CS Timişoara, cel mai sever eşec stagional

O lună şi-o zi au trecut de la ultima victorie a secund-divizionarei CS Timişoara, care a suferit duminică un al şaselea eşec la rînd în Divizia A, Seria B, 37-21 (15-10), într-un joc contînd pentru runda a IX-a, disputat la Bistriţa, de la ora 11.

Handbalistele antrenate de Sorinel Voicu au suferit cel mai sever eşec al stagiunii, la 16 goluri diferenţă, înregistrînd o a patra înfrîngere pe alte terenuri, după cele la 3 şi 14 goluri handicap, la Piteşti, respectiv la 10, la Râmnicu Vâlcea, deplasări în care primeau 31, 39 respectiv tot 39 de goluri.

CS Timişoara se dovedeşte a avea a doua cea mai penetrabilă apărare din serie, cu o medie de peste 33 de goluri primite. CSM Bistriţa, care începea meciul de pe locul 10, cu 3 victorii, s-a distanţat în repriza secundă a partidei, în care profesorul Voicu a apelat la toate jucătoarele deplasate în Ardeal.

Monica Bahuczki a fost principala marcatoare a învinselor, cu 7 goluri, capitol la care a fost urmată de Marin şi Cioriciu-Crapciu, cu cîte 5 goluri, Curtuiuş, cu două reuşite, respectiv Durac şi Marcela Malac, autoare a cîte unui gol.

Au mai jucat la timişorence, pe lîngă cele 6 marcatoare, şi Obreja, junioarele Istrate şi Sîngeorzan, precum şi Sas, revenită după o accidentare, respectiv portarii Râpa, Ţurlea şi Aparaschivei, ultimele două fiind junioare.

CS Timişoara a mers cap la cap cu gazdele sale în prima jumătate a reprizei întîi, egalînd de patru ori, pînă la 4-4 în minutul 16. Fără Claudia Andrei, care a suferit o fisură la încheietura mîinii, respectiv fără extrema Călina Calu, care nu s-a prezentat la antrenamente, datorită unei duble accidentări, la picior dar şi la încheietura mîinii, timişorencele rămîn antepenultimele, pe locul 12 în serie.

„Am făcut un joc prost în apărare, cu multe ratări la început de meci şi cu un arbitraj în defavoarea noastră în primele 15 minute, pînă cînd jocul a urmat un curs aşa cum şi-au dorit gazdele. Nu reuşim să efectuăm pregătirile cu toate jucătoarele şi astfel ajungem la acest nivel însă sper ca în continuare să putem reconstrui în linişte… Astfel a fost la fel ca şi cu Slatina, cu lucruri mai puţin bune, cu mingi pierdute cu uşurinţă dar şi cu un arbitraj care a contat în favoarea Bistriţei”, a spus Sorinel Voicu, antrenorul lui CS Timişoara.

Secund-divizionară la care a debutat şi Marcela Malac, legitimată însă de anul trecut, un inter în vîrstă de 22 de ani care revine astfel după o îndelungată perioadă de pauză, în urma unei experienţe la Centrul Naţional Olimpic de Excelenţă din Vîlcea, de unde se perinda ulterior pe la Braşov dar şi Sfântu Gheorghe. Malac este absolventă a generaţiei ´90, lansată de Florica Gallovics, de la LPS Banatul Timişoara, ca parte a unei performante echipe de junioare II la vremea respectivă.

Timişorencele, care au pierdut aşadar mai drastic decît primele clasate, în faţa cărora cedau la 14 goluri, cu HCM II, 10, la Naţional, respectiv 9, cu CSM Slatina, vor primi duminica viitoare vizita celor de la HC Alba Sebeş.

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× patru = 12

 


Ultimele articole din categoria Handbal: