atunci, 20-17, cu tot cu eliminarea lui Baican. Aveau să survină și alte eliminări, inclusiv pe adresa lui Dragas, dar și în efectivul băcăuan, redresat până la 20-19 în minutul 52. Când o nouă eliminare a lui Bologa l-a adus pe Marjanovic la linia de 7 metri, cu succes, 21-19 cu 7 minute înainte de final.

Vizitatorii s-au zbătut să revină, dar n-au mai trecut de limita celor două goluri handicap, 23-21 în penultimul minut, din 7 metri, după care căpitanul Fenici a liniștit definitiv apele. Elevii lui Pero Milosevic și-au amintit cum să se apere cât mai bine, și au făcut-o, primind numai 8 goluri în cursul reprizei a II-a.

Victoria care a făcut diferența între a încheia turul în sau în afara zonei 1-8, așadar o cât se poate de importantă victorie, nu mare dar mai mult decât necesară…

Vuk Milosevic a fost principalul autor de goluri dintre cei 7 marcatori ai gazdelor, cu 5 reușite (două în repriza I + 3 după pauză), completat de Șomlea cu 4 (3+1), Cîmpan 4 (1+3), Sadoveac 3 (3+0), Dragas 3 (0+3), Marjanovic 3 (1+2) și Fenici 3 (1+2). Mai mulți autori de goluri în tabăra învinșilor, Tărâță cu 6 (4+2), Cotinghiu 5 (2+3), Crnoglavac 3 (3+0), Păunică 2 (2+0), Drăgan 2 (0+2), Tîrzioru 1 (1+0), Huta 1 (1+0) și Sadovyi 1 (0+1). 

Numeroase ratări de la 7 metri, ”Poli” cu un procentaj al reușitelor de 50% (3/6), prin Sadoveac (2/4) și Marjanovic (1/2), oaspeții puțin mai mare (3/5): Tărâță (2/3) și Crnoglavac (1/2). Și egalitate la eliminări, câte 5… Cîmpan, Dragas – 2, Baican și Păiuș, respectiv Bologa 3 și Păunescu 2.

Rezultatele ultimei etape a turului, programul primei runde a returului și clasamentul după prima jumătate a sezonului regular, pe coloana dreaptă.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× noua = 36

 


Ultimele articole din categoria Handbal: