Crunta realitate,aviz CLT,CJT:”Mă bat cu mori de vînt”. 24-35!

La doar 3 zile după ce unul dintre principalii responsabili cu împărţirea contribuţiilor financiare pentru cluburile sportive timişene, Titus Bojin, din partea CJT, se lansa cu ocazia celebrării triumfului rugbystic într-un populist şi fără fundament entuziasm cum că arena locală va ataca titlul naţional pînă şi prin bietul său volei, ca o dovadă că demagogii zilelor noastre se scaldă într-o profundă ignoranţă şi sunt total disociaţi de realităţile din propria bătătură, eşecul la scor suferit joi după-amiază de cea mai bună grupare de handbal fete a unui oraş care în urmă cu exact 40 de sezoane juca pe acelaşi semicerc feminin în finala Cupei Campionilor Europeni relevă cît se poate de clar că echipele noastre au nevoie în primul rînd de fapte şi mult mai apoi de vorbe cînd vine vorba de sprijinul ce li se oferă, hăul de la fanfaronada spuselor unora pînă la dificultăţile şi anonimatul în care se zbat anumite formaţii locale, ignorate de-a dreptul, fiind echivalent cu faptul că simpla absenţă a mai multor săli de pregătire şi jocuri în ditamai „Mun´cipiul” cu valenţe europene le obligă pe fetele de la CS Timişoara să se antreneze dimineaţa de la 8 (!) sau deloc, cu efect imediat în acest 24-35 (9-18). Iar cuţitul a fost cu atît mai mult întors în rană cu cît la CSM Slatina a jucat o anume Anca Jianu, ex-timişoreancă de-a noastră, golgeter al jocului, cu 8 goluri. Sic, politicienilor păcălici ce vă băgaţi, da – băgaţi, e bun cuvîntul – unde nu vă pricepeţi! Cu consecinţele de rigoare…

Din poartă şi pînă în atac, unde Crapciu-Cioriciu a fost încolţită în a nu marca decît după pauză, elevele lui Sorinel Voicu au suferit în faţa noilor ocupante ale locului 2 în serie, CSM Slatina. Aşa se întîmplă cînd nu eşti ajutat la momentul oportun

… Fosta ocupantă a locului secund în serie la finele ediţiei trecute, CS Timişoara, a fost întrecută la pas de actuala ocupantă a locului secund în serie, CSM Slatina, care s-a desprins astfel la 5 puncte de învinsa sa, făcînd propagandă în faţa unei cam goale săli „Constantin Jude” şi sponsorului cu litere de-o şchioapă de pe tricouri: PRIMĂRIA SLATINA. Da.

Veţi spune că exagerăm şi căutăm scuze. Deloc! Este inadmisibil ca o grupare ce a dovedit sezonul trecut, chiar odată cu lansarea sa, că are tăria şi entuziasmul să se bată la promovarea în Liga Naţională de handbal feminin, încheind seria vestică pe locul 2, să nu fie mai consistent sprijinită, ca o recunoaştere a eforturilor ce le-a depus în 2011-´12 cu oarecare succes şi fără nici o susţinere, ba din contră, să dea piept cu mult mai serioase probleme în privinţa obţinerii unor ore cît de cît normale de antrenament, asta în vreme ce de pe podiumuri şi tribune se trîmbiţează că se doreşte fortificarea întregului sport timişorean, mai ales în ceea ce priveşte echipele din jocuri cu mingea.

În urmă cu două sezoane, cînd o mai modestă CSM Slatina venea şi se impunea relativ tras de păr în „Constantin Jude”, în faţa clubului ex-finalist al Cupei Campionilor Europeni, Universitatea Timişoara, relevam ca din gură de şarpe cam unde a ajuns sportul pe semicerc al sexului frumos. Răpus acasă de CSM Slatina. Dar mai nimeni n-a băgat de seamă, cu excepţia truditorilor şi împătimiţilor direct implicaţi, iar astăzi putem doar trage concluzia că oltencele, întărite între timp, asta apropo de sprijin şi susţinere locală, au defilat mult mai clar în dauna noii speranţe a semicercului feminin timişorean, Clubul Sportiv, care, din păcate, ignorată şi pe mai departe, în ciuda unor eforturi ce ar fi înmuiat şi cele mai împietrite inimi şi ferecate buzunare, pare a pierde încet-încet teren, afectată de un veritabil lanţ al slăbiciunilor.

C.S. Timişoara conţine în marea sa majoritate handbaliste care-şi cîştigă pîinea în alte domenii sau care fac naveta de la Albina, şi joacă pe glorie sportivă şi fără remuneraţie, în atare condiţii alegerea orelor de antrenament fiind esenţială. Ei bine, dat fiind cunoscutul neajuns al lipsei sălilor în „marele oraş european”, CS Timişoara cam stă la coadă, ultima la rînd, iar ultimele săptămîni au regăsit-o în „Constantin Jude” fie dimineaţa la 8, cînd orice bioritm normal, dar mai de sportiv de competiţii, ar spune <nu, nu, nu-i posibil aşa ceva!>, fie la 10, cînd jucătoarele sunt de fapt pe la serviciile lor, fie, ca altă variantă, seara în „Profesor Mircea Albu”.

Drept consecinţă, fetele ignorate şi „cu cortul” au început să obosească înainte de a… începe meciul. Efectul s-a văzut astăzi după-amiază, cînd CS Timişoara n-a condus nici măcar o clipă în duelul cu o oaspete pe care o devansa la pas în sezonul trecut, pierzînd în schimb exact cu scorul cu care se impunea în prima rundă, tot aici, în duelul local cu „U”: 35-24. Este doar a doua înfrîngere a Clubului Sportiv pe teren propriu de la lansarea formaţiei în liga a doua, dar una ca un semnal de alarmă în privinţa retribuirii unei ore cît mai convenabile de antrenament acestei echipe văzute doar ca o a cincea roată la căruţă, asta dacă este să se respecte sloganul cu vom drege şi vom face în toate sporturile…

Învinse prin deplasări, la 3 respectiv chiar 14 goluri, sîmbăta trecută, de fiecare dată la Piteşti, Monica Bahuczki şi compania trag astfel ponoasele unei lipse a consecvenţei în ceea ce priveşte continuitatea pregătirilor, dată peste cap de neajunsuri de genul celui cu sala.

În consecinţă, ce a fost pe parchet n-a mai prea mirat cu adevărat pe nimeni. Şi au fost oricum nici 100 de privitori, cu tot cu elevele Monicăi Bahuczki… După 8 minute era abia 2-3, semn al unui start confuz şi ineficient, dar CS Timişoara a ajuns pînă la un handicap de 9 goluri în prima repriză, inclusiv la pauză: 9-18!

Şi partea a doua a început la fel de greoi, 1-3 după aproape 9 minute de joc… S-a ajuns chiar şi la 12 handicap după pauză, cînd în van a apelat Sorinel Voicu şi la un al 3-lea portar, tînăra Oana Ţurlea, după nefastele încercări cu Râpa şi Scuta, deloc în apele lor joi. Cea mai mică diferenţă, 22-29, s-a înregistrat în ultima pătrime a jocului, dar era oricum mult prea tîrziu şi doar un foc de paie. Căci Slatina a defilat mai ales pe extrema stîngă, prin doiarul Mihalache, cu 6 goluri doar în partea a doua şi zburînd în voie!

Sugestiv în privinţa jocului obstrucţionist la care s-a referit Voicu, amintind de diferenţa între minutele de eliminare dictate de cele două părţi, golgeterul Alina Crapciu-Cioriciu, metronom în partide anterioare, a fost luată atît de din scurt de ex-timişoreanca Jianu, încît a ajuns să marcheze un gol abia la reluare. Tot atunci, după pauză, CS Timişoara reuşea pentru prima oară două goluri la rînd, pe cînd CSM Slatina reuşea cîte 4 în cascadă, de la 3-4 la 3-8 sau de la 7-12 la 7-16, ori chiar 5, de la 22-29 la 22-34.

„Multe echipe din serie s-au întărit cu jucătoare de la echipa Centrului Naţional de Excelenţă şi văd un duel la promovare între Deva şi Slatina. Ar mai putea conta Sebeş, Caracal, cluburile din Piteşti, poate chiar Târgu Mureş, dar mai mult acasă”, explica trist la final Sorinel Voicu. Şi de ce nu şi CS Timişoara? Pentru că atunci cînd această echipă trebuia şi necesita ajutată, în cursul atacului promovării, în sezonul trecut, sau în vara abia rămasă în urmă, cînd avea nevoie de întăriri sau să fi fost măcar susţinută în privinţa găsirii unei ore bune de antrenament, a fost de fapt uitată. Acum trenul pare a fi plecat iar o echipă de care este mare păcat stă cu buzele umflate, şi tot mai frustrată, pe peronul înfrigurat. Măcar de nu ar bate cîmpii necunoscătorii şi nerecunoscătorii aleşi locali plus lingăii lor de serviciu…

CS Timişoara a început cu 16. Râpa – 10. Calu (extremă dreapta), 2. Curtuiuş, 14. Crapciu-Cioriciu, 15. Bahuczky, 18. Marin, 8. Sas (extremă stînga). Au mai intrat, pe rînd, în poartă Scuta şi Ţurlea, Obreja (inter dreapta), Iosin (pivot) şi Durac (extremă stînga). Pe bancă a luat loc printre altele şi Maria Groza.

Evoluţia scorului: 0-1, 0-2 / 1-2 Sas / 1-3 / 2-3 Curtuiuş / 2-4 (min. 10) / 3-4 Sas / 3-5, 3-6, 3-7, 3-8 / 4-8 Curtuiuş / 4-9, 4-10 / 5-10 Curtuiuş / 5-11 / 6-11 Sas / 6-12 / 7-12 Calu / 7-13, 7-14, 7-15, 7-16 / 8-16 Curtuiuş (7 metri) / 8-17 / 9-17 Iosin / 9-18… pauză;

(după pauză): 9-19, 9-20, 9-21 / 10-21 Crapciu-Ciorciu / 11-21 Obreja, 12-21 Calu / 12-22, 12-23 / 13-23 Calu / 13-24 / 14-24 Calu, 15-24 Calu / 15-25 / 16-25 Curtuiuş, 17-25 Durac / 17-26 / 18-26 Marin / 18-27, 18-28 / 19-28 Durac, 20-28 Durac /20-29 / 21-29 Curtuiuş (7 metri), 22-29 Marin / 22-30, 22-31, 22-32, 22-33, 22-34 / 23-34 Baqhuczki / 23-35 / 24-35 Durac. Scor final… 24-35.

Marcatoare: Curtuiuş – 6 goluri (două din 7 metri), Calu 5, Durac 4, Sas 3, Marin două, Iosin, Cioriciu, Obreja şi Bahuczki, cîte un gol. Au marcat de la CSM Slatina, Anca Jianu – 8 goluri, Mihalache – 6, Cojocaru – 6, Aurica Cristocea – 3, Mutu – 3, Mariana Cristocea – 3, Drăghici şi Pomană, cîte două, Manolache şi Bazaliu – cîte un gol.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

5 răspunsuri la Crunta realitate,aviz CLT,CJT:”Mă bat cu mori de vînt”. 24-35!

 1. cstm spune:

  poate asemenea articole vor trezi autoritatile, sau pe oameni cu bani, sa ajute handbalul feminin (sau sa se faca inca o sala unde sa se practice sporturile de echipa)

  Respect celor care mentin in viata handbalul feminin, si speram sa revina acolo sus unde merita sa fie.

 2. cstm spune:

  … pe de alta parte ce sa te astepti de la niste autoritati care prefera sa stearga un stadion si o echipa de traditie din Timisoara (la CFR Timisoara ma refer, care in moemntul asta are si o echipa feminina de fotabl foarte promitatoare, cu sanse reale la titlu) si toate astea de dragul de as crea popularitate, desi am dubi mari ca o pot face cu asemena actiuni.

  Sper totusi sa se trezesca si intradevar sa ma contrazica prin actiunile lor, si cel mai important e sa intoara in mod real capul spre sportul local.

 3. mihai spune:

  Adevarate toate problemele enumerate de dvs. dar cred ca va scapa adevarata problema a CS, si aceea ca este echipa privata a celui care a pus pe butuci UVT. Omul din umbra la UVT, omul cu blaturile, omul care a facut doar ce este mai „bun” ptr. el, acum vrea sa faca ceea ce numim in sport performanta! Rusine! Sunt bani destui, dar poate nu chiar atat de multi ca sa se achite salariile de 50 lei / jucatoare si sa si umple buzunarul patronului! Acum sunt devina autoritatile!? Haideti sa vorbim de rugbi si sa spunem ca acolo un adevarat om de bine care a dorit sa revigoreze sportul cu balonul oval a facut tot ceea ce trebuia pt acest obiectiv. Urmati d-le SORINEL reteta mai sus numitului si aduceti un antrenor care sa faca performanta, luati jucatoare tinere de perspectiva nu babe de 40 ani care ar trebui sa plimbe nepotii in carucioare nu sa se faca de ras in teren, faceti programare cum fac celelalte echipe la sala! Si nu in ultimul rand atrageti sponzori (cei de anul trecut s-au retras pentru ca au inteles cu cine au de-a face si nu au vrut sa se balaceasca in noroi!) si nu mai cersiti la autoritati caci performanta asa se face!! Apropo, nu in ultimul rand incercati sa nu priviti ca pe o afacere caci atunci nu ve-ti reusi, in acest sport trbuie sa bagati banu daca vreti sa demonstrati ceva si nu incercati sa va completati salariul care acum a scazut considerabil odata cu retrogradarea dvs.Nu veti reusi sa pacaliti ca alcineva este devina pentru escul CS decat patronul clubului. Aveti bunul simt si faceti mea culpa cand este cazul dar cum nu sunteti invatat cu asa ceva m-ar mira sa intelegeti la ce ma refer. Suportati efectul „bumerang”, adica ati vrut sa va umiliti adversarul direct, adica pe Chis dar se pare ca totul se intoarce impotriva dvs. Platesti cu moneda cu care ai incasat!! Demonstrati macar odata ca aveti coloana si incercati sa schimbati ceea ce va duce inspre caderea libera ( vedeti ca nu aveti parasuta, adica nu va mai tine nimeni spatele ) si recunosteti-va neputinta sau plecati !!!

 4. mihai spune:

  Nu pot trece cu vederea nici peste ” impotenta ” morala de care da dovada presedintele UVT Chis. Dupa esecurile din ultimele 3 etape, va spun doar ca angajatii pe care dvs i-ati adus la echipa va reprezinta dupa chipul si asemanarea ta. Unul prieten al lui „bahus”, care face de toate numai hanbal nu, iar cel de-al doilea, va spala rufele murdare la echipa, caci nu are legatura cu acest sport. Dar se pare ca aceasta practica piramidala, da roade si inca mai merge! Poate curtea de conturi sau cei de la economic se vor sesiza ca dl. Chis imparte si deci parte face! Apropo d-le presedite, va este rusine sa veniti la antrenament sa vedeti modul in care cei care ar trebui sa instruiasca aceste jucatoare de fapt taie iarba la caini! Toate vin si toate trec, asa ca daca nu reusim sa va convingem ca nu sunteti compatibil cu postul de presedinte, asteptam cu nerabdare ziua in care veti deveni amintire ( neplacuta fireste ) !!

 5. Daniel Narcisse spune:

  Domnilor,n-o mai tot dati cu lipsa ajutorului autoritatilor,anul acesta primaria a dat echipei CS in doua randuri,prima data in iarna,apoi in vara cate 600 milioane lei vechi,un total de 1,2miliarde lei vechi.. E o suma frumoasa la nivelui ligii a doua,se pot rezolva multe cu acesti bani.Nu cred ca poti avea pretentia sa tii o echipa doar cu banii autoritatilor.Te ajuta altii,dar,trebuie sa te ajuti si singur.Cand te inhami la o astfel de treaba trebuie sa ai si siguranta ca o poti duce la capat,sau,o faci doar ca sa poti jongla cu banii autoritatilor,sport national la noi cand conduci un club pe banii altora,nefiind neaparat interesat de marea performanta. Singurele cluburi unde intr-adevar se doreste si performanta sunt cele conduse de acei oameni ,care, si investesc,si sunt putini aceia care doresc doar performanta,majoritatea vazand aceasta activitate si ca pe o afacere,cu posibile cedari ulterioare de jucatori pe bani frumosi.Asta e realitatea,sportul a devenit doar o afacere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− doi = 6

 


Ultimele articole din categoria Handbal: