Crescut de LPS Banatul Timișoara, Cîmpan ajunge în sfârșit în alb-violetul Politehnicii, la 29 de ani, de la campioana Dinamo

Un sugestiv paradox în privința stării reale de fapt în handbalul masculin de pe Bega relativ la trecerea dinspre juniorat la seniorat, LPS Banatul îi crește, și încă bine, iar Poli nu le valorifică potențialul, clubul alb-violet a achiziționat un timișorean crescut de liceu din clasa a IV-a și ajuns la 29 de ani, în calitate de dublu campion național la zi cu Dinamo și care astfel va debuta în cele din urmă pentru formația din orașul natal, grupare care se arăta însă dezinteresată în trecut de serviciile sale, la ora licitației pentru absolvenții ”Centrului Național” de la Sighișoara. Flavius Cîmpan, coleg de generație în junioratul la LPS cu Alexandru-Viorel Șimicu, a fost anunțat de SCM Politehnica ca al patrulea transfer al primăverii, însă fără ca ”violeții” să menționeze numele ”Banatul”, dar în schimb pe cel al… Sighișoarei.

Timișoreanul Cîmpan va debuta în sfârșit la ”Poli”, spre 29 de ani, ca dublu campion al României în roșul lui Dinamo și medaliat cu Potaissa

 

Instruit la LPS Banatul de profesoara Daniela Ionescu-Tomanyicska și crescut în aceeași bună generație juvenilă timișoreană de 1988 printre alții și cu internaționalul Alexandru-Viorel Șimicu, Flavius Cîmpan a fost în sfârșit solicitat de alb-violeții din orașul natal, cu puțin înaintea împlinirii pe 3 septembrie a 29 de primăveri, dar abia după ce era trecut cândva cu vederea de gruparea prim-divizionară de pe Bega la ora tradiționalei licitații organizate de FRH pentru absolvenții Centrului Național de Excelență de la Sighișoara. Unde timișoreanul a ajuns în clasa a XII-a, de la ”Banatul”, cu care urca în prealabil în turneele pe țară și la nivelul juniorilor 1, fără însă a fi preluat după absolvire de alb-violeții lui Poli, sceptici atunci în privința potențialului extremei dreapta și a calităților sale altfel native. Dovedite ulterior prin medaliile adjudecate la seniorat cu Potaissa Turda iar cel mai recent ca dublu campion cu alb-roșii lui Dinamo București, puși pe remanieri prin cooptarea lui Vitaly Komogorov, golgheter al Odorheiului, a belarusului Vadim Gayduchenko și a francezului Hugo Descat.

Flavius Cîmpan era înhățat pe-atunci de la ”Centru” de CSM Oradea, grupare alimentându-i cu sânge proaspăt pe maramureșeni, după care a trecut într-adevăr pentru două sezoane la Minaur Baia Mare şi și-a legat cel mai mult cariera de ascensiunea Potaissei Turda, pentru care a evoluat patru ediții de campionat, urcând pe podiumul Ligii Naționale.

Paradoxurile se țin însă lanț iar istoriile doar se repetă, căci ceea ce pățea Cîmpan la mijlocul deceniului trecut pățesc la ora actuală alți exponenți ai noilor valuri lansate de LPS Banatul Timișoara, ”pepinieră” concitadină de care prim-divizionara de seniori se folosește mai degrabă în bătaie de joc inclusiv prin a toca ineficient o muncă de instruire depusă cu anii, unul dintre tinerii care au fost cum au fost înhățați de ”violeți” și tratați ulterior ca atare fiind tocmai o altă extremă dreapta, Robert Furak.

Iar precum strategia și viziunea grupării alb-violet, o risipitoare peste ani de mare clasă a potențialului local, la fel și modul în care își prezintă activitatea, într-o crasă lipsă de profesionalism dar și de integritate, SCM Politehnica fiind în stare să omită din comunicatul-anunț al achiziției numele liceului concitadin la care Cîmpan a fost șlefuit pe toate treptele junioratului, și anume LPS Banatul, dar pomenind în schimb despre cel al unei ”pepiniere” ce-l racola în preajma absolvirii. Și omisiunea tot dezinformare e, fiind bizară și de neînțeles în condițiile în care clubul prim-divizionar de seniori se dădea drept partener-colaborator al liceului: ”Noul nostru jucător este originar din Timişoara, are 28 de ani, 1,84 m şi 84 kg. A fost coechipier la juniori cu căpitanul Cristian Fenici şi apoi, coleg cu Andrei Santeiu la Centrul Naţional de Excelenţă de la Sighişoara”. De parcă ”Banatul” ar fi de pe lună iar ”Centrul” ușă în ușă cu SCM Politehnica, însă și acesta este un elocvent semn al desconsiderării și disprețului între semeni în jalnica pseudo-comunitate din capitala Banatului. Dar poate că este doar preambulul viitoarei ignorări a ”Banatului”, în ideea unei eventuale creări a unor grupe de copii și juniori la SCM Politehnica Timișoara, aspect care n-ar putea fi exclus din calcule.

Și de fapt Fenici, care în luna februarie a împlinit 31 de ani, nu prea putea ajunge coechipier cu Cîmpan tot datorită obtuzității și de-atunci a Politehnicii, care nu-l lăsa înapoi pe coordonatorul de joc preluat de la LPS Banatul pentru a participa în faze înalte la nivel național juvenil cu echipa liceului, deși actualul căpitan al timișorenilor era la vremea respectivă cu dublă legitimare la formațiile cu pricina. Însă de Fenici clubul de seniori de pe Bega măcar nu și-a bătut joc decât parțial și pe alocuri, încercând acum în schimb să dreagă busuiocul față de un fost junior localnic revenind în ”Constantin Jude” drept dublu campion la zi al României cu Dinamo București.

Flavius Cîmpan a semnat așadar pe doi ani cu gruparea bănăţeană, alăturându-se achiziţiilor prezentate de alb-violeți în urmă cu două săptămâni, și anume sârbii Uros Elezovic și Milos Orbovic respectiv Didi Hrimiuc. „A fost o alegere uşoară având în vedere că am discutat destul de mult în ultimii ani. Îmi plac colectivul şi oraşul, mă bucur că mă întorc acasă chiar dacă la seniori abia acum pot debuta în tricoul Politehnicii. Sper să fie doi ani în care să se confirme că am ales inspirat. Abia aştept să dovedesc şi să avem rezultate”, a spus Flavius Cîmpan pentru cei de la SCM Politehnica Timişoara, conform comunicatului clubului, inserând și spuse ale lui Dan Dumitru, manager sportiv: “Acesta e în proporţie de 90% lotul cu care vom fi în campionatul viitor. Mai sunt discuţii şi negocieri, dar lucrurile nu sunt deocamdată finalizate. Mă bucur pentru revenirea lui Câmpan în oraşul lui natal, îi doresc succes, ca de altfel şi celorlalţi băieţi!”

 

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 × sase =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: