Covăsînţan (Poli): „Brînza-i pe bani, cu tot respectul pentru Reşiţa”

Ioan Covăsînţan, un alt ex-handbalist, portar al Politehnicii în urmă cu peste 4 decenii, care se regăseşte în conducerea actualei prim-divizionare, în calitate de vicepreşedinte, implicîndu-se în organizarea celei de-a 36-a ediţii a „Cupei Politehnica”, a motivat la conferinţa de presă găzduită astăzi de clubul alb-violet neinvitarea vecinilor cărăşeni, prefaţînd în schimb descinderea la Timişoara a reputatului Momir Rnic, mentor al sîrbilor de la Proleter Zrenjanin.

Fostul portar polist Ioan Covăsînţan recompensîndu-l pe Milan Djuricin cu titlul de cel mai bun înger păzitor al "Cupei Politehnica" în august 2011

Într-adevăr, primul joc pe teren propriu al poliştilor în noua ediţie de campionat va fi tocmai cu CS Caraş Severin, care se impunea la Timişoara în returul trecut, iar neinvitarea reşiţenilor care au disputat şi ei recent un turneu de jocuri în Serbia ţine de apropiatul duel din runda a doua, pe 22 septembrie, Ioan Covăsînţan explicînd însă că în rest alb-violeţii păstrează intactă tradiţia în tot ceea ce are de-a face cu patrulaterul amical internaţional de vineri şi sîmbătă, ocazie cu care, sîmbătă la ora 19, înaintea „finishului” cu Pandurii, va fi şi prezentarea oficială a lotului celor de pe Bega pentru noul sezon, inclusiv cu achiziţiile Antonaru, Vasile şi Grasu, ultimul, prezent azi la întîlnirea cu presa.

Covăsînţan, care la ediţia de anul trecut, cîştigată tot de alb-violeţi, îi înmîna trofeul pentru cel mai bun portar al turneului sîrbului Milan Djuricin, pe-atunci o proaspătă achiziţie a Timişoarei, după cum puteţi observa în clişeul din stînga, s-a referit la preţuirea pe care o acordă clubul de pe Bega păstrării tradiţiei în privinţa unei competiţii demarate în anul 1968, pe cînd handbalul se juca în 11 componenţi ai echipei, istoria peste decenii a „Cupei Politehnica” implicînd şi de această dată atît acordarea de premii individuale şi celui mai tehnic jucător respectiv golgeterului întrecerii, pe baza voturilor acordate de cei 4 antrenori implicaţi, cît şi păstrarea unei tradiţii în ceea ce priveşte cluburile invitate, cu cîte unul din ţările vecine respectiv din campionatul intern.

Astfel, „am invitat, ca şi anul trecut, clubul maghiar Kecskemet KSE, cu care avem bune relaţii de colaborare şi prietenie, ţinînd cont de criteriul geografic şi de cel valoric. Este o echipă constant de mijlocul clasamentului în Ungaria şi provine din euroregiunea DKMT. Proleter Zrenjanin a fost acum 2 ani în prima ligă din Serbia dar acolo este mai drastic cu neplata datoriilor, a baremelor, şi a avut probleme cu Primăria, cu Consiliul Local, fiind retrogradată în liga a doua. Acum are însă un nou sponsor şi un mentor în marele Momir Rnic, dublu campion mondial şi campion olimpic cu fosta Yugoslavia, care este director, antrenor şi manager al echipei. Cu Pandurii avem o rivalitate sportivă mai veche şi n-am mai invitat, ca şi anul trecut, pe vecinii din Reşiţa pentru că jucăm în etapa a doua cu ei. Cum se spune, brînza-i pe bani, cu tot respectul pentru Reşiţa…”

Rnic, acum în vîrstă de 57 de ani, cîştiga aurul olimpic cu Yugoslavia în 1984, la Los Angeles, iar bronzul 4 ani mai apoi, la Seul.

Ca un alt simbol tradiţional, cu ocazia „Cupei Politehnica” va fi prezentat grandiosul trofeu al competiţiei, în păstrare încă de la lansarea turneului în 1968, în vreme ce cîştigătoarea patrulaterului va fi răsplătită, ca de obicei, cu o copie de mai mici dimensiuni a unei „cupe ce are în spate o istorie încă de pe vremea cînd se juca handbal în 11, o tradiţie ce merită preţuită”.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − = 3

 


Ultimele articole din categoria Handbal: